Martiner28 29.11.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Ktos mial do czynienia kiedykolwiek z Deutsche Bankiem i kredytami w € ??? Zastanawiam sie troche nad kredytem hipotecznym na max. 120 tys w tym banku. Charakter mojej pracy jest raczej wyjazdowy ...a wiec dodatkowo dochodza diety zagraniczne. Moja firma choc polska nie stosuje tabeli ministerstwa dla diet tylko swoja gdzie stawki sa w € - a na moim koncie laduja zlotowki wg obecnego kursu.Dlatego mysle ze rozsadnie w moim przypadku zadluzyc sie w euro bo jak € bedzie drozec to zostanie mi to zrekompesowane wyzszymi dietami przez co ryzyko kursowe odpada. A co z reszta i warunkami kredytow w DB ? Zalujecie czy zachwalacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.11.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Czyżby plany kredytowania budowy opisane w wątku - http://forum.muratordom.pl/budowa-domu-bez-kredytow,t144801.htm stały się nieaktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiner28 29.11.2008 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 30.11.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 my mamy kredyt w DB. Długo trwała cala procedura, ok. 3 miesięcy. A jak będie z obsługą czas pokaze. Warunki przyzwoite. Dostaliśmy jeszcze w CHF ale z marżą 2 %, przy czym przez pierwszy rok 0,25 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 30.11.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 my mamy kredyt w DB. Długo trwała cala procedura, ok. 3 miesięcy. A jak będie z obsługą czas pokaze. Warunki przyzwoite. Dostaliśmy jeszcze w CHF ale z marżą 2 %, przy czym przez pierwszy rok 0,25 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 30.11.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 witam, tez mam kredyt w DB od 4 lat (w CHF). W zasadzie ok, ale...Jest jedna rzecz która mi sie nie podoba i na co warto zwrócić uwagę - a mianowicie w umowie jest zapis, odnośnie ustalania oprocentowania: wiadomo - 3 miesięczny LIBOR+marża. Jako, że mam raty równe to wg. zapisu w przypadku zmiany LIBOR w dół rata mi nie spada, tylko pozostaje na tym samym poziomie, a skraca się okres kredytowania. Gdy LIBOR w górę to raty rosną.PODSUMOWUJĄC: raty mogą rosnąć, ale nigdy nie spadaja, co najwyżej okres kredytowania się skraca (co może mieć znaczenie). Jak jest teraz, to nie wiem. W każdym razie mam zamiar powalczyć teraz o zmianę tego zapisu. pozdr.Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 30.11.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 witam, tez mam kredyt w DB od 4 lat (w CHF). W zasadzie ok, ale... Jest jedna rzecz która mi sie nie podoba i na co warto zwrócić uwagę - a mianowicie w umowie jest zapis, odnośnie ustalania oprocentowania: wiadomo - 3 miesięczny LIBOR+marża. Jako, że mam raty równe to wg. zapisu w przypadku zmiany LIBOR w dół rata mi nie spada, tylko pozostaje na tym samym poziomie, a skraca się okres kredytowania. Gdy LIBOR w górę to raty rosną. PODSUMOWUJĄC: raty mogą rosnąć, ale nigdy nie spadaja, co najwyżej okres kredytowania się skraca (co może mieć znaczenie). Jak jest teraz, to nie wiem. W każdym razie mam zamiar powalczyć teraz o zmianę tego zapisu. pozdr. Tommi Heh???? Jak to mozliwe? Jak oni oblicza ci skrocenie okresu kredytowania? Dales sie nabic w butelke!!! Mam od 3 lat u nich kredyt i jakos nie narzekam, marza jest 1,3%, wartosc kredytu to 600k. Polecam ten bank, ale musisz byc uwazny - mi przez 6 miesiecy nie obnizyli oprocentowania mimio, ze dostarczylem wpis do hipoteki, ale pozniej zwrocili mi kase. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 01.12.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 mamy kredyt w CHF w DB od ponad roku. najciężej było u nich dostać kredyt (mieli dużo bardziej wyśrubowane wymogi, niż inne banki), ale wynagrodzili to lepszymi warunkami. z wypłatą transz nie było problemu, wystarczyły zdjęcia z budowy. na razie nie było powodu do żadnego spięcia, jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 10.01.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=624&w=89357614 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiner28 10.01.2009 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Az sie wierzyc nie chce ....ale skoro tak rzeczywiscie jest to trzeba sie powaznie na kredytem w DB zastanowic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENE-ENES 10.01.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Pierwszy bank, w którym usłyszałem, że mam za dużo dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 12.01.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Pod koniec grudnia podpisalismy umowe z DB na kredyt w wysokosci 450 tysiecy w CHF. Otrzymalismy warunki marza podstawowa 3,2 - a do ustanowienia hipoteki na nieruchomosci + 1,2% przy liborze 0,71. Czy to sa zle warunki jak na chwile obecna? Juz sie dowiedzialam, ze nie ma szansy na obnizenie raty przy spadku liboru - a czy w ogole mam szanse na obnizenie raty? Co musialoby sie stac? Kiedy i czy w ogole mozna negocjowac z bankiem obnizenie marzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor_nick 12.01.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Pod koniec grudnia podpisalismy umowe z DB na kredyt w wysokosci 450 tysiecy w CHF. Otrzymalismy warunki marza podstawowa 3,2 - a do ustanowienia hipoteki na nieruchomosci + 1,2% przy liborze 0,71. Czy to sa zle warunki jak na chwile obecna? Juz sie dowiedzialam, ze nie ma szansy na obnizenie raty przy spadku liboru - a czy w ogole mam szanse na obnizenie raty? Co musialoby sie stac? Kiedy i czy w ogole mozna negocjowac z bankiem obnizenie marzy? zmień doradcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 12.01.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Moge wedziec dlaczego mam zmienic doradce? W DB nie ma obnizania raty przy spadku liboru. Jest za to skrocenie czasu splacania raty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor_nick 13.01.2009 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 złóż wniosek o ponowne przeliczenie rat na okres kredytowania zgodny z umową. i poproś swojego :doradcę: o zniesienie opłaty 150 zł za aneks. i zmień doradcę... ps. zmiana marży nie jest możliwa. obie strony zgodziły się na nią podpisując umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor_nick 15.01.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 przeszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts