dziacial 08.02.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Cala góra nowych słów: Elżbieta - nadproże typu L Fisiu-fisiu - pokręcony osobnik (także inwestor) Facjata AKA facyjat - górna, trójkątna część sciany w gołębniku Kineta i manszeta - części studzienki Palna - cegła pełna, na kominy I jedna bardzo ciekawa rozmowa (powtarzana wiele razy w ronych wariantach): - Ten co to projektowal to Glupi Ch.. i nigdy pewnie jeszcze domu nie budowal - Ale to projektowala kobieta - No to Glupia Ci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 18.02.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 nie wiedziałam przez parę dni co dla moich majstrów oznacza kamionka, jak się okazało chodziło o bloczki fundamentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiat 18.02.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 nie wiedziałam przez parę dni co dla moich majstrów oznacza kamionka, jak się okazało chodziło o bloczki fundamentowe U mnie mówili- placki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 19.02.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 u mnie kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 20.02.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A ja może wiele nowych słów nie poznałem, za to przewalutowało mi się parę, niby znanych, pojęć:na pewno - być może,punktualnie o siódmej - nie wcześniej niż o szesnastej,jutro - w przyszłym tygodniu,dwa, góra trzy tysiące - pięć tysięcy,jest prosto - jest krzywo,tak było w projekcie - no, akurat to, to jest tak szerokie pojecie, że nie podejmę się tłumaczenia,tak - nie,zrobimy tak jak pan będzie chciał - jesteś głupi i masz wszy na pępku, a my zrobimy po swojemu,1 m - 1,8 mA jesteśmy dopiero u progu działań. Jak się wprowadzimy to napiszę słownik jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.02.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 tomkwas ... słownik się rozejdzie jak świeże bułeczki - więc zaczynaj bez obaw jakiś obrazowy tytuł musisz wymyśleć , np. "SŁOWNIK BUDOWLANO-POLSKI" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 21.02.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Tytuł już jest ja proponuję motto-powiedzenie nie mające nic wspólnego z prawdą; BĘDZIE DOBRZE,BĘDZIE PAN ZADOWOLONY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 21.02.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.02.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Do tomkwasowego słownika sie dogadamy - tysiąc więcej niż przewiduje kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 22.02.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Do tomkwasowego słownika sie dogadamy - tysiąc więcej niż przewiduje kosztorys no przecież ładnie wyszło - trzeba robić od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.02.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 tomkwas slownik rewelacja ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 23.02.2009 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 do jesieni skończymy-do wiosny następnego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 23.02.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 i jeszcze do słownika wpisz panie, tyle domów zbudowałem bez pana podpowiedzi, to i ten zbuduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 23.02.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Do tomkwasowego słownika sie dogadamy - tysiąc więcej niż przewiduje kosztorys Do wójta nie pójdziemy-rozliczenie jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 23.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Śtraby - zastrzały prawde mówiąc ani jedno ani drugie nic mi nie mówi. Ależ ja jestem głupi, Boszzz "Zastrzał - w medycynie (łac. panaritium) - rodzaj ropowicy, zapalenie ropne dłoniowej części ręki. Powstaje najczęściej w wyniku urazu i szerzy się przez ciągłość na okoliczne części kończyny." wszystko jasne, walniesz się młotkiem na budowie i masz zastrzał, czyli śtrabę to chyba jednak o to chodziło:Zastrzał - w architekturze to drewniana belka w konstrukcjach szkieletowych ścian i więźbach dachowych. Ustawiona ukośnie, usztywnia elementy pionowe konstrukcji. Niekiedy nazywany mieczem, choć jest od niego dłuższa i może przebiegać przez kilka elementów i z nimi się łączyć(tak zwana konstrukcja wielozastrzałowa). Może występować pojedynczo lub parami. Parę biegnącą od elementu pionowego w górę nazywa się ramionami, a w dół nogami. Dwa zastrzały skrzyżowane symetrycznie (krzyż Św. Andrzeja) noszą nazwę krzyżownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 28.02.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Co to jest "śmiertelnik/śmiertelniki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.02.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Ha, do dziś pamiętam radosny okrzyk na całą zdziwioną wieś pomocnika majstra robiącego ocieplenie (z czubka rusztowania): Patrz, k..., dzięcioł zap..... Zresztą dalej podobnie było... ale robotę zrobili pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 28.02.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Do słownika: panie, ten projekt to jakiś amator robił = przesunąłem nadproże i nie chce mi sie tego zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 01.03.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Co to jest "śmiertelnik/śmiertelniki" ? Nikt sie nie pokusi o odp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 02.03.2009 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Co to jest "śmiertelnik/śmiertelniki" ? Nikt sie nie pokusi o odp.? Inwestor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts