Jola z Melisy 28.11.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Witam! W mojej opini opierzenie komina wyglada dobrze, wciecie w komin jest, uszczelnienie od gory tez, jedyne trzego mi brakuje to uszczelnienia pomiedzy blacha a dachowka! Wyraznie tego brakuje! Chodzi mi o specjalna tasme kominowa - taka gruba, gumowo - bitumiczna. Ja mialem Wakaflexa - droga ale warto było. Wyglada to tak, że na dachowki przykleja się tą taśme, nastepnie wywija na komin (rowniez przyklejając) Pozniej robi sie wcięcie w komin i daje obrobke blacharska, albo z blachy miedzianej (lepsze rozwiazanie - takie jak u Ciebie) , albo ze specjalnych listew kominowych (ja takie dawalem) Ponizej link do takiej tasmy (jest na dole foto mozna sie przyjrzec) Cena 39zl za mb. http://www.allegro.pl/item492352301_tasma_uszczelniajaca_wakaflex_ii_wysylka_0zl.html POZDRAWIAM! Moim zdaniem chociaż nie jestem fachowcem, zgadzam się z przedmówcą że brak tam taśmy, jeżeli woda pojawia się zaraz po deszczu jest gdzieś przeciek na opierzeniu, ja miałem sytuacje taką (komin zrobiony według sztuki jak najbardziej oki)po kilku dniach deszcowych na kominie pojawiały się plamy wilgoci schodzące w dół, tworząc taki ,,pierścień,, wokół komina. Po przeschnięciu kominów zaimpregnowałem cegły klinkierowe impregnatem( nazwy nie pamiętam) i zapomniałem o sprawie:D U nas też ciekną kominy i obawiam się, że to niestety kwestia dziurawki. Może ktoś polecić dobry imregnat na to cholerstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomfrel 16.12.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 ....masz racje jestem wykonawcą i też popełniam błędy. ... wiedziałem czyli to Twoja robota w takim razie proponuję do Watykanu, Częstochowa to za mało pewnie - rozebrać, typowe podaj tylko namiary na Siebie, żeby choć tego jednego Nieumiejętnego sfrustwowani inwestorzy unikali szkoda udzielać nauk tak zacietrzewionemu Wykonawcy, rynek Cię zweryfikuje out ps Zobaczcie ile emocji, z jednej bzdurnej wymiany uwag. Bez sensu. Barbossa, nie powinno się oceniać ludzi, nie widząc ich pracy. Proponuję obejrzeć dachy roofdach, pewnie udostępni. Ja nie widziałem, więc nie oceniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts