Gość ag-ulka 20.10.2003 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Czy ktoś slyszał o ubikacji"przenośnej", którą można wstawiać na noc do pokoju, w którym przebywa osoba starsza, niedołężna. Mam poddasze, ale nie mam pionów, by zbudować dla babci toalete... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 20.10.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 W marketach widziałem przenośne toalety turystyczne. Jednak nie wiem czy nadaje się to dla osoby niedołężnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 22.10.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 są takie krzesełka z dziurą i takim uchwytem pod spodem na pojemnik. jak opuścisz dekielek na siedzenie, to jest to nawet szczelne. w sklepach dla niepełnosprawnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 22.10.2003 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Szukałbym raczej w sklepach turystycznych lub supermarketach (w tych działach).Nie kupuj innej niż Porta Porti (lub podobnie) reszta to chłam.Musisz wziąć pod uwagę, że preparaty do tych kibelków mają dośś specyficzny i intensywny zapach.Używam tego na wakacjach od 5 lat w przyczepie i mimo wszystko sprawdza się.Dla osoby starszej i niedołężnej może zaistnieć problem obsługi (otwieranie, zamykanie, spłukanie) oraz mogą być problemy ze stabilnością. PS.Może mają coś bardziej specjalistycznego w sklepach dla niepełnosprawnych, ale ja tam takich urządzeń nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 23.10.2003 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Czy ktoś slyszał o ubikacji"przenośnej", którą można wstawiać na noc do pokoju, w którym przebywa osoba starsza, niedołężna. Mam poddasze, ale nie mam pionów, by zbudować dla babci toalete... Są rozwiązania toalet (z jakimiś pompkami, młynkami itp) których nie trzeba podłączaś do bliskiego grubego pionu. Wystarczy rurka fi 50. Niestety nie mam rzadnego namiaru. Rozwiązania "turystyczne" są dobre dla młodych na 2 tygodnie wakacji a nie dla starszej osoby do stałego użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 23.10.2003 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Jeśli są takie toalety w sklepach dla niepełnosprawnych, to chyba można starać sie o refundację, wystarczy, ze lekarz przepisze receptę ze specjalnym symbolem. Kupowaliśmy tak materac i poduszkę przeciwodleżynową, fundusz dopłaca 70% ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość miron19 23.10.2003 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Są rozwiązania toalet (z jakimiś pompkami, młynkami itp) których nie trzeba podłączaś do bliskiego grubego pionu. Wystarczy rurka fi 50. Niestety nie mam rzadnego namiaru. Rozwiązania "turystyczne" są dobre dla młodych na 2 tygodnie wakacji a nie dla starszej osoby do stałego użytku. rozwiązanie dobre doraźnie, nie na dłuższy czas. Popytaj hydraulików, a nie sprzedawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 23.10.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 o takiej pompce już gdzies pisałam w okolicach września. szukaj hasła w googlach: saniplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3PiotrD 07.05.2012 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Toalety przenośne są od lat stosowane przez wszystkich "kamperów" i fanów biwaków;) dla dzieci w drogę czy na kilka dni w lesie pod namiotem nadaje się idealnie, ja mam taką przenośną toaletę z lidla bo kosztowała śmieszne pieniądze:) nie wiem tylko niestety jak to dla osoby starszej.. chociaż z drugiej strony jakbyś zamontował jakieś podpory itp. ja w toaletach dla niepełnosprawnych to powinno być ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 07.05.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 3PiotrD odpowiedziałeś na post sprzed 9 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts