Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DARZ BÓR !

jagers77

Recommended Posts

Może ci się go uda oswoić i może jest i będzie zdrowy. Poza tym lisy to psowate, to może faktycznie... chociaż nie słyszałem coby ktoś miał lisa za kompla... Napiszę ci jeszcze, że od ostatniej zimy w mojej stodole lis sobie pomieszkuje, bo ja do tej stodoły to straaasznie rzadko zaglądam. Kilka razy widziałem jak się stamtąd "ulatniał" jak na "rancho" zajechałem. Poza tym kiedyś jak wszedłem, to też tak przy ścianie i po belce i na końcu kilka szczebli po drabinie :o :roll: na dół i chodu! Ale tak jakoś bez paniki to było. tak sobie myślałem, że może popatrzeć i pokopać w kupie styropianu, wełny i innych materiałów miękko-ciepłych, bo może to lisica jakaś...

Niedaleko mojego miasta, w pewnej miejscowości turystycznej gospodarz przyniósł sobie kiedys z lasu małego wilczka. Oswoił go i trzymał na łańcuchu. Do czasu aż przyjechali przedstawiciele Parku Narodowego i go zabrali gospodarzowi. Wilk był nie zdolny do życia na wolności i wylądował w rezerwacie pokazowym żubrów. Parę lat później przywieźli mu wilczycę z Holandii :D . I tak sobie szczęśliwie żyli. Lisek też na pewno będzie bardziej szczęśliwy z pełnym żołądkiem niż przymierając głodem. Ja tam bym go dokarmiała i dała mu jakieś ładne imię.

• 2 weeks później...
  • 5 months później...
  • 2 weeks później...

Lisica bardzo podrosła.I stała się bardzo kumata.Przychodziła na zawołanie i jadła z ręki.Mam kilka filmików nakręconych jak się ze mną bawiła.

Ale jednak zew natury zwyciężył i po hucznej imprezie (ognisko,bębny,gitary itd) wyniosła się.Trochę mi żal a z drugiej strony się cieszę że wróciła do lasu.