Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Devireg 750+754 - Szukam użytkowników

ZaKontyK

Recommended Posts

• 1 year później...
  • 4 years później...
Próba nr 2

Pozdrawiam

Dołączam się do poszukiwań.

Czy ktoś może podpowiedzieć jak działa to ustrojstwo?

Oto moje pytania:

-Po co jest E1?

-skąd sterownik wie kiedy jest taryfa nocna, kiedy dzienna (u mnie zamontowane są dodatkowo 2 zegary sterujące programowalne PCZ -521.1 oraz PCZ-521.2) zatem przypuszczam że to one zezwalają na załączenie zasilania podłogówki właśnie przez regulator, natomiast w instrukcji obsługi piszą o jakiś 11 godzinnych strefach czasowych.

- do sterownika mam podłączone jedynie czujniki podłogowe oraz czujnik zewnętrzny, nie ma żadnego czujnika mierzącego temperaturę pomieszczenia - czy to złe rozwiązanie że reguluje się temperaturę jedynie temperaturą podłogi?

- ściany ocieplone są 12 styropianu, dach płyta obornicka 20cm styropian, podłoga niby ma 20cm styropianu....., jakie wartości e6 ustawić i ile godzin dziennie wg was to powinno chodzić gdy chciałbym mieć oko 21 stopni? Może wiecie coś z doświadczenia - czy jest szansa że grzanie w nocnej taryfie do 6 rano wystarczy by w dzień była temperatura koło 20 stopni?

- o co chodzi z pokrętłami regulacyjnymi z księżycem i słoneczkiem + - W instrukcji napisali o jakimś zwiększeniu/zmniejszeniu mocy +-30% cyt:"Pobór energii w nocy może być zwiększany za pomocą pokrętła od +30%(przekręć w prawo) do -30% (przekręć w lewo). Skąd to dziadostwo wie kiedy jest noc?

- czy oznacza to że grzanie nie odbywa się włącz-wyłącz a jest to regulacja ciągła?