asia.malczewska 28.11.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Już mieszkamy, nawet od roku ... Niby wszystko jest, ale: 1. brakuje firanek i zasłon (niektórych) 2. obrazków jakoś mało na ścianach 3. sprzęty ekspozycyjne walają się bez ładu i składu ... ma ktoś tak jeszcze? może by jakoś uporządkować to wszystko ? załóżmy wątek ku upiększaniu mieszkań - również tych minimalistycznych (chociaż moje do nich nie należy ...) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 28.11.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 28.11.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Właśnie ostatnio myślałam o tym, że brakuje tu wątku o dodatkach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.11.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Asiu, ze ja dopiero teraz odnalazlam twoj dziennik. Sliczny masz dom Ciekawe jak wykonczysz wnetrza - ja na pewno bede podziwiac bo to "moje klimaty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.11.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Jezu ale ten Twoj dom wielki i fajny . GRATKI!!!. No i ciekawe co będzie dalej ??. Ale odpowiadając na pytanie to widze taki dom umeblowany dobymi starymi sprzętami a teniestety do tanich nie należą , z drugiej jednak strony masz na to całe życie aby go upiększać. Co do chwilowych problemów z rzeczami to proponuje urządzić garderoby na początek i tam upchnąć niesforne bambetle. Jesli natomiast chodzi o meble to pewnym rozsądnym wyjsciem do takich pięknych wnętrz jest IKEA mozna coś tanio na wyprzedażacz kupić podbejcować i na prawde bedzie fajnie. Może nie gustujesz w tego typu meblach, bo jesli chodzi o IKEA to zdania są podzielone i dosc krytyczne, moim zdaniem niesłusznie. Ich sprzęty ocieplają i udomawiają wnętrza, a o to chyba chodzi Poza tym ty potrzebujesz sporoooooo rzeczy bo dom ogromniasty i niezagracalny (ale fajnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.12.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ha, ha wlasnie wczoraj marudzilam mezowi, ze tak mamy pusto w domku, czytaj brak dodatkow, na ktore brak czasu aby pochodzic zeby kupic cos orginalnego brak kaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 09.01.2009 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 ufff, bolą mnie oczy od oglądania stron www poświęconych firankom i zasłonkom. Obejrzałam już wszystkie wątki firankowe na naszym forum, ale jakoś do mnie nie przemawiają, bo głównie odnoszą się do domów nowoczesnych a ja takiego nie mam ... A z drugiej strony nie chcę cieżkich zasłon z ogromną ilością fałd i lambrekinów - więc na razie dalej oglądam Jakiś czas temu byłam w pewnym fajnym sklepie firankowym w Gorzowie i znalazłam piękne firanki z organdyny, które mają drukowane róże (ale takie całe z roślinnością, nie tylko główki) w kolorze rdzawym i chyba takie chciałabym mieć ! Teraz tylko kwestia uzbierania funduszy .... to trochę potrwa ... I tutaj zaczął się nowy problem: sofy .... na razie stare z Ikea ale niebieskie, więc nijak nie pasują do wystroju. Są w Ikea kanapy Ektorp - białe w kwiaty, które mi się widzą, bo trochę przypominają angielskie wiejskie domy, ale ... jak długo mi się będą podobać ??? Gust się zmienia, co tu kryć ... Myslałam też o kanapach Chesterfield ale broń Boże w skórze (w domu dwa koty okropnie aktywne) tylko w tkaninie. A może po prostu odwieźć moje sofki do tapicera i kazać zrobić, np. neutralnie w beżu i do tego przygotować fajne poduszki w tym samym wzorze co firanki ? (do firanek przygotowane takie same zasłonki i materiał do kupienia na poduszki, obrusiki, itp.). Co o tym sądzicie? Pomóżcie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 09.01.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 My mieszkamy od 2 miesięcy i mnie już nieco denerwuje brak dodatków.. a zanim uda się to wszystko zorganizować trochę czasu minie. Ale a propo upiększania domu...Ja ostatnio "choruję" na ścienne dekoracje - takie malowane innym kolorem wzory - http://www.szabloneria.pl zdjęcia w galerii na stronie szablonerii:http://www.szabloneria.pl/index.php?i15,galeria No a dodatkowo bardzo mi się podobają kamienie na ścianach wewnątrz. Mamy takie w naszym domu - http://picasaweb.google.pl/mslodkowska32/NaszDom# Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 09.01.2009 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Marfa, ja z szablonerii kupiłam niedawno naklejkę do biura - czekoladowego dmuchawca w wersji xxl - i muszę powiedzieć, że świetnie się bawiłam przyklejając go do ściany nie było skomplikowane, a z pewnością nadal trochę fajnego pieprzyka pomieszczeniu ... także polecam! idę ogladać twój dom do zobaczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.01.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Teraz w Jysku jest wyprzedaż. Gotowe firany mają po 15, 20zł Mozna znaleść naprawdę fajne. Ja kupiłam jedną zasłonę czerwoną. Błyszczaca tkanina z drobnym motywem listków wytłaczanym z welurku za 20zł. Obcięłam szelki do wieszania i mam obrus na rozłożony stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 09.01.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Asia,rozumiem, że kupowałaś taką naklejkę a nie szablon do malowania? z czego ta naklejka jest??? widziałam ostatnio w Empiku takie naklejane i one były jakby zamszowe - bardzo ładnie wyglądały !!! ale boję się, że te są z takiej świecącej taśmy i będą źle wyglądać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 09.01.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Asiu! ja też mam dwa koty w domu! poprzednio mieliśmy kanapę obitą materiałem i przez koty uwielbianą... w listopadzie 2008 roku kupiliśmy skórzaną i o dziwo cała na razie jest żadnej zadry, nawet nie lubią na niej przebywać! śmierdzi im czy co? pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 09.01.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ja mam ten sam problem - w sklepach z firankami dostaję oczokwiku, na razie wiec kupiłam tylko firanki, zasłon nie mogę wybrać...podoba mi się wszystko i nic. Łaziłam po sklepach po narzutę do sypialni, spodobała mi się jedna ze lnu, beżowo-niebieska. Kupiłam. Do niej zamówiłam w podobnej strukturze zasłony. Zapomniałam, że ściany mam białe, wiec po rozłożeniu narzuta wygląda jak brudna a i sklepów dekoracyjnych jest jak na lekarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 09.01.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Asia, rozumiem, że kupowałaś taką naklejkę a nie szablon do malowania? z czego ta naklejka jest??? widziałam ostatnio w Empiku takie naklejane i one były jakby zamszowe - bardzo ładnie wyglądały !!! ale boję się, że te są z takiej świecącej taśmy i będą źle wyglądać.. w szablonerii możesz kupić i szablon i naklejkę - ja nie jestem przekonana o moich umiejętnościach używania szablonów więc wybrałam naklejkę - ona jest matowa i naklejona na specjalną przeźroczystą folię, ktorą naklejasz na scianę a potem powolutku odrywasz - wzór zostaje na ścianie. Ja wybrałam gorzką czekoladę, bo w biurze mam ściany w magnolii, tak mi pasowalo jakos. Polecam gorąco - naklejałam jakieś 10-15 minut razem z małżem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 09.01.2009 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Asiu! ja też mam dwa koty w domu! poprzednio mieliśmy kanapę obitą materiałem i przez koty uwielbianą... w listopadzie 2008 roku kupiliśmy skórzaną i o dziwo cała na razie jest żadnej zadry, nawet nie lubią na niej przebywać! śmierdzi im czy co? pzd wiesz co? sama się zastanawiam nad tym fenomenem, ale na razie nie mogę się zdecydować zresztą, ogród niezagospodarowany więc kasa raczej pójdzie w tym kierunku - czyli tylko zmienimy pokrowce na pasujące i dalej będziemy używać starych. Najgorsze jest jednak to, że ja nie jestem do końca przekonana do skorzanych kanap - to znaczy podobają mi się takie w typie chesterfield albo Almi Decor, ale chłodno na nich jakoś a ja lubię czytać książki siedząc zawinięta w kębek na sofce ... powiedz, jakie masz odczucia co do chłodu skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 09.01.2009 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Teraz w Jysku jest wyprzedaż. Gotowe firany mają po 15, 20zł Mozna znaleść naprawdę fajne. Ja kupiłam jedną zasłonę czerwoną. Błyszczaca tkanina z drobnym motywem listków wytłaczanym z welurku za 20zł. Obcięłam szelki do wieszania i mam obrus na rozłożony stół dzięki za informację oni mają też czasem fajnie karnisze, więc jak wyprzedaż to trzeba będzie zajrzeć do nich jutro ... najbliższy Jysk mam w Słubicach i Frankfurcie n/O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 09.01.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Asiu - dzięki!!! Jeszcze trochę i kupię na pewno A jeśli chodzi o inne upiększania to dla mnie wspaniałą ozdobą są świeczki - mój mąż już ma ich trochę dość, bo mam ich mnóstwo Super wyglądają też kompozycje kwiatowe.. No i oczywiście odpowiednio dobrane zasłonki działają cuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 09.01.2009 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Asiu - dzięki!!! Jeszcze trochę i kupię na pewno A jeśli chodzi o inne upiększania to dla mnie wspaniałą ozdobą są świeczki - mój mąż już ma ich trochę dość, bo mam ich mnóstwo Super wyglądają też kompozycje kwiatowe.. No i oczywiście odpowiednio dobrane zasłonki działają cuda... ja też kocham świece, Marfa ale małż się już przyzwyczaił, tylko mnie straszy czasem że puszczę nas z dymem ... szczególnie fajnie wyglądają w antycznych lichtarzach , jak będę miała chwilkę to wkleję jedno takie zdjęcie z lichtarzami, tylko nie chce mi się ruszyć 4 liter na górę po pendrive'a ze zdjęciami A lubisz suche bukiety ? Pomyslałam, że mogą być fajna alternatywą do łazienki bez okna - można fajnie zaaranżować, w moim wypadku w jakiejś starej misie lub wazonie, a tam przynajmniej światło dzienne nie ma na nie wpływu. Jakiś czas temu odwiedziłam znajomych, którzy mają gospodarstwo agro niedaleko MRU - świetne miejsce i pani domu z niesamowitą smykałką do ozdabiania pomieszczeń, mówię Wam cuda ! Postaram się wkleić linka do strony internetowej, która mieści się na http://www.ziemialubuska.pl pod hasłem turystyka - gospodarstwa agroturystyczne. Jola - pani domu - namalowała na ścianach piękne wzory florystyczne, ale takie delikatne i pastelowe, że powalilo mnie to na kolana. A już najbardziej wzór w korytarzu, który wyglądał jak fragmenty łąki wyrastającej z cokoliku okalającego podłogę. Nie potrafię tego opisac, niemniej jednak mam to caly czas w głowie i chyba poszukam jakiegoś zdolnego plastyka, żeby mi to namalował na moich wąskich korytarzykach na pięterku - przynajmniej będzie jakaś ozdoba, bo są na tyle wąskie, że nie za bardzo można cokolwiek tam wstawić. Tu jest link ze zdjęciami - zwróćcie uwagę na ważki - są cudne!!!: http://www.ziemialubuska.pl/jsp/gallery.jsp?ID=2330&SID=3&P=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 09.01.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 jeszcze troszkę a spędzę calą sobotę i niedzielę na bieganiu i upiększaniu domu ale mnie wzięło, czy wy macie to samo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.01.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Teraz w Jysku jest wyprzedaż. Gotowe firany mają po 15, 20zł Mozna znaleść naprawdę fajne. Ja kupiłam jedną zasłonę czerwoną. Błyszczaca tkanina z drobnym motywem listków wytłaczanym z welurku za 20zł. Obcięłam szelki do wieszania i mam obrus na rozłożony stół Mayland mozesz wstawic fotke tej zaslonki czerwonej, bo ja mam czerwone dodatki w lazience i jakby mi pasowala to bym ja kupila (jest niedaleko mnie ten sklep). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts