Wirecki 21.01.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Z tego co piszesz wynika, że jedna osoba ułożyła 80 m2, tj. 16 m2 dziennie = 2 metry na godzinę... Czegoś tu nie rozumiem.... Ma ktoś inne doświadczenia??? Cena w porządku, raczej tanio jeśli zawiera również położenie styropianu. Miej świadomość jednak, że wylewkarze rozkładają styropian dość niedokładnie. Dlatego my rozkładaliśmy styropian sami, jako że mamy podłogówkę, aby było dokładniej. W 2 osoby, 160m2 zajęło nam 5 dni po 8h dziennie. Dla porównania wylewkarze w 3 osoby oszacowali tę robotę na 3h. Zatem musi być różnica w jakości pracy. 1m3 zawiera 20m2 styropianu o grubości 5cm. Liczy się to w bardzo prosty sposób: 1 m3 / 0.05m (grubość styropianu w metrach) = 20 m2 1 m3 / 0.03m = 33,33 m2 itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izeczka11 12.02.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witajcie.Powiedzcie mi czy 30 zł. za m2 wylewek z materiałem (oprocz styropianu i folii)to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek70 17.02.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Polecam popatrzeć na naszej stgronie jak my układamy styropian, i układamy go w kilka godzin - czterech doświadczonych chłopa i styro leży tak że palca nie wciśniesz między płyty - nie czas jest tu wykładnikiem a doświadczenie http://www.wylewka.com/_files/gallery_pictures/id120/image/image.jpg reszta tu: http://www.wylewka.com Pozdrawiam. A czy tutaj nie powinno być dylatacyjnej taśmy przy spotkaniu podłogi ze ścianą ? jestem przed wylewkami, więc chętnie się dowiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek70 17.02.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Polecam popatrzeć na naszej stgronie jak my układamy styropian, i układamy go w kilka godzin - czterech doświadczonych chłopa i styro leży tak że palca nie wciśniesz między płyty - nie czas jest tu wykładnikiem a doświadczenie http://www.wylewka.com/_files/gallery_pictures/id120/image/image.jpg reszta tu: http://www.wylewka.com Pozdrawiam. A czy tutaj nie powinno być dylatacyjnej taśmy przy spotkaniu podłogi ze ścianą ? jestem przed wylewkami, więc chętnie się dowiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 18.02.2009 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 A czy tutaj nie powinno być dylatacyjnej taśmy przy spotkaniu podłogi ze ścianą ? jestem przed wylewkami, więc chętnie się dowiem... Oczywiście że powinna być i będzie, ale najpierw jeszcze podrównanie piaskiem miejsc gdzie nie dało ułożyć się styropianu następnie folia budowlana i dopiero taśma dylatacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiHuRa 18.02.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Cena wylewki zależy także od tego z czego będzie izolacja przeciwwilogciowa na parterze i ewenutalnie górnej łazience a także o tego ile cm wylewki w poszczególnych pomieszczeniach trzeba zrobić. Ceny folli a ceny papy to dwie rozbieżności. Folia chodzi po 1-2 zł, papa po 11~12 zł - oczywiście za 1m2. Ceny mniej więcej. Więc przy założeniu że trzeba wykonać np 80m2 izolacji (+zakładki) to:- folia wychodzi 320 zł (dwie warstwy po 2 zł za 1m2) - papa 1920 zł (dwie warstwy po 12 zł za 1m2). Różnica 1600 zł! Przy większych metraż jest ona jeszcze większa. Oczywiście to tylko szacunkowe wyliczenia, ale pokazują jak różne mogą być ceny za 1m2 wykonania wylewki z materiałem, w zależności od zastosowanej technologii. Ponieważ rozeznawałem się ostatnio w cenach za wylewki zauważyłem są dwie szkoły. Jedni robią tylko z folią a jedni jak to mówia "zgodnie ze sztuka budowlną" tylko z papą. Wykonawca który będzie robił u mnie wylewki weźmie okolo - ceny z materiałem na gotowo - 45 zł/m2 (folia) - z papą wycena wychodziła 57zł/m2. Zastanawiam sie jeszcze czy nie zrobić 1 warstwy papy a pozniej 1 warstwy folli, ceny wyjdzie pośrednia. Parter to około 12cm styro + 7cm wylewki (50m2), garaż kotłownia bodajże 5cm styro i 5 cm wylewka (25m2), poddasze 2 styro + 5cm wylewka (56m2) a w jednym pokoju 3cm styro + 6 wylewki (19m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 18.02.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 - papa 1920 zł (dwie warstwy po 12 zł za 1m2). Po co druga warstwa papy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mizeraki 19.02.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czas dyktowania cen przez wykonawcow wlasnie sie konczy. Podobnie jak nadmiar pracy dla nich. Wraca normalnosc na rynek budowlany. Albo mocno negocjujcie albo poczekajcie za 2-3 miesiace bedzie duzo taniej. Podobnie z materialami - wrzutki typu ze cos tam podrozalo (np.styropian, kafle wloskie) - mozna skomentowac jednym slowem tym gorzej dla nich. Towar mozemy kupic od producenta, albo jesli bedzie za drogi dla nas - wkrotce kupimy go od syndyka jego masy upadlosciowej. Budownictwo stanelo - teraz los rzesz wykonawcow i producentow zalezy od nas garstki ktorzy jeszce buduja. wiec teraz my mozemy dyktowac ceny. Zatem ostro negocjujmy , lub poczekajmy bo napewno bedzie taniej! Znika rowniez smieszny obyczaj umawiania sie z fachowcami z rocznym wyprzedzeniem. Mysle ze teraz budowanie stanie sie przyjemniejsze, szybsze i tansze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wyposazam.pl 19.02.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Jaka jest aktualna średnia cena z metra wylewki miksokretem w Warszawie ?Ile płacicie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 19.02.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czas dyktowania cen przez wykonawcow wlasnie sie konczy. Podobnie jak nadmiar pracy dla nich. Wraca normalnosc na rynek budowlany. Albo mocno negocjujcie albo poczekajcie za 2-3 miesiace bedzie duzo taniej. Podobnie z materialami - wrzutki typu ze cos tam podrozalo (np.styropian, kafle wloskie) - mozna skomentowac jednym slowem tym gorzej dla nich. Towar mozemy kupic od producenta, albo jesli bedzie za drogi dla nas - wkrotce kupimy go od syndyka jego masy upadlosciowej. Budownictwo stanelo - teraz los rzesz wykonawcow i producentow zalezy od nas garstki ktorzy jeszce buduja. wiec teraz my mozemy dyktowac ceny. Zatem ostro negocjujmy , lub poczekajmy bo napewno bedzie taniej! Znika rowniez smieszny obyczaj umawiania sie z fachowcami z rocznym wyprzedzeniem. Mysle ze teraz budowanie stanie sie przyjemniejsze, szybsze i tansze. Co kawałek to widze że siejesz.. ZAWSZE MOGŁEŚ OSTRO NEGOCJOWAĆ CENY. I SZUKAĆ TANICH I DOBRYCH EKIP. Jeżeli chcesz poczekać żeby było taniej to proszę bardzo. W Krakowie i okolicach ceny wylewek 14-18zł/m2 robocizna. Jak narazie nic tanszego nie znalazlem co nei znaczy ze nie bede szukal dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krab32 22.02.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 U mnie robione na początku lutego, cena 11 zł za m2 (bez rozkładania styropianu, bo rozłożyliśmy sami) ze styropianem 12 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 23.02.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 35 zł/m2 okolice Trójmiasta. W tej cenie jest wszystko, tzn. układanie styropianu, robienie wylewki i wszelki materiał który dostarczyła firma robiąca wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_I_Przemek_WCH 04.03.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam, 2x folia + styropian 10cm+folia robimy 80m2 wylewka 6cm (46,5zł/m2)2x folia + styropian 2cm+folia robimy 60m2 wylewka 6cm (31,5zł/m2) Wszystko po stronie wykonawcy (układanie, materiały, wylanie). Podane ceny są cenami brutto. Dużo ? Mało? Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 09.03.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam, 2x folia + styropian 10cm+folia robimy 80m2 wylewka 6cm (46,5zł/m2) 2x folia + styropian 2cm+folia robimy 60m2 wylewka 6cm (31,5zł/m2) Wszystko po stronie wykonawcy (układanie, materiały, wylanie). Podane ceny są cenami brutto. Dużo ? Mało? Pozdrawiam Przemek Chyba dobra cena. Z ciekawości przeliczyłem ile u mnie te grubości by wychodziły i różnica jest tylko 280,- zł na całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beciaitomek 09.03.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 35 zł/m2 okolice Trójmiasta. W tej cenie jest wszystko, tzn. układanie styropianu, robienie wylewki i wszelki materiał który dostarczyła firma robiąca wylewki. Witam, mogę prosić o namiary na ekipę, a przede wszystkim opinię - czy wszystko ok??? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natala76 12.03.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 40 m\2 material+robocizna okolice Wrocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezekiel 13.03.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 2xfolia + styropian 15 cm + folia + siatka + wylewka = 46 PLN/m2[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 5 31.03.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 kolego wez poprawke na to ze jeszcze sie sezon nie zaczol i ceny sa niskie a jak chcesz to przesledz rynek i zobaczysz ze ceny powoli ida w gore masz racje ze kryzys i mozna negocjowac ale w wiekszosci to padaja deweloperzy ktorzy rabali wszystkich po koleji a z drugiej strony to ktos kto robi swoje dobrze bedzie mial robote z polecenia pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 5 31.03.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 kolego wez poprawke na to ze jeszcze sie sezon nie zaczol i ceny sa niskie a jak chcesz to przesledz rynek i zobaczysz ze ceny powoli ida w gore masz racje ze kryzys i mozna negocjowac ale w wiekszosci to padaja deweloperzy ktorzy rabali wszystkich po koleji a z drugiej strony to ktos kto robi swoje dobrze bedzie mial robote z polecenia pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 17.06.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 2xfolia + styropian 15 cm + folia + siatka + wylewka = 46 PLN/m2[/u] U mnie podobnie (styropian 5 + 10 Austroterm) - 43zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts