Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

outlet budowlany Gdzie?

ooliwka

Recommended Posts

a to są outlety??

od kiedy? 8)

chyba w całym tym swoim "zamerykanizowaniu" języka troszkę się zapędziłaś - przecież outlet w języku angielskim oznacza rynek zbytu (sklep).

Dlatego też może podaj własną definicję i będziemy Ci mogli jakoś pomóc.

pewnie chodzi o sklepy z koncówkami i wyprzedazami, jak z ciuchami :p

a to są outlety??

od kiedy? 8)

chyba w całym tym swoim "zamerykanizowaniu" języka troszkę się zapędziłaś - przecież outlet w języku angielskim oznacza rynek zbytu (sklep).

Pisze o ogolno przyjetej nazwie w Polsce i jej znaczeniu.....

tak jak wyzej

latwy przyklad z ubraniami

i jesli ta nazwa by nie miala takiego znaczenia w Polskim jezyku to raczej markety w ktorych mozemy znalesc koncowki serii nazywaly by sie inaczej

powielam pytanie :D

gdzie w 3city outlety budowlane

• 1 month później...

nie znajdziesz bo w Pl sprzedaje sie to w sklepach jako 1 gatunek czego na zachodzie juz nawet w outletach nie chca... Niestety taka jest smutna prawda czytajac watki o reklamacjach z dachowkami itp itd

Polski cwaniak czytaj handlowiec kupuje na zachodzie wybrakowany produkt sprzedawajac go w Pl jako towar pelnowartosciowy.. a potem same jazdy z reklamacjami ktore nie sa uwzgledniane...

Jesli mieszkasz blisko granicy to przeciez zawsze mozna znalezc adresy w googlach i zrobic sobie wycieczke.. stracisz na paliwo -zyskasz na budowie..

nie znajdziesz bo w Pl sprzedaje sie to w sklepach jako 1 gatunek czego na zachodzie juz nawet w outletach nie chca... Niestety taka jest smutna prawda czytajac watki o reklamacjach z dachowkami itp itd

Polski cwaniak czytaj handlowiec kupuje na zachodzie wybrakowany produkt sprzedawajac go w Pl jako towar pelnowartosciowy.. a potem same jazdy z reklamacjami ktore nie sa uwzgledniane...

Jesli mieszkasz blisko granicy to przeciez zawsze mozna znalezc adresy w googlach i zrobic sobie wycieczke.. stracisz na paliwo -zyskasz na budowie..

kurcze po czesci jest tak na pewno :evil:

ale wiem ze jakas forumowiczka mowila na tym forum ze kafle kupila wlasnie w takim sklepie......

wiem ze to tyly bardzo drogie kafle gdzies ponad 1000zl za m2

a tam kosztowaly ok 700zl m2

wiec to moze jakis outlet dla lepiej sytuowanych :D

wycieczka za granice odpada

szukalam namietnie w googlech i chyba naprawde nic takiego u nas n ie ma

a szkoda :x

hmmmm yhmmm no wiesz za 700 zl to ja kupilem plytek na cala lazienke ;)

a kladl bede sobie ;) ale wiesz jaka ja mialem metode, ja mam malutka lazieneczke i polowalem jak ludzie sprzedawali to co im zostalo ebay i allegro tam na serio mozna wyrwac za grosze ;) (kiedys kupielm 6m2 trawertnu za 15 funtow sprzedalem z taki zyskiem ze wycieczke do Pl mialem za darmo) jednemu zostalo 3 m2 czegos drugiemu troche mozaiki itp itd po sensownym polaczeniu moze wyjsc na serio fajna lazienka, przeciez wszystko nie musi byc jednakowe, kolory mozna polaczyc jakis pasek albo prysznic w inym kolorze ksztalcie i wielkosci kafelek, kwestia sensownego polaczenia wszystkiego ze soba ;)

hmmmm yhmmm no wiesz za 700 zl to ja kupilem plytek na cala lazienke ;)

a kladl bede sobie ;) ale wiesz jaka ja mialem metode, ja mam malutka lazieneczke i polowalem jak ludzie sprzedawali to co im zostalo ebay i allegro tam na serio mozna wyrwac za grosze ;) (kiedys kupielm 6m2 trawertnu za 15 funtow sprzedalem z taki zyskiem ze wycieczke do Pl mialem za darmo) jednemu zostalo 3 m2 czegos drugiemu troche mozaiki itp itd po sensownym polaczeniu moze wyjsc na serio fajna lazienka, przeciez wszystko nie musi byc jednakowe, kolory mozna polaczyc jakis pasek albo prysznic w inym kolorze ksztalcie i wielkosci kafelek, kwestia sensownego polaczenia wszystkiego ze soba ;)

dobry pomysl :D

tym bardziej ze moje dwie lazienki bede minimalistyczne i wlasnie szukam drogich kafli ale w bardzo malej ilosci

np potrzebuje mozaik zrobionej z czegos co przypomina mase perlowa ale doslownie 0,5m2 :roll:

a to są outlety??

od kiedy? 8)

tak jak wyzej

i jesli ta nazwa by nie miala takiego znaczenia w Polskim jezyku to raczej markety w ktorych mozemy znalesc koncowki serii nazywaly by sie inaczej

1. Ja jakiś zacofany nie jestem, ale o outletach nie słyszałem jako o ogólnie przyjętej w Polsce nazwie;

2. Polskim - piszemy polskim - z małej litery, a znaleźć - używamy 'ź', a nie 'ś' - doszlifuj ojczysty język zanim się zaczniesz popisywać angelskym ;)

3. Między Rumią, a Redą - w kierunku na Wejherowo po lewej stronie - nie pamiętam dokładnie - duży sklep z łazienkami, ceramiką, mają obok taki baraczek, a w nim końcówki serii;

a to są outlety??

od kiedy? 8)

tak jak wyzej

1. Ja jakiś zacofany nie jestem, ale o outletach nie słyszałem jako o ogólnie przyjętej w Polsce nazwie;

2. Polskim - piszemy polskim - z małej litery, a znaleźć - używamy 'ź', a nie 'ś' - doszlifuj ojczysty język zanim się zaczniesz popisywać angelskym ;)

3. Między Rumią, a Redą - w kierunku na Wejherowo po lewej stronie - nie pamiętam dokładnie - duży sklep z łazienkami, ceramiką, mają obok taki baraczek, a w nim końcówki serii;

dziekuje za "szybka" riposte :D

wiesz ze publiczne wytykanie bledow nie jest w dobrym tonie?

wiec jestesmy kwita :wink:

tak wema, maja kilka punktow i duzy wybor choc ceny tez niezle :p

popytam jak u nich wyglada drugi gatunek lub koncowki serii

np potrzebuje mozaik zrobionej z czegos co przypomina mase perlowa ale doslownie 0,5m2 :roll: [/b]

Dzis zjezdzilem wszystkie okoliczne markety budowlane w poszukiwaniu fajnych plytek hmmm angole jednak to straszne konserwy i nie wybral bym nic nooo moze pare kamiennych plytek takich o nierownych krawedziach...

A co do mozaiki o jakiej piszesz widzialem takie jako dekor 5 x20 cm na siatce - cena za sztuke... 12 funtow.. To przeciez lepiej kupic plytke i ja pociac na takie paski tymbardziej ze mozaika i tak jest na siatce... ale plytek juz takich nie widzialem i tu problem ;)

Jak chcesz pytac o drugi gatunek to najpierw zlap ta plytke i rzuc okiem w ktora strone jest banan i jaki jest wielki bo ostatnio nawet w 1 gatunku to norma....

A swoja droga 0,5 m2 tylko potrzebujesz??? to ty faktycznie masz minimalistyczne te lazienki ;) a myslalem ze ja mam taki schowek tylko ;)

np potrzebuje mozaik zrobionej z czegos co przypomina mase perlowa ale doslownie 0,5m2 :roll: [/b]

Dzis zjezdzilem wszystkie okoliczne markety budowlane w poszukiwaniu fajnych plytek hmmm angole jednak to straszne konserwy i nie wybral bym nic nooo moze pare kamiennych plytek takich o nierownych krawedziach...

A co do mozaiki o jakiej piszesz widzialem takie jako dekor 5 x20 cm na siatce - cena za sztuke... 12 funtow.. To przeciez lepiej kupic plytke i ja pociac na takie paski tymbardziej ze mozaika i tak jest na siatce... ale plytek juz takich nie widzialem i tu problem ;)

Jak chcesz pytac o drugi gatunek to najpierw zlap ta plytke i rzuc okiem w ktora strone jest banan i jaki jest wielki bo ostatnio nawet w 1 gatunku to norma....

A swoja droga 0,5 m2 tylko potrzebujesz??? to ty faktycznie masz minimalistyczne te lazienki ;) a myslalem ze ja mam taki schowek tylko ;)

Zazdroszcze zakupow poza granicami :D

i naprawde jestem zdziwiona ze nie ma tam ciekawszych rzeczy niz u nas :o

co do masy perlowej obawiam sie ze trudno bedzie znalesc normalna plytke :cry:

choc byla bym zadowolona bo przez ciecie uzyskalo by sie naprawde fajna naturalna forme

Wiesz co do minimalizmu to polaczenie "trendy looku" z niska cena 8) haahahah (tak sobie tlumacze :wink: )

mam dwie lazienki jedna niecale 3m2 (moim zdaniem nie taka mala :lol: ) i tu bede potrzebowac wiecej plytek poniewaz tu bedzie prysznic

za to druga jest moim zdaniem ogromna :o ok8m2 :wink:

i ma akurat taki uklad ze wanna musi stac na srodku wiec plytki tylko na podlodze i wlasnie wspomniany pasek nad umywalka :D end

kasy brak a jak sie znajdzie to zawsze mozna cos polozyc :lol:

co do testu kafli to nie wiem dokladnie o czym piszesz :roll:

ja tez minimalistycznie z kafelkami planuję : ) potwierdzam słowa przedmówcy, za granicą wcale nie mają ładniejszych kafelków :) no chyba że w hiszpanii albo francji , nie wiem nie byłam, ale na wyspach fantazją nie grzeszą, katalogi i czasopisma to jedno a sklepy to co innego. Obeszłam kiedyś takie kafelkowe centrum handlowe ( kilka dużych sklepów z płytkami i panelami w jednym miejscu) w stolicy hrabstwa, znaczący osrodek handlowy. Beże, wanilia, kremy, jasne brązy, kawa z mlekiem, i nic poza tym. Kremowo i monotonnie do bólu. W jednym sklepie znalazłam w kąciku stanowisko z kolorowymi kafelkami 10x10 w przeróżnych kolorach.I to tyle , ale śliczne były. :) i co mi się podobało ( mimo że beżowe , to akurat by mi pasowąło :) ) to takie kafle na podłogę w piaskowym kolorze, takie każdy innej wielkości, kwadratowe, prostokątne , mniejsze, większe, takie trohę właśnie z nierównymi brzegami, to super było. Trzeba chyba miec wyobrażnie żeby te puzle ułożyć, chyba że dołączają wzór na kartce :wink:

ja na razie jedną łazienkę zaplanowałam, dolną , 3,5 m2 :) zielona majolika, takie szkliwione, jak zielona butelka, będą tylko nad umywalką i w prysznicu.

Ooliwko, gdzies na forum jest wątek "łazenki z minimalną ilością glazury", czy jakoś tak, trochę inspiracji tam jest.

Zazdroszcze zakupow poza granicami :D

i naprawde jestem zdziwiona ze nie ma tam ciekawszych rzeczy niz u nas :o

Wierz mi nie ma czego zazdroscic i uwazam ze w PL jest wiekszy wybor i ciekawsze aranzacje.. Smiech mnie ogarnia jak slysze angielski styl.... i ze na zachodzie jest to i tamto... Troche wiecej optymizmu i wiary w siebie na serio uwazam ze polacy nie powinni sie wstydzic, bo takie lazienki i ogolnie aranzacje jakie widze w Pl to rudzielcom szczeki opadaja (mowie o stosunku - cena -wykonanie) tymbardziej ze bardzo duzo ludzi robi to we wlasnym zakresie poniewaz jest jak jest ceny mamy europejskie a nawet wyzsze niz europejskie i nie wszystkich stac na fachowcow booo sami robia lepiej niz flachowcy (odmiana fachowca z konkretna robota majaca malo wspolnego)

kasy brak a jak sie znajdzie to zawsze mozna cos polozyc :lol:

Sluchaj ja pracuje za granica i moze moglbym kupic plytek za 5 000 zl do lazienki 3m3 ale po co??? ja potrzebuje lazienki funkcjonalnej a nie muzeum do ogladania i wystawiana fotek na roznych portalach typu NK zeby sie pochwalic co to nie ja itp itd ..

Jesli jest troche zmyslu aranzacyjnego (mozna podpatrzec w katalogach itp)

to kupujesz okazyjnie plytki i laczysz wszystko... ja i tak bede robil to sobie wiec zaden leniwy flachowiec nie bedzie mi narzekal ze ta plytka taka a ta taka i czemu Pan nie kupil na calosc takich samych... bo nie, bo nie mam ochoty, bo mam inna wizje itp ;)

co do testu kafli to nie wiem dokladnie o czym piszesz :roll:

Bierzesz plytke pionowo i rzucasz okiem czy jest prosta po krawedzi, a banan to moja potoczna nazwa na krzywizne (pozniejsze problemy z ich spasowaniem przy ukladaniu)

ja tez minimalistycznie z kafelkami planuję : ) potwierdzam słowa przedmówcy, za granicą wcale nie mają ładniejszych kafelków :) no chyba że w hiszpanii albo francji , nie wiem nie byłam, ale na wyspach fantazją nie grzeszą, katalogi i czasopisma to jedno a sklepy to co innego. Obeszłam kiedyś takie kafelkowe centrum handlowe ( kilka dużych sklepów z płytkami i panelami w jednym miejscu) w stolicy hrabstwa, znaczący osrodek handlowy. Beże, wanilia, kremy, jasne brązy, kawa z mlekiem, i nic poza tym. Kremowo i monotonnie do bólu. W jednym sklepie znalazłam w kąciku stanowisko z kolorowymi kafelkami 10x10 w przeróżnych kolorach.I to tyle , ale śliczne były. :) i co mi się podobało ( mimo że beżowe , to akurat by mi pasowąło :) ) to takie kafle na podłogę w piaskowym kolorze, takie każdy innej wielkości, kwadratowe, prostokątne , mniejsze, większe, takie trohę właśnie z nierównymi brzegami, to super było. Trzeba chyba miec wyobrażnie żeby te puzle ułożyć, chyba że dołączają wzór na kartce :wink:

taaa kolor magnolia to ich ulubiony moze i go kiedys lubilem bo to cos ala blade ecru ale teraz znienawidzilem wszelkie tego typu odmiany kawy z mlekiem itp itd o czym wczesniej wposmnialas... poza tym jakosc wykonania przez nich robot... a raczej jej totalny brak