ooliwka 27.11.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Czy macie w swoje okolicy takie sklepy?? Mowie o materialach roznego typu od kafli po kostke brukowa Wiem ze takie istnieja ja nie moge ich znalesc (3city i okolice) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 01.12.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 No nie żartuj. Castorama, Leroy Merlin sa prawie wszędzie no chyba że nie o takim sklepie mówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 01.12.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Leroy Merlin , obok Auchana, na skrzyżowaniu obwodnicy trójmiasta z ul. Kartuską, Castorama, Gdańsk Osowa, przy obwodnicy. Praktiker , Gdańsk ul. Kołobrzeska. I hurtownia "u stasia" , nowy dwór gdański , ul. Warszawska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 02.12.2008 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 a to są outlety?? od kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 02.12.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 a to są outlety?? od kiedy? chyba w całym tym swoim "zamerykanizowaniu" języka troszkę się zapędziłaś - przecież outlet w języku angielskim oznacza rynek zbytu (sklep). Dlatego też może podaj własną definicję i będziemy Ci mogli jakoś pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 02.12.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 a to są outlety?? od kiedy? chyba w całym tym swoim "zamerykanizowaniu" języka troszkę się zapędziłaś - przecież outlet w języku angielskim oznacza rynek zbytu (sklep). Dlatego też może podaj własną definicję i będziemy Ci mogli jakoś pomóc. pewnie chodzi o sklepy z koncówkami i wyprzedazami, jak z ciuchami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 03.12.2008 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 a to są outlety?? od kiedy? chyba w całym tym swoim "zamerykanizowaniu" języka troszkę się zapędziłaś - przecież outlet w języku angielskim oznacza rynek zbytu (sklep). Dlatego też może podaj własną definicję i będziemy Ci mogli jakoś pomóc. Pisze o ogolno przyjetej nazwie w Polsce i jej znaczeniu..... tak jak wyzej latwy przyklad z ubraniami i jesli ta nazwa by nie miala takiego znaczenia w Polskim jezyku to raczej markety w ktorych mozemy znalesc koncowki serii nazywaly by sie inaczej powielam pytanie gdzie w 3city outlety budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 17.01.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 nie znajdziesz bo w Pl sprzedaje sie to w sklepach jako 1 gatunek czego na zachodzie juz nawet w outletach nie chca... Niestety taka jest smutna prawda czytajac watki o reklamacjach z dachowkami itp itd Polski cwaniak czytaj handlowiec kupuje na zachodzie wybrakowany produkt sprzedawajac go w Pl jako towar pelnowartosciowy.. a potem same jazdy z reklamacjami ktore nie sa uwzgledniane...Jesli mieszkasz blisko granicy to przeciez zawsze mozna znalezc adresy w googlach i zrobic sobie wycieczke.. stracisz na paliwo -zyskasz na budowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 18.01.2009 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 nie znajdziesz bo w Pl sprzedaje sie to w sklepach jako 1 gatunek czego na zachodzie juz nawet w outletach nie chca... Niestety taka jest smutna prawda czytajac watki o reklamacjach z dachowkami itp itd Polski cwaniak czytaj handlowiec kupuje na zachodzie wybrakowany produkt sprzedawajac go w Pl jako towar pelnowartosciowy.. a potem same jazdy z reklamacjami ktore nie sa uwzgledniane... Jesli mieszkasz blisko granicy to przeciez zawsze mozna znalezc adresy w googlach i zrobic sobie wycieczke.. stracisz na paliwo -zyskasz na budowie.. kurcze po czesci jest tak na pewno ale wiem ze jakas forumowiczka mowila na tym forum ze kafle kupila wlasnie w takim sklepie...... wiem ze to tyly bardzo drogie kafle gdzies ponad 1000zl za m2 a tam kosztowaly ok 700zl m2 wiec to moze jakis outlet dla lepiej sytuowanych wycieczka za granice odpada szukalam namietnie w googlech i chyba naprawde nic takiego u nas n ie ma a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 18.01.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 hmmmm yhmmm no wiesz za 700 zl to ja kupilem plytek na cala lazienke a kladl bede sobie ale wiesz jaka ja mialem metode, ja mam malutka lazieneczke i polowalem jak ludzie sprzedawali to co im zostalo ebay i allegro tam na serio mozna wyrwac za grosze (kiedys kupielm 6m2 trawertnu za 15 funtow sprzedalem z taki zyskiem ze wycieczke do Pl mialem za darmo) jednemu zostalo 3 m2 czegos drugiemu troche mozaiki itp itd po sensownym polaczeniu moze wyjsc na serio fajna lazienka, przeciez wszystko nie musi byc jednakowe, kolory mozna polaczyc jakis pasek albo prysznic w inym kolorze ksztalcie i wielkosci kafelek, kwestia sensownego polaczenia wszystkiego ze soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 19.01.2009 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 hmmmm yhmmm no wiesz za 700 zl to ja kupilem plytek na cala lazienke a kladl bede sobie ale wiesz jaka ja mialem metode, ja mam malutka lazieneczke i polowalem jak ludzie sprzedawali to co im zostalo ebay i allegro tam na serio mozna wyrwac za grosze (kiedys kupielm 6m2 trawertnu za 15 funtow sprzedalem z taki zyskiem ze wycieczke do Pl mialem za darmo) jednemu zostalo 3 m2 czegos drugiemu troche mozaiki itp itd po sensownym polaczeniu moze wyjsc na serio fajna lazienka, przeciez wszystko nie musi byc jednakowe, kolory mozna polaczyc jakis pasek albo prysznic w inym kolorze ksztalcie i wielkosci kafelek, kwestia sensownego polaczenia wszystkiego ze soba dobry pomysl tym bardziej ze moje dwie lazienki bede minimalistyczne i wlasnie szukam drogich kafli ale w bardzo malej ilosci np potrzebuje mozaik zrobionej z czegos co przypomina mase perlowa ale doslownie 0,5m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 20.01.2009 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 a to są outlety?? od kiedy? chyba w całym tym swoim "zamerykanizowaniu" języka troszkę się zapędziłaś - przecież outlet w języku angielskim oznacza rynek zbytu (sklep). Dlatego też może podaj własną definicję i będziemy Ci mogli jakoś pomóc. Pisze o ogolno przyjetej nazwie w Polsce i jej znaczeniu..... tak jak wyzej latwy przyklad z ubraniami i jesli ta nazwa by nie miala takiego znaczenia w Polskim jezyku to raczej markety w ktorych mozemy znalesc koncowki serii nazywaly by sie inaczej powielam pytanie gdzie w 3city outlety budowlane 1. Ja jakiś zacofany nie jestem, ale o outletach nie słyszałem jako o ogólnie przyjętej w Polsce nazwie; 2. Polskim - piszemy polskim - z małej litery, a znaleźć - używamy 'ź', a nie 'ś' - doszlifuj ojczysty język zanim się zaczniesz popisywać angelskym 3. Między Rumią, a Redą - w kierunku na Wejherowo po lewej stronie - nie pamiętam dokładnie - duży sklep z łazienkami, ceramiką, mają obok taki baraczek, a w nim końcówki serii; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 20.01.2009 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 jakże miło, że ktoś jeszcze zwraca uwagę na taki drobiazg jak język:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 20.01.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 3. Między Rumią, a Redą - w kierunku na Wejherowo po lewej stronie - nie pamiętam dokładnie - duży sklep z łazienkami, ceramiką, mają obok taki baraczek, a w nim końcówki serii; Ten sklep to Wema, mają parę punktów w całym Trójmieście. Ale w Rumi jest chyba centrala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 20.01.2009 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 a to są outlety?? od kiedy? chyba w całym tym swoim "zamerykanizowaniu" języka troszkę się zapędziłaś - przecież outlet w języku angielskim oznacza rynek zbytu (sklep). Dlatego też może podaj własną definicję i będziemy Ci mogli jakoś pomóc. Pisze o ogolno przyjetej nazwie w Polsce i jej znaczeniu..... tak jak wyzej latwy przyklad z ubraniami i jesli ta nazwa by nie miala takiego znaczenia w Polskim jezyku to raczej markety w ktorych mozemy znalesc koncowki serii nazywaly by sie inaczej powielam pytanie gdzie w 3city outlety budowlane 1. Ja jakiś zacofany nie jestem, ale o outletach nie słyszałem jako o ogólnie przyjętej w Polsce nazwie; 2. Polskim - piszemy polskim - z małej litery, a znaleźć - używamy 'ź', a nie 'ś' - doszlifuj ojczysty język zanim się zaczniesz popisywać angelskym 3. Między Rumią, a Redą - w kierunku na Wejherowo po lewej stronie - nie pamiętam dokładnie - duży sklep z łazienkami, ceramiką, mają obok taki baraczek, a w nim końcówki serii; dziekuje za "szybka" riposte wiesz ze publiczne wytykanie bledow nie jest w dobrym tonie? wiec jestesmy kwita tak wema, maja kilka punktow i duzy wybor choc ceny tez niezle popytam jak u nich wyglada drugi gatunek lub koncowki serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 20.01.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 np potrzebuje mozaik zrobionej z czegos co przypomina mase perlowa ale doslownie 0,5m2 [/b] Dzis zjezdzilem wszystkie okoliczne markety budowlane w poszukiwaniu fajnych plytek hmmm angole jednak to straszne konserwy i nie wybral bym nic nooo moze pare kamiennych plytek takich o nierownych krawedziach... A co do mozaiki o jakiej piszesz widzialem takie jako dekor 5 x20 cm na siatce - cena za sztuke... 12 funtow.. To przeciez lepiej kupic plytke i ja pociac na takie paski tymbardziej ze mozaika i tak jest na siatce... ale plytek juz takich nie widzialem i tu problem Jak chcesz pytac o drugi gatunek to najpierw zlap ta plytke i rzuc okiem w ktora strone jest banan i jaki jest wielki bo ostatnio nawet w 1 gatunku to norma.... A swoja droga 0,5 m2 tylko potrzebujesz??? to ty faktycznie masz minimalistyczne te lazienki a myslalem ze ja mam taki schowek tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 20.01.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 np potrzebuje mozaik zrobionej z czegos co przypomina mase perlowa ale doslownie 0,5m2 [/b] Dzis zjezdzilem wszystkie okoliczne markety budowlane w poszukiwaniu fajnych plytek hmmm angole jednak to straszne konserwy i nie wybral bym nic nooo moze pare kamiennych plytek takich o nierownych krawedziach... A co do mozaiki o jakiej piszesz widzialem takie jako dekor 5 x20 cm na siatce - cena za sztuke... 12 funtow.. To przeciez lepiej kupic plytke i ja pociac na takie paski tymbardziej ze mozaika i tak jest na siatce... ale plytek juz takich nie widzialem i tu problem Jak chcesz pytac o drugi gatunek to najpierw zlap ta plytke i rzuc okiem w ktora strone jest banan i jaki jest wielki bo ostatnio nawet w 1 gatunku to norma.... A swoja droga 0,5 m2 tylko potrzebujesz??? to ty faktycznie masz minimalistyczne te lazienki a myslalem ze ja mam taki schowek tylko Zazdroszcze zakupow poza granicami i naprawde jestem zdziwiona ze nie ma tam ciekawszych rzeczy niz u nas co do masy perlowej obawiam sie ze trudno bedzie znalesc normalna plytke choc byla bym zadowolona bo przez ciecie uzyskalo by sie naprawde fajna naturalna forme Wiesz co do minimalizmu to polaczenie "trendy looku" z niska cena haahahah (tak sobie tlumacze ) mam dwie lazienki jedna niecale 3m2 (moim zdaniem nie taka mala ) i tu bede potrzebowac wiecej plytek poniewaz tu bedzie prysznic za to druga jest moim zdaniem ogromna ok8m2 i ma akurat taki uklad ze wanna musi stac na srodku wiec plytki tylko na podlodze i wlasnie wspomniany pasek nad umywalka end kasy brak a jak sie znajdzie to zawsze mozna cos polozyc co do testu kafli to nie wiem dokladnie o czym piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 20.01.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 ja tez minimalistycznie z kafelkami planuję : ) potwierdzam słowa przedmówcy, za granicą wcale nie mają ładniejszych kafelków no chyba że w hiszpanii albo francji , nie wiem nie byłam, ale na wyspach fantazją nie grzeszą, katalogi i czasopisma to jedno a sklepy to co innego. Obeszłam kiedyś takie kafelkowe centrum handlowe ( kilka dużych sklepów z płytkami i panelami w jednym miejscu) w stolicy hrabstwa, znaczący osrodek handlowy. Beże, wanilia, kremy, jasne brązy, kawa z mlekiem, i nic poza tym. Kremowo i monotonnie do bólu. W jednym sklepie znalazłam w kąciku stanowisko z kolorowymi kafelkami 10x10 w przeróżnych kolorach.I to tyle , ale śliczne były. i co mi się podobało ( mimo że beżowe , to akurat by mi pasowąło ) to takie kafle na podłogę w piaskowym kolorze, takie każdy innej wielkości, kwadratowe, prostokątne , mniejsze, większe, takie trohę właśnie z nierównymi brzegami, to super było. Trzeba chyba miec wyobrażnie żeby te puzle ułożyć, chyba że dołączają wzór na kartce ja na razie jedną łazienkę zaplanowałam, dolną , 3,5 m2 zielona majolika, takie szkliwione, jak zielona butelka, będą tylko nad umywalką i w prysznicu. Ooliwko, gdzies na forum jest wątek "łazenki z minimalną ilością glazury", czy jakoś tak, trochę inspiracji tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 20.01.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Zazdroszcze zakupow poza granicami i naprawde jestem zdziwiona ze nie ma tam ciekawszych rzeczy niz u nas Wierz mi nie ma czego zazdroscic i uwazam ze w PL jest wiekszy wybor i ciekawsze aranzacje.. Smiech mnie ogarnia jak slysze angielski styl.... i ze na zachodzie jest to i tamto... Troche wiecej optymizmu i wiary w siebie na serio uwazam ze polacy nie powinni sie wstydzic, bo takie lazienki i ogolnie aranzacje jakie widze w Pl to rudzielcom szczeki opadaja (mowie o stosunku - cena -wykonanie) tymbardziej ze bardzo duzo ludzi robi to we wlasnym zakresie poniewaz jest jak jest ceny mamy europejskie a nawet wyzsze niz europejskie i nie wszystkich stac na fachowcow booo sami robia lepiej niz flachowcy (odmiana fachowca z konkretna robota majaca malo wspolnego) kasy brak a jak sie znajdzie to zawsze mozna cos polozyc Sluchaj ja pracuje za granica i moze moglbym kupic plytek za 5 000 zl do lazienki 3m3 ale po co??? ja potrzebuje lazienki funkcjonalnej a nie muzeum do ogladania i wystawiana fotek na roznych portalach typu NK zeby sie pochwalic co to nie ja itp itd .. Jesli jest troche zmyslu aranzacyjnego (mozna podpatrzec w katalogach itp) to kupujesz okazyjnie plytki i laczysz wszystko... ja i tak bede robil to sobie wiec zaden leniwy flachowiec nie bedzie mi narzekal ze ta plytka taka a ta taka i czemu Pan nie kupil na calosc takich samych... bo nie, bo nie mam ochoty, bo mam inna wizje itp co do testu kafli to nie wiem dokladnie o czym piszesz Bierzesz plytke pionowo i rzucasz okiem czy jest prosta po krawedzi, a banan to moja potoczna nazwa na krzywizne (pozniejsze problemy z ich spasowaniem przy ukladaniu) ja tez minimalistycznie z kafelkami planuję : ) potwierdzam słowa przedmówcy, za granicą wcale nie mają ładniejszych kafelków no chyba że w hiszpanii albo francji , nie wiem nie byłam, ale na wyspach fantazją nie grzeszą, katalogi i czasopisma to jedno a sklepy to co innego. Obeszłam kiedyś takie kafelkowe centrum handlowe ( kilka dużych sklepów z płytkami i panelami w jednym miejscu) w stolicy hrabstwa, znaczący osrodek handlowy. Beże, wanilia, kremy, jasne brązy, kawa z mlekiem, i nic poza tym. Kremowo i monotonnie do bólu. W jednym sklepie znalazłam w kąciku stanowisko z kolorowymi kafelkami 10x10 w przeróżnych kolorach.I to tyle , ale śliczne były. i co mi się podobało ( mimo że beżowe , to akurat by mi pasowąło ) to takie kafle na podłogę w piaskowym kolorze, takie każdy innej wielkości, kwadratowe, prostokątne , mniejsze, większe, takie trohę właśnie z nierównymi brzegami, to super było. Trzeba chyba miec wyobrażnie żeby te puzle ułożyć, chyba że dołączają wzór na kartce taaa kolor magnolia to ich ulubiony moze i go kiedys lubilem bo to cos ala blade ecru ale teraz znienawidzilem wszelkie tego typu odmiany kawy z mlekiem itp itd o czym wczesniej wposmnialas... poza tym jakosc wykonania przez nich robot... a raczej jej totalny brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagucia 21.01.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Czasem można coś sobie wyskrobać stąd http://www.glazurazagrosze.pl/siec_sprzedazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts