korjak11 27.11.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam wszystkich, prosze o opinie Wasza: z czego zrobic podloge na stryszku ( zamierzamy tam zamocowac rekuperator ) . Stryszek nad poddaszem uzytkowym, dosyc wysoki. Chodzi mi o to czy plyta OSB 25mm grubosci wystarczy czy tez moze dac cos innego? Oczywiscie pod plyta bedzie izolacja welna mineralna . Pozdrawiam i czekam na Wasze rady Krzysztof z Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.11.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 jaki rozstaw belek?przejrzyj archiwum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korjak11 28.11.2008 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 jaki rozstaw belek? przejrzyj archiwum Rozstaw tradycyjny 86 cm. Przy okazji: mam na wiezbie polozona membrane Tyvek. Czy pasy poziome ( zachodzace oczywiscie na siebie 15cm ) musza koniecznie byc polaczone tasma, aby byly szczelne? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.11.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 jaki rozstaw belek? przejrzyj archiwum Rozstaw tradycyjny 86 cm. Przy okazji: mam na wiezbie polozona membrane Tyvek. Czy pasy poziome ( zachodzace oczywiscie na siebie 15cm ) musza koniecznie byc polaczone tasma, aby byly szczelne? Pozdrawiam Krzysztof Twoja tradycja nie ma nic do rzeczy. Jednak dla rozstawu 86cm płyta 25mm wystarczy. Co do membrany to chyba oczywiste jest, że aby połączenie było szczelne to musi być sklejone taśmą. Czy jednak musi być to w ten sposób szczelne? Nie wydaje mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 04.12.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witam wszystkich, prosze o opinie Wasza: z czego zrobic podloge na stryszku ( zamierzamy tam zamocowac rekuperator ) . Stryszek nad poddaszem uzytkowym, dosyc wysoki. Chodzi mi o to czy plyta OSB 25mm grubosci wystarczy czy tez moze dac cos innego? Oczywiscie pod plyta bedzie izolacja welna mineralna . Pozdrawiam i czekam na Wasze rady Krzysztof z Gdyni Ja mam normalne deski. Bo taniej niż OSB, a po drugie wełna poniżej ma gdzie oddychać (więcej szczelin niż przy pokryciu OSB), bo przecież od dołu ma folię paroszczelną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts