amalfi 01.10.2010 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Wydaje mi się, że to znaczy: wypadło mu, spadło mu, skapało, zrzucił itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 02.10.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Wow, jeśli to prawda to przegrałem flaszkę.Może ktoś jeszcze potwierdzi wersję amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcia krysia 02.10.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Wow, jeśli to prawda to przegrałem flaszkę. Może ktoś jeszcze potwierdzi wersję amalfi Stasiu potwierdzam to co pisze amalfi, tam gdzie mieszkalam tez mialo takie znaczenie np. sciepej te jablka z drzewa, sciepnij wszystko do jednego gar /zrzuc, wrzuc/pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcia krysia 02.10.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Ooo cos sie babci zle napisalo mialo byc / gara / Stasiu i moze cwiarteczka dla mnie tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 No to Stasiek stawiasz. Nie lubie wódki, ale skoro musze, to poprosze o finlandie. Wypijemy z babcią krysią za Twoje zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 03.10.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 No No tak przegrałem nie da się ukryć , i flaszkę muszę postawić! No to zapraszam Panie do jakiejś fajnej knajpki i obalimy jakąś flaszencję P.S Nigdzie nie napisałem czego to ma być flaszka Ale jak ma być Finlandia to będzie (sam nie przepadam za wódzią ) , ale z Paniami nie omieszkam. Pozdrawiam i oczekuję propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcia krysia 03.10.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Stasiu jak przyjade na wakacje do Polski to napewno wypijemy /moze byc likierek taki dla babuszek/ pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er-es 04.10.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 "Cofnij do tyłu" Jakby się dało cofać do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 04.10.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 04.10.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Stasiu jak przyjade na wakacje do Polski to napewno wypijemy /moze byc likierek taki dla babuszek/ pozdrawiam. Dobra Babka ok. likierek dla babuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 13.10.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 "Chyba waserwaga nie cygani, nie?" - ...... chyba............. nie.............. - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 14.10.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Dla mnie to fajnie brzmi:sztamowanie sztamunku sztamajzą.I nawet sam sztamowałem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomason.p 15.10.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 To może coś z hydrauliki - KANAPKA - podpowiedź , znajduje się w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 15.10.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 W kotlowni to nie mam pojecia, ale kanapka (klapsznyta czyli przekladaniec) to cos jedno nad drugim .. np dwa takie same mieszania jedno nad drugim czy dwa takie same poziomy jeden nad drugim. ps ciepnij balla - bylo kiedys bardzo popularnym powiedzeniem tak samo jak bahna jedzie i takie tam haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomason.p 22.10.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Bardzo blisko - "KANAPKA" czyli w/g hydraulika -wymiennik płytowy do rozdzielenia układu c.o.kominka(otwarty) od kotła gazowego(zamknięty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 25.10.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 "buten" Podpowiem. Idź buten. Zobacz buten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 27.10.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 ja się dokształciłam co to są ścianki stolcowe, ciepły inwestor i, że projekt musi mieć smaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 28.10.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 "Buten" to z kaszubszczyzny. "zewnątrz", coś w tym znaczeniuIdź buten i zobacz czy równo. Zgłupiałem jak to usłyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 04.01.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 "my zawsze tak robili" - może i ma Pan rację, że powinniśmy to wykonać zgodnie z zaleceniami producenta, ale tak będzie szybciej i łatwiej ...i jeszcze pojedyncze słowa:"smażyć" - wbijać gwoździe"smażyciel" - gwóźdź tzw. krokwiak, czyli ponab 250mm długości"gorcek" - (folklorystyczna forma od garnek) - pustak wentylacyjny"mianować się" - długo się nad czyms zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts