Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mokre kominy

skorpio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak czytając wasze opinie i doświadczenia z firmami dekarskimi muszę powiedzieć że się cieszę że ja postawiłem na lokalnych wiejskich majstrów, może i nie posiadają takiej renomy jak wielcy majstrowie w tym fachu, może i nie posiadają takiego sprzętu ale mają jeden plus, są w miarę sumienni i honorowi, jeżeli powstają jakieś problemy to nie trzeba ich ścigać drogą sądową,

ja osobiście byłem zaskoczony ich fachowością a dach robili tak jak by u siebie robili.

Tak więc współczuję wszystkim tym co mają problemy z pseudofachowcami za duże pieniądze.

Gość ZW
Niestety, po takiej dawce emocji, jaką ta firma mnie uraczyła, straciłem całkowicie zaufanie do ich umiejętności. Dość mam już empirycznego zdobywania wiedzy przez tych panów na moim dachu i poważnie zastanawiam się nad tym, czy nie wdrożyć stosownych do sytuacji działań. Właściwym wydaje się powołanie na wstępie biegłego rzeczoznawcy z Polskiego Stowarzyszenia Dekarzy do oceny jakości wykonanych prac. Nie chciałbym w przyszłości zostać zaskoczony czymś nowym. Wybierając tę znaną i ceniącą się (przede wszystkim finansowo) firmę, miałem prawo oczekiwać obiektywnie perfekcyjnie wykonanej pracy. Tutaj można poczytać więcej na temat ich "fachowości":

http://forum.muratordom.pl/post2701819.htm?highlight=#2701819

Nikogo nie powinno dziwć, że czuję się oszukany.

Roofdach - oprócz strzałki Barbossy na innym zdjęciu widać to o wiele bardziej dosadnie - blacha jest wpuszczona POD dachówkę. Jakiś pacan to robił.

skorpio - czy majstrowie odmówili poprawienia obróbek ?

Przecież wystarczy dołożyć kołnierze. Koszt prawie żaden.

pozdrawiam

Gość ZW
i to prawie byłby koniec dyskusji, nie wytrzymałeś ZW :(

Jak nie podyskutuję, to źle się czuję :D

A na poważnie to jak czytam o biegłym rzeczoznawcy i sądzie w sprawie wartej 1000 zł to już sam nie wiem.

pozdro

i to prawie byłby koniec dyskusji, nie wytrzymałeś ZW :(

A na poważnie to jak czytam o biegłym rzeczoznawcy i sądzie w sprawie wartej 1000 zł to już sam nie wiem.

pozdro

Napisałem o rzeczoznawcy do oceny całości wykonanych prac dekarskich, nie tylko samych kominów. Ilość błędów popełnionych na tym dachu powoduje, że nie czuję się komfortowo. Warto, żeby to sprawdził ktoś znajacy się na rzeczy. Gdyby tu chodziło o 1000 zł nie byłoby tego tematu. Koszt samej blachy na opierzenie tych kominów trochę więcej wyniósł.

pozdro

chodziło, że tak kawa na ławę, zamiast, jak hes (no właśnie, ciągle obrażony :( ) ciągnąć to i ciąąąągnąąąć.....

aż padniesz, albo ktoś wyjdzie z siebie i stanie obok

(...)

Roofdach - oprócz strzałki Barbossy na innym zdjęciu widać to o wiele bardziej dosadnie - blacha jest wpuszczona POD dachówkę. Jakiś pacan to robił.

(...)

pozdrawiam

Nie pacan tylko dekarz - a Ty ZW się tak nie ekscytuj i nie podniecaj bo Ci żyłka pęknie ... - obróbka jest prawidłowa / patrząc z zewnątrz / , natomiast jak jest zakończona pod dachówką - tego nie widać ...

Fachowcem od dachów to nie jestem.

Mam u siebie kominy Schiedla pan,który je sprzedawał przekazał mi taką informację"panie tylko płaskie fugi bo obróbki blacharskie powinny być wpuszczone w komin a nie w fugę"a to widać na zdjęciach.Woda przecieka między kominem a obróbką gdyby ciekła po blasze pod dachówkę to nie płynęła by na komin tylko na folię a gdzie dalej tego nie wie nikt.

.Woda przecieka między kominem a obróbką gdyby ciekła po blasze pod dachówkę to nie płynęła by na komin tylko na folię a gdzie dalej tego nie wie nikt.

tez tak mysle , tak wlasnie wygladają pod dachem tego typu przecieki

ale nie mamy gwarancji , ze nie przedostaje sie pod obrobke na zle wykonane pokrycie wstepne

tak, MY Znawcy to wiemy, a Ty patrz, notuj i ucz się - masz darmowe porady i konsultacje, doceń to

a jak żeś taki wyszczekany to powiedz gdzie ta woda się podziewa?

pytanie dla Ciebie banalnie proste, sądząc po dotychczasowej postawie

Ty za to widzę jesteś wyszekany w każdym forumowym temacie :lol: a dla mnie jak ktoś zna się na wszystkim , to nie zna się na niczym 8) przypatrz się dobrze zdjęciom, zanim znowu zacznieśz się mundrzyć. Żeby odpowiedzieć takim cwaniaczkom, co ze zdjecia wszystko wiedzą, musiałbym zjawić się na dachu autora wątku, ale chętnie jeszcze poczytam twoje darmowe mundrości

Ty za to widzę jesteś wyszekany w każdym forumowym temacie :lol: a dla mnie jak ktoś zna się na wszystkim , to nie zna się na niczym

są wyjątki kompromitujące regułę, czyli w tym przypadku JA, piekarz-amator

przypatrz się dobrze zdjęciom, zanim znowu zacznieśz się mundrzyć. Żeby odpowiedzieć takim cwaniaczkom, co ze zdjecia wszystko wiedzą, musiałbym zjawić się na dachu autora wątku, ale chętnie jeszcze poczytam twoje darmowe mundrości

wystarczy, że powiesz, gdzie ta woda trafia, niczego więcej nie oczekuję, takie pytanie zadałem parę godzin temu, , jak do tej pory nic na ten temat nie napisałeś, demencja jak u Wregora ?

niech ktoś powie gdzie ta woda się podziewa, gdzie sobie wypływa, a ODSZCZEKAM KAŻDE słowo napisane w tym wątku, jeżeli udowodni, że płynie po połaci