Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

upiększanie domu ...

asia.malczewska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wysoki połysk - jeśli pytanie było do mnie :) to zeznaję: kleiło się całkiem spoko 8) na zwykły klej do tapet, a foto jest zwykła, bez fizeliny.

Asik2605 - dzięki :)

Izamamagabora - myśl na hollem :lol: :wink: jednak fototapety dają niesamowite możliwości i dekoracji i kreowania przestrzeni. I wrzuciłaś tu słówko - klucz :) GŁĘBIEJ :) o tą właśnie głębię (oczywiście w innym kontekście) mi chodzi. Troszkę u mnie nie wyszło to tak jak trzeba. Fototapeta jest wielka, kuchni może nie mam jakiejś strasznie małej, bo 3x5 m, ale właśnie na dłuższej ścianie jest to zdjęcie. I mam wrażenie, że ta uliczka jest "za blisko" :roll:

Jak będziecie przymierzać się do konkretnej fototapety w określonym miejscu to radzę wyobrazić sobie/zaprojektować jak to dokładnie będzie wyglądać. Jeśli tą moją uliczkę przykleiłabym w dużym pokoju i patrzyła na nią z odległości 4-5 metrów wrażenie byłoby zupełnie inne. Faktycznie pojawiłaby się przestrzeń i głębia. W kuchni ta uliczka wyglądałaby lepiej, gdyby zdjęcie było zrobione z większej perspektywy, wtedy uliczka, te budynki itd byłyby troszkę dalej i wyglądaoby to lepiej. Nie jest źle :) ale trzeba uważać, żeby przy dużych rozmiarach fototapet nie przytłoczyć pomieszczenia - nie samym zdjęciem (to też kwestia kolorystyki całego pomieszczenia - dlatego u mnie jest czarno-białe z czerwonym akcentem), ale właśnie jego perspektywą.

Nie wiem czy jasno to opisałam :-? ale mam nadzieję, że da się zrozumieć o co mi chodzi.