akapap 28.11.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Witam, mam komin z prostek bolesławca 20x20 dla kotła na ekogroszek. Co dajcie na zakończenie? W opisie w/w firmy widnieje otwarty daszek (bez zamknięcia u góry), co oznacza, że w czasie deszcze będzie dostawała się woda do komina. Może lepszym rozwiązaniem byłby ,,strażak'' - jeśli w ogóle takie się nadają do kominów na węgiel. Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 28.11.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 mam komin fi 20 otwarty od góry i nie wiem jak to jest z tym deszczem ale nawet jak jakaś woda wpada do komina to jakoś jej nie widać w wyczystce - a jak piec pracuje to wogóle nie ma problemu bo woda natychmiast odparuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 28.11.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Z tego co wiem to na kominy dymowe od pieców na węgiel nie wolno dawać żadnych daszków. Po drugie odkad tylko wynaleziono komin nikt go nie przykrywał dlatego, że to powoduje zakłucenia w jego pract. Jak przykryjesz komin prawdopodobnie ciąg sie zmniejszy. Nie wiem naczym to polega, ale jeszcze nigdy nie spotkałem się z sytuacją, żeby po deszczu dolna część komina była mokra. Nawet jeżeli w nim nie palę (w lecie np.) Przecież tzw zug w kominie jest przez cały czas i ruch powietrza osusza komin. W ogóle to brawa za postawienie pytania. Dawno mnie już tak nikt do myślenia nad wydawało by się oczywistymi rzeczami nie zmusił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.11.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 A ja makonczony komin,sasiedzi też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 28.11.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Jaki masz komin????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 28.11.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Wylej zwykłą czapkę betonową i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savanna12 28.11.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 ja mam kominy systemowe i na to czapka z betnu wylana i dodatkowo nad kazdym kanałem dymowym takie metalowe z stali nierdzewnej daszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.11.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Kociło na ekogroszke na co się okociło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.11.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Kociło na ekogroszke na co się okociło? "zakłucenia w jego pract" , "zug w kominie" , "makonczony komin" , "czapka z betnu" , "Kociło na ekogroszke" - nie żebym się czepiał ale takiej grypsery w tak krótkim wątku to jeszcze nie widziałem - normalnie trzeba się zastanawiać co autorzy chcieli przekazać pisząc te krzaki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.11.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 A ja makonczony komin,sasiedzi też sory ale blokuje mi sie klawisze i zanim sie kapne ,klikam wyslij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 28.11.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 [/b]"zakłucenia w jego pract" , "zug w kominie" , "makonczony komin" , "czapka z betnu" , "Kociło na ekogroszke"[/b] - nie żebym się czepiał ale takiej grypsery w tak krótkim wątku to jeszcze nie widziałem - normalnie trzeba się zastanawiać co autorzy chcieli przekazać pisząc te krzaki ... Bo to jest wątek techniczno-lingwistyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts