madison22 28.07.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Wiem ze temat o cenach wylewek, ale nie chciałam zaczynać nowego tematu. Zastanawiamy się, czy w domku dać styropian 2x5 cm i 5cm wylewki czy 2x4cm styro i 7cm wylewki?- mamy ogrzewanie podłogowe.Kierownik radzi pierwszą wersję, ale czytałam trochę dzienniki i zastanawiam się czy 5cm wylewki to nie za mało. Doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 30.07.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 (edytowane) Podpinam się pod pytanie madison22.co lepsze: 2x5 cm styro + 5cm pod podłogówke + 5cm wylewki czy2x5 cm styro + 4cm pod podlogowkę + 6cm wylewki czy2x5 cm styro + 3cm pod podłogówkę + 7cm wylewki? Jest jakaś istotna różnica?W sumie mam 20cm przewidziane pod izolację i wylewkę. I jeszcze pytanie - jaki jest koszt robocizny położenia papy termozgrzewalnej za m2?Oraz czy pod papę daje się jeszcze jakieś mazidło typu dysperbit? Edytowane 30 Lipca 2010 przez claris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 05.08.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 U mnie koszt wylewki na ogrzewaniu podłogowym zamknął się w kwocie 22 zł/m2 - robocizna + plastyfikator i włókna 1900 zł, cement 2.5 t. 1000zł, piach 400 zł /podobno ponad 12m3/ i wykonano 150 m2 wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.08.2010 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 I jeszcze pytanie - jaki jest koszt robocizny położenia papy termozgrzewalnej za m2? Oraz czy pod papę daje się jeszcze jakieś mazidło typu dysperbit? a po Ci do srodka dawac te swinstwa smołowate? folia nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.08.2010 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Wiem ze temat o cenach wylewek, ale nie chciałam zaczynać nowego tematu. Zastanawiamy się, czy w domku dać styropian 2x5 cm i 5cm wylewki czy 2x4cm styro i 7cm wylewki?- mamy ogrzewanie podłogowe. Kierownik radzi pierwszą wersję, ale czytałam trochę dzienniki i zastanawiam się czy 5cm wylewki to nie za mało. Doradzicie? jeśli ogrzewanie podłogowe elektryczne to wariant II, jeśli ogrzewanie wodne to wariant I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts