Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

elektryka - jakie łączniki i gniazda, który producent

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja kupuje OSPEL IMPRESJA. Kanciaste jak cały dom, ładnie wyglądają. Do kupienia mam 30 gniazdek, 10 włączników pojedynczych, 10 podwójnych , 2 internetowe, 2 antenowe i ramki do tego. Na taniegniazdka.pl 850zł a w sklepie 1200 zł...

Witam

Ja też swój domek zaopatruję w firmę OSPEL seria impresja (kolor biały) jak dla mnie najładniejsze jakie udało mi się znaleźć.

Może jakieś opinie na temat:

http://ekopel.pl/go/_info/?user_id=1540&lang=pl

Chyba najciekawsza seria choć trochę uboga. Design jednak jak dla mnie pierwsza klasa. Ktoś montował? U siebie, u kogoś?

Z podstawowych elementów jest wszystko.

Z dodatków najczęściej zamawianych brakuje gniazda głośnikowego.

Z ekstrawagancji to... nic nie ma.

• 5 months później...
  • 1 month później...
Do łazienki potrzebuję z serii Cariva Legranda łącznik świecznikowy. Czy taki łącznik jest w wersji IP44? Według mojej wiedzy z IP44 jest tylko łącznik jednobiegunowy.

A może jest jakiś opracowany sposób, jak zmienić zwykły łącznik świecznikowy w IP44?

Jedyne co mi przychodzi do głowy to dać włącznik dzwonkowy i przekaźnik bistabilny gdzieś pod sufitem/w rozdzielni i wtedy na łączniku masz bezpieczne 12/24V

• 5 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
Ja też kupowałem Ospela, a dokładnie serię Sonata. Mają piękne ramki szklane, szczegolnie fajnie wygladają w kuchni. Polecam sklep e-ospel.pl. Jak porównywałem to tam było najtaniej i jak zamówiłem to dostałem paczkę na następny dzień. Jakość samych gniazdek bardzo dobra jak za taką cenę.

• 4 months później...
ja to samo, wszystko mam z Ospel Sonata, w tym roku buduję dom i pozostanę przy tej firmie, patrzyłem na ten sklep e-ospel i trochę taniej mają [moderowano link do sklepu o nazwie zapewne przypadkowo jedynie podobnej do nicka forumowicza - proszę ta uwagę potraktować jako ostrzeżenie] Edytowane przez Jarek.P