Karol.p 28.11.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Kupiłem sadzonki sosen i brzóz, wiecie czy teraz na zimę mogę je posadzić do ziemi, czy niech sobie stoją w donicach do wiosny i dopiero wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 28.11.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Niedawno sadziłem sosenki i świerki (kupione z gruntu z dobrze rozwiniętym systemem korzeniowym)dołki kopałem na około 0,3mjesień jest najlepszym okresem do sadzenia (przesadzania) drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 29.11.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Ja przesadzałam sporą sosenkę rok temu, mniej wiecj o tej porze roku. Wykopana z gołym korzeniem (nie dało się utrzymać jej przy korzeniach, bo to był praktycznie piach). Podlewałam intensywnie przez zimę (kiedy nie było mrozu), i wiosną, i udało się - wypuściła młode przyrosty, choć dużo dużo później niż np. kosodrzewina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 29.11.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Ja przesadzałam sporą sosenkę rok temu, mniej wiecj o tej porze roku. Wykopana z gołym korzeniem (nie dało się utrzymać jej przy korzeniach, bo to był praktycznie piach). Podlewałam intensywnie przez zimę (kiedy nie było mrozu), i wiosną, i udało się - wypuściła młode przyrosty, choć dużo dużo później niż np. kosodrzewina. gratuluję, jak wysoka była sosenka, ciekaw jestem bo przesadzałem kilka sosen, jedna miała ponad 2m, nie wiem czy się przyjmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts