Gość 20.10.2003 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Zwracam się z prośbą do doświadczonych forumowiczów o opinię na następujący temat : w części domu mam obniżony fundament o ok. 40 cm, bo działka ma dość znaczny spadek. Podłoga jest również w tej części obniżona. Ale przez to z zewnątrz patrząc na dom jest on bardzo wysoki. Tu pytanie: czy mogę zasypać ziemią (nawiezioną) z zewnątrz ścianę ponad fundamentem na ok. 0,5 m. Ewentualnie - jak to zaizolować?Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2003 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Ja bym się bał, że złapie wilgoć. A poza tym jak zrobisz tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 21.10.2003 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Witam.Możesz podsypać ścianę fundamentową,jeżeli najpierw zaizolujesz ją styropianem ok.8cm a na to siatka i klej lub folia kubełkowa,musisz zostawić min 20cm między ścianą fundamentową a ścianą nośną.Niektórzy robią na styk i też jest dobrze,wtedy żwirek przy ścianie żeby nie chlapało w czasie deszczu.bea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts