aniedziela 27.11.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam grono forumowiczów. Jestem nowy na tym forum, a to za sprawą decyzji o wymianie dachu na damku jednorodzinnym, ktory otrzymałem po dziadkach. Dostałem wstępny plan dachu od architekta i chciałbym zapytać jaki byłby koszt takiej inwestycji. Dach ma około 220m2 i chciałbym go pokryć blachodachówką. Czy ktoś mógłby w wolnej chwili i z własnego doświadczenia przedstawić koszt tego dachu? Ja niestety nie mam bladego pojęcia, a w niedziele mam wizyty kilku wykonawców i chciałbym wiedzieć ile mniej więcej by to kosztowało. Mieszkam w woj. śląskim niedaleko Rybnika.Link do skanu projektu dachu:http://picasaweb.google.pl/lh/photo/TOIQrVHtkMN8AEGsZe1pag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.11.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 aniedziela napisał: Witam grono forumowiczów. Jestem nowy na tym forum, a to za sprawą decyzji o wymianie dachu na damku jednorodzinnym, ktory otrzymałem po dziadkach. Dostałem wstępny plan dachu od architekta i chciałbym zapytać jaki byłby koszt takiej inwestycji. Dach ma około 220m2 i chciałbym go pokryć blachodachówką. Czy ktoś mógłby w wolnej chwili i z własnego doświadczenia przedstawić koszt tego dachu? Ja niestety nie mam bladego pojęcia, a w niedziele mam wizyty kilku wykonawców i chciałbym wiedzieć ile mniej więcej by to kosztowało. Mieszkam w woj. śląskim niedaleko Rybnika. http://picasaweb.google.pl/lh/photo/TOIQrVHtkMN8AEGsZe1pag Z grubsza koszt może wynieść od 30000zł do 200000zł. Za mało danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniedziela 27.11.2008 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 dodałem plan dachu - moze ktoś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.11.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 aniedziela napisał: dodałem plan dachu - moze ktoś pomoże Faktycznie nie zuważyłem. Musisz jeszcze określić czy sam coś będziesz robił, czy wszystko przez firmę i oczywiście do jakiego etapu chcesz doprowadzić (co wejdzie w skład tych prac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniedziela 27.11.2008 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 No niestety sam raczej nic nie zrobie wszystko ekipa Plan prac (tylko dachu): - rozbiórka starego pokrycia i całej wieźby - nowa wieźba - nowe pokrycie - wszystkie obróbki (z blachy i rynny) Jeśli chodzi o reszte prac budowlanych to oczywiście podmurówka (o jakieś 20cm), wieniec, komin, wylewki, a nad częścą gdzie jest mniejszy dach muszę wykonać dodatkowy strop (lekki) i wymurować nowe mury - teraz jest tam siano, a ma być jadlnia, kuchnia i pokój dzienny. Dodatkowe firmy będą robić instalacje elektryczną, wymiane CO i kanalizacja (nowa). Cała reszta czyli wykończenia wnętrz to już będę robił sam z rodziną. Postaram się jeszcze jutro dodać fotki obecnego stanu i jak ma wyglądać po remoncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgajos 27.11.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Wątpię żeby ktoś wyliczył ile to może kosztować.Do wyliczenia potrzebna jest specyikacja tj. jakie krokwie ile szt. jakiej długości,ile,jakie łaty ile drutu zbrojeniowego itp.Moim zdaniem koszt materiału mażesz sam wyliczyć.Podzwonić po hurtowniach popytać o ceny i przmnożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts