kulca 27.11.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Zaloze nowy watek bo musze szybko wiedziec co robic:szalunki law byly robione z plyt OSB, pomiedzy plyte a beton jest wlozone 10cm styroopianu i folia,czy te plyty moga zostac wewn fundamentow, tzn na wewn bokach law pomiedzy ziemia a styropianem, czy lepiej je wyciagnac stamtad?Wykonawca zaczal juz ubijac i wyrownywac grunt pod plyte zelbetowa ktrora bedzie lana na 10cm styropianu, a te plyty OSB zostaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 27.11.2008 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 zaszkodzic nie zaszkodza, ale ja bym je wyciagnal, bo OSB tanie nie jet, a na pewno sie jeszcze przyda .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 28.11.2008 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Zaloze nowy watek bo musze szybko wiedziec co robic: szalunki law byly robione z plyt OSB, pomiedzy plyte a beton jest wlozone 10cm styroopianu i folia, czy te plyty moga zostac wewn fundamentow, tzn na wewn bokach law pomiedzy ziemia a styropianem, czy lepiej je wyciagnac stamtad? Wykonawca zaczal juz ubijac i wyrownywac grunt pod plyte zelbetowa ktrora bedzie lana na 10cm styropianu, a te plyty OSB zostaly chyba się przydadzą dla jasności wątku RYSUNKI zresztą sam nie wiem chyba muszę zrobić trzeci natchniony tym wątkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.11.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 a z czego są płyty OSB?wszystko co organiczne bedzie gniło i stanowiło bazę grzyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 28.11.2008 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 a z czego są płyty OSB? wszystko co organiczne bedzie gniło i stanowiło bazę grzyba. Styropian jak wkladali do szalunku to przybijali go gwozdziami do tych plyt, i teraz jak zaczna je wyciagac to moze sie styropian troche poszarpac, juz sam nie wiem, fakt ze kasy troche w tym jest (jakies 3000), boje sie tylko ze to material organiczny, ulegnie rozkladowi i cos bedzie musialo zastapic jego miejsce, a tym czyms bedzie piasek ktory sie nieznacznie obsunie, a dodatkowo grzyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.11.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 szalunki law byly robione z plyt OSB, pomiedzy plyte a beton jest wlozone 10cm styroopianu i folia, czy te plyty moga zostac wewn fundamentow, tzn na wewn bokach law pomiedzy ziemia a styropianem, Po co ocieplałeś ławy ? Pytam zupełnie serio. OSB wyciągnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 28.11.2008 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 robie plyte zelbetowa, moje lawy sa troszke plytsze, a celem jest uzyskanie jak nabardziej energooszczednego domu, stad ocieplilem te lawy aby mi sciany jak najmniej ciepla z domu zabieraly, a szalunek robil plytami OSB bo teren mam pochyly i wyszlo okolo 1m nad grunt z jednej strony powierzchnia zero domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.11.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 robie plyte zelbetowa, moje lawy sa troszke plytsze, a celem jest uzyskanie jak nabardziej energooszczednego domu, stad ocieplilem te lawy aby mi sciany jak najmniej ciepla z domu zabieraly, a szalunek robil plytami OSB bo teren mam pochyly i wyszlo okolo 1m nad grunt z jednej strony powierzchnia zero domu Piszesz o ławach fundamentowych czy o ścianach fundamentowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 28.11.2008 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 lawy, w projekcie mam lawy 30cm, z racji nierownosci terenu robilem od 50 do 120cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.11.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 stać to może i się nic nie stanie, ale zgodnie ze "sztuką" wykonawca nie powinien się lenić z ich wyciągnięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 30.11.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Mogą zostać choć szkoda kasy.Często leją ławę prosto w grunt i też jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 30.11.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 3000 zl za szalunek ław ! zapowiada sie drogie budowanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 30.11.2008 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 plyty wyjete, wykonawca zmieniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 30.11.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 plyty wyjete, wykonawca zmieniony Toś mi kum. Mów mi wuju. Po jajach partaczy. Tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts