Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

upiększanie domu ...

asia.malczewska

Recommended Posts

Lyreco,

zerknij na tabele: http://www.fotograf.fir.pl/e-foto/index.php

Rozmiar do fototapety musi być gigantyczny.

Rozmawiałam z fotografem w mojej firmie, który to potwierdził. Jeśli fototapeta ma być porządnej jakości, oryginalne zdjęcie musi być ogromne. Do druku w gazetach wykorzystuje się fotki 300 DPI. A co dopiero na ścianę 2,8 x 4 m. :o

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zdjęcie czadowe, ale szczerze mówiąc to coś bym z kolorem ścian zrobiła.

JoShi błagam! błagam! mercy! Musi jakoś wytrzymać :wink: remont trwał i trwał, w końcu (dżisas! co za ulga!) się skończył, strategicznie-bezpiecznie miała być w kuchni jasna żółć, tak więc zawisł... żonkil jakiś czy też inna roślinność :wink: I póki te ściany ciężko upaprane nie będą, póki kolor możliwy do rozpoznania będzie, póty pędzlem nie ruszę! (nie, żebym to ja sama malowała :lol: ale tak w przenośni :wink: ) dość mam remontów na dłuższy czas. A jak ktoś na kawkę do qchni wpadnie, to, celem uniknięcia dysonansu kolorostycznego, frontem do "uliczki" bądź też do reszty (z żółtą ścianą) usadzony będzie :wink:

Gorsza sprawa, że dopiero jutro w pełnym blasku słonecznym (daj nam Panie trochę słońca!) będę mogła w pelnej krasie ocenić dzieło popełnione :) (chyba będzie lepiej wrócić wieczorem, kiedy łaskawsze światło będzie :wink: )

A jak ktoś na kawkę do qchni wpadnie, to, celem uniknięcia dysonansu kolorostycznego, frontem do "uliczki" bądź też do reszty (z żółtą ścianą) usadzony będzie :wink:

To lecę. Daleko to?

Zapraszam!!! :D nie tak strasznie daleko, bo do Bytomia, będzie z 3 godzinki intercity :wink:

Obiecuję, że będziesz siedzieć frontem do uliczki :lol: , a kawę zaserwuję jakąś z upgreadem, co by kolor ścian nieco rozmyty pozostał... :wink:

Kurcze! Bardzo Wam dziękuję!! :D

Lyreco7 - co do jakości - powiem, że jestem miło zaskoczona :) Kiedyś zamawiałam plakaty do powieszenia w ramkach, trochę większe niż A4 i stwierdziłam, że mniej więcej taką samą lekką pikselozę (przy spojrzeniu z bliska) to druknęłabym sobie sama na swoim sprzęcie. A fototapeta naprawdę ok :) Nie ma pikselozy, nie mam wrażenia, że się rozmywa, chociaż np. donica stojąca koło tej ławeczki nie jest strrrrasznie ostra, ale raczej nie jest to kwestia wydruku tylko kompozycji zdjęcia i ustawienia ostrości.

Inwestycja: 707 zeta (firma pokryła koszt przesyłki, zresztą bardzo miły kontakt, po wstępnym pytaniu na gg Pani za moment przesłała mi projekt tego zdjęcia z czerwienią wokół drzwi). Wymiary: wys. 290, szer. 400 cm.

Darcy, Malmuc - pomysł wart grzechu :wink: Obawiam się tylko czy takie fajne stylizowane krzesła pasowałyby do mebli... :roll: Bo przecież było na odwrót tzn. najpierw kolor ścian, potem kolor i styl mebli, a dopiero teraz - rok później pojawiła się ściana :lol: A szczerze mówiąc.. krzesła po prostu zabrałam z biura... i tak rok już stoją :oops:

Giness - z większej perspektywy się nie da :-? (chyba, że dziurę w ścianie wybiję..).

• 4 weeks później...

Ło matko, ale mnie tu długo nie było ... :o

fajne rzeczy pokazujecie dziewczyny, oby tak dalej :p

A ja dalej dobieram dodatki, ostatnio wyczaiłam po drugiej stronie granicy (znaczy jakieś 25 km od mojej wioski :D ) fajowskie szklane pojemniki na świece, takie windcandles, które sprzedają razem z dużymi kremowymi świecami - ślicznie wyglądają porozmieszczane po kątach stajenki :D

poza tym wrocił temat tapet na korytarz i szperam po internecie - może któraś z was widziała jakieś fajne jasne, kremowe, retro ... ? Zapodajcie linka koleżance, plisssss .... :lol: