Stokrotka 29.11.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Recydywiści? Moja ekipa taka bardziej salonowa - ą ę i ogólnie arystokracja. Całymi dniami świadczą sobie drobne uprzejmości a jak chce im się pić to Lifty walą z kubeczków... strasznie mnie to bawi. O, my też mielismy salonowców Jak raz powiedziałam do jednego z nich "Proszę pana" to drugi mi na to - "Dziecko, po takim panu to mój dziadek na konia wsiadał" Mnie najbardziej zapadła w pamieć wspominana już murłata i jeszcze fajermur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 29.11.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Mnie najbardziej zapadła w pamieć wspominana już murłata i jeszcze fajermur a ogniomurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 29.11.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Śtraby - zastrzały prawde mówiąc ani jedno ani drugie nic mi nie mówi. Ależ ja jestem głupi, Boszzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 29.11.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Śtraby - zastrzały prawde mówiąc ani jedno ani drugie nic mi nie mówi. Ależ ja jestem głupi, Boszzz "Zastrzał - w medycynie (łac. panaritium) - rodzaj ropowicy, zapalenie ropne dłoniowej części ręki. Powstaje najczęściej w wyniku urazu i szerzy się przez ciągłość na okoliczne części kończyny." wszystko jasne, walniesz się młotkiem na budowie i masz zastrzał, czyli śtrabę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 29.11.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Ja również głosuję na murłatę ja rowniez wstyd sie przyznac, ale ja nie wiedzialam rowniez co to humus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 29.11.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Czy ktoś z Was wie co to "przepierki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.11.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Czy ktoś z Was wie co to "przepierki" ? to moze ja na przykładzie: Jemy obiad, mój dzieciak (jak zwykle) ufajda bluzke buraczkami z chrzanem, więc ja mu tą bluzkę zdejmuję idę z nia do łazienki, do miski nalewam wody i jakiegos detergentu do odplamiania (to wszystko czynności przygotowawcze- teraz czynnośc właściwa)- wkładam bluzkę do tej napelnionej miski, moczę ją lekko pocierając, szczególnie zaplamione miejsce.Wykonuję rękami ruchy posuwisto-zwrotne z pocieraniem warstw tkaniny, az do zniknięcia plamy, nastepnie wylewam wode z miski, napełniam ja ponownie , lecz tym razem samą wodą, zanurzam bluzkę w wodzie i wykonując niż chaotyczne ruchy w celu wypłukania detergentu. Czynności te powtarzam , do czasu,aż woda bedzie zupełnie czysta. Do ostatniego płukania dodaje plynu zmiekczajacego tkaniny.Ostatnia czynnościa jest porządne wykręcenie bluzeczki z wody i powieszenie jej na sznurze do suszenia prania. Ot cala magia przepierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 29.11.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Czy ktoś z Was wie co to "przepierki" ? to moze ja na przykładzie: Jemy obiad, mój dzieciak (jak zwykle) ufajda bluzke buraczkami z chrzanem, więc ja mu tą bluzkę zdejmuję idę z nia do łazienki, do miski nalewam wody i jakiegos detergentu do odplamiania (to wszystko czynności przygotowawcze- teraz czynnośc właściwa)- wkładam bluzkę do tej napelnionej miski, moczę ją lekko pocierając, szczególnie zaplamione miejsce.Wykonuję rękami ruchy posuwisto-zwrotne z pocieraniem warstw tkaniny, az do zniknięcia plamy, nastepnie wylewam wode z miski, napełniam ja ponownie , lecz tym razem samą wodą, zanurzam bluzkę w wodzie i wykonując niż chaotyczne ruchy w celu wypłukania detergentu. Czynności te powtarzam , do czasu,aż woda bedzie zupełnie czysta. Do ostatniego płukania dodaje plynu zmiekczajacego tkaniny.Ostatnia czynnościa jest porządne wykręcenie bluzeczki z wody i powieszenie jej na sznurze do suszenia prania. Ot cala magia przepierki. To nie to, szukamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 29.11.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Moze ścianki działowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 29.11.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Moze ścianki działowe? Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.12.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 A moje ulubione słówko to- jętka Nie wiem dlaczego. ale mnie się jętka zawsze kojarzyła z biologią. Oczami wyobraźni widzę jakieś zwierzątko, ale bardzo niewyraźnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.12.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 to bardzo podobnie jak u mnie ...mnie się nadproże z porożem skojarzyło - też oczami wyobraźni widziałam to i owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 03.12.2008 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 A moje ulubione słówko to- jętka Nie wiem dlaczego. ale mnie się jętka zawsze kojarzyła z biologią. Oczami wyobraźni widzę jakieś zwierzątko, ale bardzo niewyraźnie.. Może taka http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://dolinaleby.eu/images/art_images/art_airflo/art_airflo1.jpg&imgrefurl=http://www.dolinaleby.eu/articles.php%3Fid%3D11&usg=__w7PYkByFYBrPNX-LYk9m19Y6k6c=&h=600&w=800&sz=166&hl=pl&start=3&um=1&tbnid=ZD40iSZvp-jQMM:&tbnh=107&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dj%25C4%2599tki%26um%3D1%26hl%3Dpl%26safe%3Doff%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.12.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 To ma być jętka???? Nie napisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 03.12.2008 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 To ma być jętka???? Nie napisali Napisali,napisali. Pod pierwszym zdjęciem "Czas jętki majowej...", co prawda oni chwalą sprzęt wędkarski a ta jętka tak sobie siadła przypadkiem na tym wędzisku no ale to chyba nie przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.12.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 To ma być jętka???? Nie napisali Napisali w Wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99tki_(owady) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 03.12.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 rajbetka..... .....foszty i jeszcze wiele innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 03.12.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Kolejna zagadka. "Stolec", nie chodzi o anatomię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 03.12.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Woda jest do mycia a nie do picia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 03.12.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Kolejna zagadka. "Stolec", nie chodzi o anatomię To coś z więźby chyba Jakieś "płetwy" na "stolcach" leżą .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts