Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mokre kominy

skorpio

Recommended Posts

Witam!

W mojej opini opierzenie komina wyglada dobrze, wciecie w komin jest, uszczelnienie od gory tez, jedyne trzego mi brakuje to uszczelnienia pomiedzy blacha a dachowka! Wyraznie tego brakuje!

Chodzi mi o specjalna tasme kominowa - taka gruba, gumowo - bitumiczna. Ja mialem Wakaflexa - droga ale warto było.

Wyglada to tak, że na dachowki przykleja się tą taśme, nastepnie wywija na komin (rowniez przyklejając) Pozniej robi sie wcięcie w komin i daje obrobke blacharska, albo z blachy miedzianej (lepsze rozwiazanie - takie jak u Ciebie) , albo ze specjalnych listew kominowych (ja takie dawalem)

Ponizej link do takiej tasmy (jest na dole foto mozna sie przyjrzec) Cena 39zl za mb.

http://www.allegro.pl/item492352301_tasma_uszczelniajaca_wakaflex_ii_wysylka_0zl.html

POZDRAWIAM!

Moim zdaniem chociaż nie jestem fachowcem, zgadzam się z przedmówcą że brak tam taśmy, jeżeli woda pojawia się zaraz po deszczu jest gdzieś przeciek na opierzeniu, ja miałem sytuacje taką (komin zrobiony według sztuki jak najbardziej oki)po kilku dniach deszcowych na kominie pojawiały się plamy wilgoci schodzące w dół, tworząc taki ,,pierścień,, wokół komina. Po przeschnięciu kominów zaimpregnowałem cegły klinkierowe impregnatem( nazwy nie pamiętam) i zapomniałem o sprawie:D

U nas też ciekną kominy i obawiam się, że to niestety kwestia dziurawki. Może ktoś polecić dobry imregnat na to cholerstwo?

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

....masz racje jestem wykonawcą i też popełniam błędy. ...

wiedziałem :-?

czyli to Twoja robota

w takim razie proponuję do Watykanu, Częstochowa to za mało

pewnie - rozebrać, typowe

podaj tylko namiary na Siebie, żeby choć tego jednego Nieumiejętnego sfrustwowani inwestorzy unikali

szkoda udzielać nauk tak zacietrzewionemu Wykonawcy, rynek Cię zweryfikuje

out

ps

Zobaczcie ile emocji, z jednej bzdurnej wymiany uwag. Bez sensu. Barbossa, nie powinno się oceniać ludzi, nie widząc ich pracy. Proponuję obejrzeć dachy roofdach, pewnie udostępni. Ja nie widziałem, więc nie oceniam.