Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Siłownia

windows

Recommended Posts

Ja chodzę, już pewnie przeszło 15 lat, a do tego jeszcze pracowałem przez 3 jako instruktor. Dziwne wątki jak na forum budowlane, się tutaj pojawiają. Odpisałem na ten z nudów, bo na mój który założyłem nikt nie odpowiada. Szukam budujących projekt "Pluszcz". Mi wylewają w tym tygodniu ławy, żona była dzisiaj na budowie - robota aż huczy, serce się raduje, a tutaj żadnego budującego ten sam dom, pozostaje cieszyć się samemu no i oczywiście pakować, pakować koniecznie !!! Przyda się choćby do taczek, albo dźwigania worków.

pozdrawiam. Ćwicz dalej.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Z przyjemnością odpowiem, bo nie jedną rozwaliłem.

Podłoga powinna być najlepiej drewniana na legarach, i to niezłe grube dechy, będą amortyzowały. Na to kilkucentymetrowej grubości ( nawet 5 i grubsza ) gumowa wykładzina ( taka zwykła czarna paskudna guma). Na to można rzucić całkiem niezły ciężar. Guma jednak odbija, więc jak będą ciężary grubo ponad 100 rzucane to lubi podskoczyć :D

Wykluczona jest wykładzina typu dywan czy cokolwiek dywanopodobne. Po wielu treningach wylejesz wiele kropel potu, które co tu nie mówić będą w owej wykładzinie śmierdziały i to mocno. Ponadto wcześniej czy później sprzęt używany w siłowni porobi w niej dziury, a duże hantle potną ją jak żyletki.

Odradzam też płytki, nawet w części bez dużych ciężarów. Bywa tak że mimo, że na nich się nie ćwiczy to często coś ciężkiego przez nie przenosi. Bywa, że się z ręki wyślizgnie no i wiadomo.

Panel laminowany, lub wykładziny te elastyczne przyklejane lub wylewane zadziałają tak, że z góry będą jako tako, ale pod spodem wszystko pokruszone.

To tyle. pozdrawiam i życzę przyjemności z dźwigania.

waldeson

za słabe mam bicepsy aby dźwigać takie ciężary,ale moje zuchy owszem :D

Jakbyś mi jeszcze mógł mi podać optymalne wymiary takiego stanowiska do podnoszenia ciężarów ( będzie na nim stała ławka do wyciskania). Pozostała część pomieszczenia będzie wykorzystywana w sposób nie narażający tak bardzo na zniszczenie posadzki, więc może jakaś nie śliska wykładzina byłaby odpowiednia ?

Mam jeszcze pytanie odnośnie sposobu zamocowania do stropu worka treningowego.Czy są jakieś specjalne do tego uchwyty ?

p.s. dziękuję za info o posadzce :)

• 3 months później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 months później...
  • 1 month później...
  • 4 months później...
Ja to nie mam zacięcia do ćwiczenia - najdluzej pocwiczylem z 8 miesięcy poźniej pół roku przerwy i następne pół roku ćwiczeń i tak w kółko. Podziwiam zacięcie osób które nieprzerwanie ćwiczą od kilku lat. Teraz juz mam kilka lat przestoju i raczej nie zapowiada się żebym zaczął ponownie - ale trochę mieśnia się wyrobiło przez ten czas :D

• 1 month później...

Ja też ćwiczę ok. 10 lat, z mniejszymi przerwami. Ze 4 lata wstecz, to chodziłem na siłownię regularnie 3 - 4 razy w tygodniu, niestety rozpoczął się remont domku oraz pojawiła się córa na świecie, to i czasu zabrakło. Obecnie staram się pójść na siłkę 2 x tygodniowo, ale to też nie zawsze. Może jest ktoś trenujący z okolic Nieporętu.

Pozdrawiam wszystkich "twardzieli".

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 4 years później...