Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

toaleta

Gość ag-ulka

Recommended Posts

Szukałbym raczej w sklepach turystycznych lub supermarketach (w tych działach).

Nie kupuj innej niż Porta Porti (lub podobnie) reszta to chłam.

Musisz wziąć pod uwagę, że preparaty do tych kibelków mają dośś specyficzny i intensywny zapach.

Używam tego na wakacjach od 5 lat w przyczepie i mimo wszystko sprawdza się.

Dla osoby starszej i niedołężnej może zaistnieć problem obsługi (otwieranie, zamykanie, spłukanie) oraz mogą być problemy ze stabilnością.

PS.

Może mają coś bardziej specjalistycznego w sklepach dla niepełnosprawnych, ale ja tam takich urządzeń nie widziałem.

Czy ktoś slyszał o ubikacji"przenośnej", którą można wstawiać na noc do pokoju, w którym przebywa osoba starsza, niedołężna. Mam poddasze, ale nie mam pionów, by zbudować dla babci toalete...

Są rozwiązania toalet (z jakimiś pompkami, młynkami itp) których nie trzeba podłączaś do bliskiego grubego pionu. Wystarczy rurka fi 50. Niestety nie mam rzadnego namiaru. Rozwiązania "turystyczne" są dobre dla młodych na 2 tygodnie wakacji a nie dla starszej osoby do stałego użytku.

Gość miron19
Są rozwiązania toalet (z jakimiś pompkami, młynkami itp) których nie trzeba podłączaś do bliskiego grubego pionu. Wystarczy rurka fi 50. Niestety nie mam rzadnego namiaru. Rozwiązania "turystyczne" są dobre dla młodych na 2 tygodnie wakacji a nie dla starszej osoby do stałego użytku.

rozwiązanie dobre doraźnie, nie na dłuższy czas. :(

Popytaj hydraulików, a nie sprzedawców

• 8 years później...
Toalety przenośne są od lat stosowane przez wszystkich "kamperów" i fanów biwaków;) dla dzieci w drogę czy na kilka dni w lesie pod namiotem nadaje się idealnie, ja mam taką przenośną toaletę z lidla bo kosztowała śmieszne pieniądze:) nie wiem tylko niestety jak to dla osoby starszej.. chociaż z drugiej strony jakbyś zamontował jakieś podpory itp. ja w toaletach dla niepełnosprawnych to powinno być ok:)