Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy znacie brodziki Novellini Olympic ?

iva_marti

Recommended Posts

Pasuje mi rozmiar ,cena i wygląd. Zupełnie jednak nie wiem co to za firma. Czekam na opinie:

http://www.saniwell.pl/produkty/kategorie/producent78/kategoria117/seria516/produktid4211

Ewentualnie z jakiej firmy sa jeszcze brodziki o szerokości 140cm - 150cm.

znalazłam Duravit (drogi), Sanplast B/Pure (bardzo ładny), Riho

użytkuję Novellini (inny model) od około pół roku. Wizualnie bardzo na TAK (ile ja sie nakombinowałam zeby go zdobyc :) ), ale jesli chodzi o utrzymanie czystosci to troche nie bardzo. Przetestowalam juz kilka srodkow do mycia kabin i wszystkie zostawiają brzydkie smugi. Nie wiem czego to wina, ale czasem mam wrazenie jakby szkło było powleczone czymś tłustym, co powoduje powstawanie tych smug.

Oczywiscie jak zaczniesz czyscic tak jak myjesz okna to efekt super....no ale komu by sie chciało...... ;)

Kabiny Novellini mają jedną wadę, nie posiadają powłoki na szkle. Ale można sobie z tym poradzić. Ja na swoje kabiny przed użyciem naniosę powłokę, którą można kupić za około 35 zł. i po problemie. Znacznie ułatwia to czyszczenie. Do tej pory testowałem to na moim parawanie i sie super sprawdziło. A jeśli brodzik z konglomeratu nie odprowadza dobrze wody to sprawdziłbym czy aby napewno jest dobrze wypoziomowany. Jeśli tak to trzeba spróbować go zareklamować.

Jak rozglądałem się za wyposażeniem łazienek to słyszałem kiepskie opinie o produktach Koło. Dotyczyły one w zasadzie wszystkich produktów, ceramiki, wanien i kabin. Dlatego zdecydowałem się na ceramikę Roca, wannę Repabad, kabiny i brodzik Novellini. Wszystko wygląda bardzo solidnie, zobaczymy jak się będzie sprawdzać w użytkowaniu. Najlepiej zamówić wszystkie produkty w jednym sklepie, wtedy ceny można dostać dużo lepsze. Ja tak zrobiłem. :D

Zmartwiłaś mnie z tym kołem. Wybrałam sobie u nich sporo rzeczy : kabina Niven, brodzik Pacyfik, wanna Clarisa, Umywalkę Ouatrro, bidet i wc Ego. Nie są to tanie produkty, myślaąłm więc ,że jakość też dobra :evil:

To mam wszystko od nowa wybierać. Szczerze powiem ,że nie widziałam ładniejszych drzwi do kabiny niż Niven

http://www.kolo.com.pl/kolo/kabiny/kabiny_niven/kabiny_prysznicowe_kabiny_niven_25440.html

Ja po opiniach, które słyszałem nie wybrałem żadnego produktu firmy Koło. Trafiłem do sklepu, który mi wszystko doradził i mam nadzieję, że to co mam będzie działać przez kilka kolejnych lat bez zastrzeżeń. Mój kolega po pół roku użytkowania wymienia ceramikę Koło Quattro i wannę z Koła na inne bo ma już dość wizyt serwisu. Mówi, że jeszcze chwila i się do niego na stałe będą musieli wprowadzić. :o

Znajdź sklep, który wszystko za Ciebie dobierze. Pokaż im produkty, które chciałaś kupić i niech zastąpią je innymi, w tym stylu. Wybór jest bardzo duży. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. Przygotowali mi kilka ofert, a ja wybrałem ostateczną wersję. I to w zasadzie bez wychodzenia z domu. Wszystko przyjechało jednym transportem i problem z głowy.