kkasper 27.11.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Chciałbym ocieplić poddasze. Dach pokryty jest dachówką ceramiczną a pod nią znajduje się folia niskoparaprzepuszczalna. Z racji że jest to niewielka powierzchnia to chciałbym położyć folię wysokoparaprzepuszczalną od środka tak aby pod wełnę nie trzeba było wykonywać dodatkowej szczeliny. Sek w tym że nie wiem czy wycinać tą starą folię czy też ją pozostawić? Proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 27.11.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 czyli odwrotnie z tymi foliami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 27.11.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 A ja przy okazji tematu zapytam o taśmę paroszczelną do okien. Jest jakieś chyb a włókno z klejem do którego przyklejony jest sciągany gładki papier. Z drugiej strony jest taki inny papier w krostki ktory bardzo latwo odchodzi od tego włókna które jest między tymi właśnie papierkamii i odchodzi tak że zrywam jakby włoski między tym papierkiem a tym włóknem. Nie wiem czy top wlókno ma być przyklejane z tym papierkiem w krostki czy oba papierki zrywać, kurde nie wiem jak to wytłomaczyć, rozumiecie mnie ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 27.11.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 A ja przy okazji tematu zapytam o taśmę paroszczelną do okien. Jest jakieś chyb a włókno z klejem do którego przyklejony jest sciągany gładki papier. Z drugiej strony jest taki inny papier w krostki ktory bardzo latwo odchodzi od tego włókna które jest między tymi właśnie papierkamii i odchodzi tak że zrywam jakby włoski między tym papierkiem a tym włóknem. Nie wiem czy top wlókno ma być przyklejane z tym papierkiem w krostki czy oba papierki zrywać, kurde nie wiem jak to wytłomaczyć, rozumiecie mnie ? pzdr zapewne chodzi o dwustronna tasme do klejenia membran zrywa sie oba "papierki", wewnetrzna czesc jest podobna w strukturze do membrany i lepi sie z obu stron. Własnie nie jest obustronnie klejąca. Ta strona od ktorej odchodzi ten papierek w krostki jakby miała taki kożuszek (wloski)- zrywam to i zostaje jednostronnie klejące od strony papierka gładkiego przeźroczyste jakby jakieś włókno właśnie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkasper 28.11.2008 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 jesli wytniesz obecna folie to udostepnisz wodzie na penetracje krokwi. pozostaw "stara" obecna folie i zrob szczeline, mozesz dodatkowo zabezpieczyc welne umieszczajac miedzy szczelina a welna folie wysoko paroprzepuszczalna. ale ja myślałem wykonać w ten sposób, że wycinam strą folię tak że jeszcze owinę nia krokwie, a później od środka nowa folia. Gdybym zdecydował się na szczelinę to jak powinna być ona duża ? I jeszcze jedno pytanie: w tym pomieszczeniu znajduje się ściana szczytowa z desek, nie ma tam możliwości wystawienia ściany murowanej, dodatkowo chcę umieścić tam okno. Jak najlepiej ocieplić tę ścianę i czego użyć? Ściana ta musi być chyba ocieplona od wewnątrz i zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkasper 28.11.2008 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 a od zewnątrz jak zrobić najlepiej aby zakryć deski ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts