Robak 26.11.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 jak w temacie muszę dokonać wyboru łączników i reszty tych gniazdek i pytanie - jakiego producenta wybrać; kolega elektryk poleca berker; seria to kwestia gustu natomiast chodzi o bezawarycjność; a może bardziej zużycie i odbarwienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.11.2008 02:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 kobite też ci na forum wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 27.11.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Jeśli chodzi o oprawki, to ostatnio w pewnej hurtowni podpytałem się, które się najlepiej sprzedają. Odpowiedziano mi że Berker oraz Simon Kontakt. Przede wszystkim to kwestia gustu, estetyki i jak najbardzej finansowa. Przy kilkudziesięciu oprawkach po 8-10 zeta za sztukę robi się z tego konkretna kwota. Może ktoś poleci inne solidne, estetyczne i nie zabijające ceną oprawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 27.11.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 kobite też ci na forum wybrali? A Ty nigdy o nic nie pytałeś na forum ?? :P:P Po to właśnie to forum jest Więc daruj sobie te głupkowate komentarze... i nie staraj się być śmieszny Bo to świadczy o Twoim cholernie niskim poziomie Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 27.11.2008 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 retrofood czy ja pytałem jak szukać kobiety czy zadałem konkretne pytanie? najwidoczniej przez te wszystkie lata zapomniałeś po co jest forum; skoro w tej materii nie masz zdania to nie wypowiadaj się proszę, gdyż tylko powodujesz bałagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 27.11.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Elektryk który zakładał mi instalacje ma teścia prowadzącego hurtowne artykułów elektr. i u mnie wybór był banalny. Przyniósł 10 przykładowych pstryczków, pomacałam, popatzyłam na cenę, na jakość wykonania, i wizualne odczucia. Zdecydowałam się na kolor biały, bo będę miała białe ściany, bo kaloryfery też będą białe i ogólnie jest to pikny neutralny kolor. A kształt pstryczków wybrałam bardzo kanciasty, bo w domu mam dużo kątów prostych i będzie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 27.11.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 A ja mam w całym domu Legranda (wciąż go montuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 27.11.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Legrand Cariva.Dobra jakość i dostałem na całość upust 36% od cennika internetowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 27.11.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 ja mam ospela efekt metalic ładne pstrryczki, farba nie złazi i chodzą dość cicho...wszyscy polecają legranda albo bekera, ale za ospela na cały dom..ok 200 przełączniów, gniazdek, itd wysżło mi ok 1500zł a za legranda jak liczyło byłoby koło 6-7tys więc cóż...wybór był prosty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 27.11.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 A ja mam Duvi Trend z OBI - a tak naprawdę to jest to Karlik Trend.I jest bardzo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 27.11.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Simon aquarius - garaż , kotłownia itd. Simon mega classic - reszta . W classic'u ciekawa budowa przesłon torów w gniazdach pojed. ...a jeszcze pomocne są takie "guziczki" przy wyjmowaniu kabla z zacisku bezgwint. przy wyłącznikach. No i to demontowalne podświetlanie " dla mnie bomba " Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 27.11.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Jednym słowem zwariować idzie-co dom to inne włączniki i gniazda.Wybierz co uważasz pod kątem estetycznym ale zwróć uwagę na stronę techniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 27.11.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Ja u siebie mam część EMC Metal - poza ładnym wyglądem to raczej takie sobie mnie jakoś nie zachwyciły przy montowaniu (słabe jakieś rzozwiązanie pazurków a nie mogłem przykręcać na śrubki do puszek) druga część to Legrand Sistena Life - bardzo fajna i przyjazna w montażu - niestety droga ale sukcesywnie wymieniam gniazdka i włączniki robocze pozostałe po budowie na Legranda właśnie. A tak z innej beczki chciaż to nie miejsce na to - gdyby ktoś chciał kupić 9 szt mechanizmów włączników Berker modul pasujących do serii B.Kwadrat to niech napisze na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 27.11.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 z czystym sumieniem mozna polecic Legranda (suno, cariva) oraz Berkera (kwadrat), obie marki sprawdzone, z dobrymi mechanizmami i plastikiem, oczywiscie drozsze niz tzw. marki marketowe, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 27.11.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Do Legranda trochę się zraziłem, zakładając jedno gniazdo do zmywarki schowane za szafkami w kuchni (chciałem, żeby było porządne i na lata, bo schowane - dlatego Legrand). Podczas dokręcania przewodów śrubami udało mi się na jednej bez większego problemu zerwać gwint (przy kolejnych dwóch już uważałem, a tą musiałem wymienić). W "marketowym" Duvi Trend nie udało mi się to (chociaż bardzo się starałem ). Coś te Legrandy za delikatne jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.11.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 retrofood czy ja pytałem jak szukać kobiety czy zadałem konkretne pytanie? najwidoczniej przez te wszystkie lata zapomniałeś po co jest forum; skoro w tej materii nie masz zdania to nie wypowiadaj się proszę, gdyż tylko powodujesz bałagan Jednym słowem zwariować idzie-co dom to inne włączniki i gniazda. Wybierz co uważasz pod kątem estetycznym ale zwróć uwagę na stronę techniczną. Człowieku zestresowany, jezeli ci się wydaje, że zadałeś konkretne pytanie, to nawet dziecko wie, że się mylisz, bo dostaniesz sto różnych odpowiedzi. Bo pytasz o sprawy podlegające gustom, a o tym (o gustach) się nie dyskutuje. Klimaw napisał ci tak, że dokładniej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.11.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 kobite też ci na forum wybrali? A Ty nigdy o nic nie pytałeś na forum ?? :P:P Po to właśnie to forum jest Więc daruj sobie te głupkowate komentarze... i nie staraj się być śmieszny Bo to świadczy o Twoim cholernie niskim poziomie Pozdr. Za chudy w uszach jesteś cieciu, zeby dyskutować o moim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 27.11.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Słuchajcie, chcę kupić samochód. Jaki byłby najlepszy dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 27.11.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Słuchajcie, chcę kupić samochód. Jaki byłby najlepszy dla mnie? Myślę, że niezły byłby:D http://www.gunners4life.com/forum/avatars/trabant10-full(1).jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 27.11.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 No patrz, Ty to masz czuja Suuuper! Gdzie można kupić i ile kosztuje? I jakiej maści koń byłby najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts