q-bis 27.11.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam,chciałbym abyśmy pochwalili się jakie słowo poznane dzięki szeroko rozumianemu procesowi inwestorskiemu zapadło nam w pamięć bądź nas zaskoczyło, a może rozbawiło. Może jakaś nazwa, fachowy termin...Zainspirowało mnie do tego słowo "wyrzutki", które jak twierdzi inwestorka, jest używane naprzemiennie przej jej majstra na określenie tynku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 27.11.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 gdzieś, kiedyś, był już ten temat mnie osobiście bardzo podoba się słowo "murłata" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.11.2008 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Powoli dochodzę do wniosku że wszystko już było... Co też nie jest oryginalne bo też już było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 27.11.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Podczas murowania bardzo często padało słowo Balbina Chodziło o betoniarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 27.11.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 "Dawać Józka" Pomoc w postaci młota 3-5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.11.2008 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Oooo, widzę, że się trochę rozkręca to dorzucę jakie słowo nie podoba się mojemu kierbudowi. Cieśle na duże gwoździe mówią "jezuski", kierbud choć sam nie mógł znaleźć innego słowa na szybkie określenie o jaki gwóźdź chodzi, to nie chciał akurat tego użyć, bo go mocno razi. W sumie to rozumiem rozterkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 27.11.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 "Dawać błoto" Chodzi o zaprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 27.11.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Trempel w żadnym wypadku i w żadnych innych okolicznościach nie pomyślałbym o ścianie kolenkowej. No bo weźmy np kontekst: "Ty, popraw się bo trempel Ci wystaje..." - ładnie prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.11.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Wysublimowane przekleństwa wzbogaciły mój język z pewnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.11.2008 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Wysublimowane przekleństwa wzbogaciły mój język z pewnością. Nie daj się prosić i daj jakiś (nie, nie jakiś-najlepszy) przykład Może być wiązany i wielokropkami Tylko nie same wielokropki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.11.2008 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Trempel w żadnym wypadku i w żadnych innych okolicznościach nie pomyślałbym o ścianie kolenkowej. No bo weźmy np kontekst: "Ty, popraw się bo trempel Ci wystaje..." - ładnie prawda? Wygooglowałem taki fragment: "Zagroda osadnika olęderskiego składała się najczęściej z trzech wolnostojących budynków: chałupy i budynków gospodarczych (chlewa i stodoły) rzadziej wozowni kurnika i drewutni. Wsie z terenu niecki wyróżniają się w krajobrazie kulturowym Wielkopolski charakterem gospodarki związanej z uprawą chmielu i wikliny oraz związanej z nią specyficzną formą budynku inwentarskiego, w którym występuje tzw. trempel – wysokie poddasze pełniące funkcje spichrza lub suszarni." Fajnie, ja mam sypialnie na tremplu (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 27.11.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 A słyszeliście o "papiokach"? To gwoździe do papy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.11.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Słowa, które padały na mojej niebudowie K..wa pier....ny ch.. j stoi, a miał ku...wa je...na pier...lnąć... no i w końcu jeb...ął - to czule o kominie. A moje ulubione słówko to- jętka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 28.11.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 K..wa pier....ny ch.. j stoi, a miał ku...wa je...na pier...lnąć... no i w końcu jeb...ął - to czule o kominie. A moje ulubione słówko to- jętka o kurcze - lecę do Twgo dziennika budowy. Kto Ci buduje? Recydywiści? Moja ekipa taka bardziej salonowa - ą ę i ogólnie arystokracja. Całymi dniami świadczą sobie drobne uprzejmości a jak chce im się pić to Lifty walą z kubeczków... strasznie mnie to bawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.11.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 (edytowane) K..wa pier....ny ch.. j stoi, a miał ku...wa je...na pier...lnąć... no i w końcu jeb...ął - to czule o kominie. A moje ulubione słówko to- jętka o kurcze - lecę do Twgo dziennika budowy. Kto Ci buduje? Recydywiści? Moja ekipa taka bardziej salonowa - ą ę i ogólnie arystokracja. Całymi dniami świadczą sobie drobne uprzejmości a jak chce im się pić to Lifty walą z kubeczków... strasznie mnie to bawi. ........................ Edytowane 23 Lipca 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 28.11.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 czmochać wyczmochać (pisowni nie jestem pewna ) można wszystko : brzegi płyt gips karton, i ścianę na gładko, i wylewkę (zacieranie) ,i jak się okazało babę też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 28.11.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 kontrspadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.11.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Ja również głosuję na murłatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 28.11.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Śtraby - zastrzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 29.11.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 tu, gdzie teraz mieszkam, wielu na furtkę mówi uliczka niezły ubaw był, gdy panowie od ogrodzenia pytali, jak szeroką uliczkę chcemy mieć my na to, że ok. 2 m /przyjęliśmy, że ta uliczka to ścieżka od furtki do schodów/ baaardzo odradzali nam tak szeroką uliczkę - bo nikt takiej nie robi, bo po co... zanim się wyjaśniło, to byliśmy już nawet źli, że ktoś narzuca nam szerokość ścieżki, o, przepraszam , uliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts