Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FANI KLUBÓW MOTORYZACYJNYCH Jakie marki was jarają???

dziubek25077

Recommended Posts

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
ja nie wyobrażam sobie już nic mniejszego niż bus. obecnie jeżdżę volkswagenem T4 wersja transporter (przydatny w pracy) - następny będzie w wersji carawella lub multivan

w 100% sie zgadzam. jeszcze nie mam,ale przymierzam sie do kupna busa. nawet pomijajac to ze do pracy przydatny, ale na wakacje super: mozna zapakowac motor, rowery albo np. kajaki i mozna tak caly swiat zjechac. nawet spac mozna w srodku. o ile ktos lubi podrozowanie bez spania w hotelach itp

nawet pomijajac to ze do pracy przydatny, ale na wakacje super: mozna zapakowac motor, rowery albo np. kajaki i mozna tak caly swiat zjechac. nawet spac mozna w srodku. o ile ktos lubi podrozowanie bez spania w hotelach itp

motorem to się jedzie na wakacje, a nie wozi w busie - to jak brać własne kanapki do restauracji :wink:

• 1 month później...

myślimy, że

- cholernie drogie

- i całkowicie bez sensu, bo to: ani BMWe, ani terenówka...

w ogóle takie auta użytkowane w mieście to...

po co są? :roll: :roll:

pali dużo, kosztuje w ch.j, miejsca na parkingu zajmuje, też w ..., a w środku go mało, w "teren" żal tym wjechać, bo się "zabrudzi"....

to po prostu chyba MODA...

dla bogatych...

myślimy, że

- cholernie drogie

- i całkowicie bez sensu, bo to: ani BMWe, ani terenówka...

po co są? :roll: :roll:

pali dużo, kosztuje w ch.j, miejsca na parkingu zajmuje, też w ..., a w środku go mało, w "teren" żal tym wjechać, bo się "zabrudzi"....

dla bogatych...

Lubię rzeczową dyskusję, więc pozwolę sobie trochę popolemizować...

- cholernie drogie

To jest akurat rzecz bardzo względna. Jest mnóstwo droższych samochodów.

- całkowicie bez sensu, bo to: ani BMWe, ani terenówka...

Zgoda - terenówka to nie jest. Ale na asfalcie prowadzi się rewelacyjnie. Praktycznie jak samochód sportowy czy raczej usportowiona limuzyna, za to w przeciwieństwie do nich przejedzie przez dużą kałużę i trochę błota całkiem sprawnie.

Świat nie kończy się na centrum miasta. Zresztą zobacz gdzie obecnie budują się nowe domy? "Miasto" to bardzo umowna nazwa dla tych miejsc.

pali dużo

Poniżej 10l/100km dla diesli to przy tej masie samochodu i osiągach IMHO bardzo mało!

dla bogatych...

Pewnie SUVy to moda. A że ten konkretny dla bogatych to trudno zaprzeczyć :lol:

Może jednak SUVy to coś więcej niż moda? Pewnie, że za kasę na to auto mógłbym kupić porządną terenówkę i do tego samochód "na codzień". Tylko czy to jest praktyczne rozwiązanie (utrzymywanie 2 samochodów)? Mam wrażenie, że SUVy swoją popularność zawdzięczają właśnie uniwersalności. Niewielu kierowców potrafi wykorzystać możliwości samochodu sportowego. Niewielu potrzebuje prawdziwych samochodów terenowych z reduktorami, blokadami dyfrów itp. A jak ktoś potrzebuje trochę tego a trochę tego to ma SUVa!

No a zawsze można stwierdzić, że każdemu powinien wystarczyć fiat panda a inne samochody to ekstrawagancja lub wręcz snobizm :lol:

• 2 weeks później...
Ja też do tej pory miałem kilka samochodów i największą frajdę sprawiała mi jazda bmw 325 jednak w zimie tragedia raz mało nie straciłem życia przez ten samochód, teraz jeżdżę poczciwą mazdą 323f. Jednak największy sentyment mam do jednego auta jest to Polonez Truck używam tego auta do pracy raz nawet byłem nim na wczasach wyposażyłem go wtedy w wersalkę i zamiast gnieść się pod namiotem spanko było na pace :).

racja. niewielu kierowców wykorzystuje możliwości terenówek, ale większość ceni sobie w nich wygode i uniwersalność. dlatego bardziej interesuje ich to, że jest duży, wygodny, pakowny a jak do tego jest wyższy i można w nim patrzeć na wszystkich kierowców z góry to już w ogóle bomba.