janosh 26.11.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witam! Chcę puścić przy podłodze, wzdłuż ściany szczytowej rurkę od CO bo niestety wilgoć a na razie nic innego nie wymyślę. Ani z miedzi ani alupexu nigdy nie robiłem. Słyszałem że do alupexu nie potrzeba specjalnych narzędzi to pewnie poradziłbym sobie. Tylko pewnie miedź lepiej oddaje ciepło ale może mi w tym przypadku wystarczy alupex? I kolejne pytanie jak to podłączyć do instalacji? Najprościej by mi było podłączyć bezpośrednio do grzejnika od drugiej strony gdzie są korki ale czy to bedzie działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.11.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witam! Chcę puścić przy podłodze, wzdłuż ściany szczytowej rurkę od CO bo niestety wilgoć a na razie nic innego nie wymyślę. Ani z miedzi ani alupexu nigdy nie robiłem. Słyszałem że do alupexu nie potrzeba specjalnych narzędzi to pewnie poradziłbym sobie. Tylko pewnie miedź lepiej oddaje ciepło ale może mi w tym przypadku wystarczy alupex? I kolejne pytanie jak to podłączyć do instalacji? Najprościej by mi było podłączyć bezpośrednio do grzejnika od drugiej strony gdzie są korki ale czy to bedzie działać? Miedź też nie potrzebuje żadnych specjalnych narzędzi poza palnikiem. Musisz to tak podłączyć, aby był przepływ wody w tej rurce. Samo przyłączenie do grzejnika nic nie da bo aby był przepływ to musi byc wlot i wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosh 26.11.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Chodzi mi o to że grzejnik ma z lewej strony wlot i wylot jak i z prawej (u góry wlot, na dole wylot ). Ten grzejnik jest na samym końcu instalacji , wlot i wylot podłączony z prawej. Ja chcę podłączy rurkę tak, że przykrecam do wlotu u góry z lewej, puszczam rurkę wzdłuż ściany i z powrotem wracam do grzejnika do dolnego wylotu. Mam rysunek ale nie wie jak wstawić.... No i sie udało. Czy to będzie funkcjonować? http://janosh79.republika.pl/co.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 26.11.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Są już szybko złączki do miedzi, skręcasz tak jak PEX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosh 26.11.2008 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Wstawiłem obrazek i gdyby ktoś tylko powiedział czy tak można podłączyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts