oleniek 27.11.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam Od dawna mi się marzył domek bialy (albo kremowy), z brązowymi oknami i drzwiami i brązowym dachem ale tak coś zaczynamy liczyć pieniądze i dochodzić do wniosku że kolor to jest w naszej sytuacji "lekki luksusik" bo ciepła nie daje tylko dodatkowo kosztuje. Nie umiem sobie wyobrazić gotowego domu z białymi oknami i brązowym dachem, a już jak połączyć białe okna i brązowe drzwi i bramę? Drzwi nie chcę białych o dziwo widziałam kilka białych domków z białymi oknami i grafitowym dachem i grafitowymi drzwiami, ale z brązowym nie Przeglądam fotki elewacji, ale znalazłam 1 interesujące zdjęcie Może ktoś poratuje zdjęciami rzeczywistych domów ( bo rysunki w katalogach widziałam, chodzi mi o prawdziwe zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 28.11.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Ja bym nie łączyła białych okien z innymi kolorami drzwi i bramy... Uważam takie połączenie za nieporozumienie Białe to białe, brąz to brąz. A dlaczego nie wstawisz okien pcv w okleinie? Bo chyba chodziło Ci, ze okna drewniane w brązie odpadają ze względu na wyższą cenę? Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 28.11.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Okna pcv w okleinie są droższe od białych. W moim przypadku była to kwota prawie 7 tys. zł. więc ze właśnie ze względów oszczędnościowych wybrałam białe pcv. I chociaż uważam że białe drzwi zewnętrzne są bardzo niepraktyczne nie pasowało mi do ogólnego wyglądu domu wstawiać brązowych. A dach mam kasztanowy, do tego ciemnobrązowe obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 28.11.2008 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Okna pcv w okleinie są droższe od białych. W moim przypadku była to kwota prawie 7 tys. No właśnie - u mnie pewno też tak będzie. Nawet jeśli okna będa jednostronnie brązowe. I chociaż uważam że białe drzwi zewnętrzne są bardzo niepraktyczne nie pasowało mi do ogólnego wyglądu domu wstawiać brązowych. Też tak myślę - białe niepraktyczne, a dwa kolory (biały okna, brązowy drzwi i brama) nijak nie pasują A dach mam kasztanowy, do tego ciemnobrązowe obróbki a wstawisz mi fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 28.11.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Wiesz białe niepraktyczne, ale brudzi sie tak samo jak inne Ja mam białe okna, drzwi, bramę i jakos specjalnie nie narzekam. Dach grafitowy ale elwacja jest bordowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 28.11.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Muszę zrobić aktualne bo ostatnio jakoś zaniedbałam dokumentację fotograficzną . Na razie nie mamy jeszcze elewacji tylko styro zaciągnięty klejem więc efekt wizualny jest raczej marny. Poniżej link na którym domek jeszcze w stanie surowym, ale z oknami i dachem. W oryginale dach jest ciemniejszy niż na fotce.Rynny są ciemnobrązowe (na zdjęciu jeszcze w ochronnej foli) http://foto.onet.pl/kop72,lks03wsgessg,gyh70,u.html#gyh71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 28.11.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Podobnie będzie u mnie - białe okna, dach kasztanowy. Wybrałam takie okna z pełną świadomością - podobają mi się białe i już. Uważam, że dodają domu świeżości i rozjaśniają całą bryłę. Do tego będzie biała brama a drzwi zbliżone do kasztanu. Myślę że będzie dobrze i nie uważam że to jakieś nieporozumienie. Ja wybrałam jednak białą podbitkę i białe parapety zewnętrzne. Myślę ,że jeszcze tynk nada naszym domkom odpowiedniego szlifu. Niestety zdjęć tego typu rozwiązań też nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 28.11.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Iwciaa jaki kolor tynku planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 28.11.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 właśnie patrzę na domek (za oknem), który ma białe okna z białymi szprosami a dach ma brązowy - taki czekolada . Elewacje ma białą - no może siwą, i wygląda pięknie.A i najważniejsze przy otworach okiennych i drzwiowych ma pomalowane na 10 cm elewacje w tym kolorze co dach. Dodam że jestem wielkim fanem nowoczesnej architektury i nienawidzę szprosw i sztukateri - no ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 28.11.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 karolcia14m Myślę nad czymś w odcieniu róży herbacianej (2 odcienie), wokół okien mooooże takie otoczki - to się chyba nazywa bonie - niezbyt szerokie z marmolitu w kolorze kominów (prawie jak dach). Może nie jest to oryginalne rozwiązanie ale już widzę ten domek wśród pelargonii czy innych tam kwiatów... dodam, że okna mam ze szprosami a bonie to jeszcze otwarty temat - nie chciałabym napstrokacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Merka_23 29.11.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 ja mam białe okna, czarny dach, czarne bramy garazowe, czarne drzwi wejsciowe, prawie biała elewacje ... i jakoś to wyszło ... dla mnie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.11.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Tu znajdziesz mnóstwo zdjęć elewacji Forumowiczów, może coś podpatrzysz http://forum.muratordom.pl/elewacje-zdjecia,t63326.htm?highlight=pokażcie%20elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 01.12.2008 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Cieszynianko ten wątek przewałkowałam Chciałabym jednak zobaczyć nieco więcej. Wszędzie widzę domy z brązowymi oknami (pech? ) i takie mi się podobały. W bloku podobały mi się białe, więc jest szansa (dla moich finansów) że i w białym się zakocham, pod warunkiem że go zobaczę Dlatego wstawiajcie proszę fotki Ech zazdroszczę, jak komuś się po prostu białe podoba i już Merka - też tak sobie myślę, że to MOGŁOBY nie wyglądać źle jeśli drzwi i brama byłyby w tym samym kolorze co rynny i dach - brązowe. Ale wolałabym to zobaczyć. Dawaj zdjęcia Mynia - pynia - spytaj PROSZĘ czy możesz cyknąć ten domek i wklej zdjęcia iwcia - z niecierpliwością czekam na efekt końcowy beti - białe brudzi się tak samo jak ciemne, ale bardziej widać Tak jak i na białych/czarnych spodniach w czarnych, po budowie, po wkopywaniu drzewek itp idę do sklepu i po przetrzepaniu "za dużo nie widać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 01.12.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ooo ja też przebieram już nogami na te efekty... no cóż jeszcze chwilę poczekam Walczymy teraz z instalacjami. A swoją drogą czy nie opatrzyły się Wam już te okna w kolorze złoty dąb i takież bramy? Plaga jakaś czy jak? W wielu damach pasuje to jak pięść do nosa - no ale o gustach sie nie dyskutuje Wracając do tematu tynku - widziałam realizację w dwóch odcieniach mięty - takiej raczej delikatnej - i muszę przyznać, że nieźle wyglądało.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Merka_23 01.12.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 http://images31.fotosik.pl/377/27bc74257bd51cf6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 01.12.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 http://images35.fotosik.pl/31/529843d7b0b0fcc9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyliu 01.12.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Z ciekawych połączeń białych okien z ciemnym dachem i ciemną elewacją, niestety zdjęcia są słabej jakości, bo robione wieczorem,dla mnie ideał elewacji i osobiście przymierzam się do czegoś podobnego:http://img222.imageshack.us/img222/1598/dsc9946qb7.th.jpghttp://img222.imageshack.us/images/thpix.gifhttp://img45.imageshack.us/img45/9075/dsc9960ds0.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.12.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Licyliu- kolor domu -to cegła klinkierowa czy tynk? Bo źle widać- zrób foto za dnia -dom piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 02.12.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Ja mam taką elewacje i okna [/img] [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 02.12.2008 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Domki super. Czy te ciemne elewacje to tynk? A ja dziś przejazdem widziałam domek kremowo-żółty , białe okna, drzwi i rynny i ... czerwony dach. Był śliczny ciekawe jak by wyglądał z brązowym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts