ZaKontyK 28.11.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Szukam użytkowników termostatów Devireg 750+754 Mam kilka pytań dotyczących "codzienności" grzania z pomocą tych urządzeń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 01.12.2008 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Szukam użytkowników termostatów Devireg 750+754 Mam kilka pytań dotyczących "codzienności" grzania z pomocą tych urządzeń. Pozdrawiam Próba nr 2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.07.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witaj, jestem elektroinstalatorem i niedawno montowałem ten system w całym domu. Teraz będę montował następny. Co Cię interesuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bumboos 11.11.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Próba nr 2 Pozdrawiam Dołączam się do poszukiwań. Czy ktoś może podpowiedzieć jak działa to ustrojstwo? Oto moje pytania: -Po co jest E1? -skąd sterownik wie kiedy jest taryfa nocna, kiedy dzienna (u mnie zamontowane są dodatkowo 2 zegary sterujące programowalne PCZ -521.1 oraz PCZ-521.2) zatem przypuszczam że to one zezwalają na załączenie zasilania podłogówki właśnie przez regulator, natomiast w instrukcji obsługi piszą o jakiś 11 godzinnych strefach czasowych. - do sterownika mam podłączone jedynie czujniki podłogowe oraz czujnik zewnętrzny, nie ma żadnego czujnika mierzącego temperaturę pomieszczenia - czy to złe rozwiązanie że reguluje się temperaturę jedynie temperaturą podłogi? - ściany ocieplone są 12 styropianu, dach płyta obornicka 20cm styropian, podłoga niby ma 20cm styropianu....., jakie wartości e6 ustawić i ile godzin dziennie wg was to powinno chodzić gdy chciałbym mieć oko 21 stopni? Może wiecie coś z doświadczenia - czy jest szansa że grzanie w nocnej taryfie do 6 rano wystarczy by w dzień była temperatura koło 20 stopni? - o co chodzi z pokrętłami regulacyjnymi z księżycem i słoneczkiem + - W instrukcji napisali o jakimś zwiększeniu/zmniejszeniu mocy +-30% cyt:"Pobór energii w nocy może być zwiększany za pomocą pokrętła od +30%(przekręć w prawo) do -30% (przekręć w lewo). Skąd to dziadostwo wie kiedy jest noc? - czy oznacza to że grzanie nie odbywa się włącz-wyłącz a jest to regulacja ciągła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts