Senser 20.10.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 No właśnie, czy istnieje coś takiego jak "tani" notariusz?Czy są tak którzy biorą mnie lub dużo mniej od innych? Czy macie doświadczenia w tym względzie? Chcemy kupic działkę i co za tym idzie byłby w cenie Notariusz który bierze niskie opłaty...Czy wy staraliście się negocjować opłaty z Notariuszami? czy w ogóle notariusze chcieli się poddawać praktyką porównywania ofert z innymi notariuszami?Było by miło jeśli udostępnilibyście te namiary na priv-a. Oferty z W-WY i jej bliskich okolic (dalszych to tylko na zach. od W-WY).Będe dźwięczny za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 20.10.2003 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Generalnie. Notaniuszom nie wolno reklamować swoich usług i konkurować cenowo.Niemniej są notariusze drożsi i odrobinę tańsi. Ich taryfikator określa górną granicę opłat do ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.10.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Oczywiście, że notariusz notariuszowi nierówny. Ostatnio dowiedziałem się, że dużo ludzi nie korzysta z usług notariuszy w Oświęcimiu, gdzie mieszkam, a wybiera się do miast ościennych, jest tam zdecydowanie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aa1719499282 20.10.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Z tego co pamiętam w kodeksie etyki notariuszy zabrania się przyjmowania niższych cen niż maksymalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 20.10.2003 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ale zycie jest życiem, czasem idą na rękę.Ale żaden tego ani sam nie zaproponuje (bo po co, może jeleń zapłaci) ani nie zareklamuje, z powodów o których mowa powyżej. ja mam zasadę, że jak w okolicy wszystko kosztuje tyle samo, to mówię do czlowieka, że skoro bierze tyle co sąsiad, to ja moge kupiść u sąsiada, chyba że jednak opuści. Zawsze pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.10.2003 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 No tak...ta korporacja w Polsce to zupełnie inna kwestia, wszystko reguluje rynek, a tam oni sami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 21.10.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Nie jestem z W-wy, więc, pewnie namiary mało interesujące...ale byłam świadkiem jak kupujący nasze stare mieszkanie targował się z panią notariusz jak przekupka (co mnie nie dziwi, bo z nami też negocjował cenę mieszkania dość długo)- i wytargował obniżkę (już nawet nie pamiętam jaką- ale chyba wcześniej też coś u niej załatwiał- był więc stałym klientem. Tak więc - można, tylko trzeba trafić na odpowiedni materiał Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 21.10.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Ceny u notariusza jak najbardziej można negocjować i to nawet bardzo. Ja osobiście z kwoty 530 zeszłam przy dużym uporze zjechałam do 50. Czyli można. Notariuszy jest jak psów i ten argument na nich działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.10.2003 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Tylko jestem ciekaw, czy taką mini sondę można załatwić przez telefon....jakbym miał do każdego podjechać to chyba dawno w diabły by poszedł zysk z obniżenia prowizji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 21.10.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Ja standardowo, rownież zawodowo, z zasady targuje co najmniej 30% znizki. Notariusze godzą sie na to, gdyz chcą, abym w przyszlosci znowu do nich przyszedł. Jesli na znizke sie ktos nie godzi, wtedy ide do innego notariusza. nawet z innego, sąsiedniego miasta. Rabaty targuje przez telefon, to kosztuje niewiele, a efekt jest znacznie łatwiej uzyskac, gdyz notariusz (sprzedawca) jeszcze klienta nie zyskal, a jak da cene za duzą to potencjalnego klienta zaraz straci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts