Pittter7 05.11.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Witam, Jestem tu nowy ale przyznaje, że forum obserwuje już od dłuższego czasu. Fascynuje mnie realizacja i postepy w budowie Acici. Tak w ogóle chciałbym Ci podziękować za Twoją pracę w podtrzymywaniu tego forum przy życiu . Naprawdę zakochaliśmy się z żoną w tym domku a to forum utrwala nas w tej decyzji. Jestesmy na razie na etapie zbierania papierów pod decyzje na pozwolenie na budowe. Może uda się wystartować z budową na wiosnę. Mam pytanie do wszystkich może ktoś miał podobny problem. Mianowicie cały czas czekam na decyzje odnośnie przyłączenia do sieci wodociągowej. Dzwoniłem dowiadywałem się i prawdopodobnie będzie odmowna ze względu, że W SIECI JEST ZA NISKIE CISNIENIE I BOJĄ SIE WYDAWAĆ NOWE PRZYŁĄCZA. Straszna wiadomość dla mnie. Czy miał ktoś podobny problem? Czy można ich jakoś "zmusić" do decyzji pozytywnej? Pozdrawiam Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzeta27 08.11.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) Witam Szmaragdowiczów! Znalazłam to forum i jestem szczęśliwa że mogę obserwować dokonania Acici, która pomogła mi się przekonać się do tego projektu. Jestem już właścicielką projektu i tylko małe zmiany u architekta i czekam na pozwolenie na budowę ale dopiero na wiosnę Dzięki Aciccia za cenne wskazówki !! Drzwi wejściowe super rewelka !! Edytowane 8 Listopada 2011 przez mzeta27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekone 25.11.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Gratuluje!!! Rewelka!!! Taki widok oko cieszy. Ja z niecierpliwością oczekuję na drzwi i bramę garażową aby osiągnąć SSZ. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 18.12.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Potrzebuję waszej pomocy.Odpadł mi właśnie projekt domu ,który już miałem kupić i zobaczyłem w realu i jednak okazał się nie taki jak bym chciał.Może przez te skosy.Wracam do pomysłu piętrówki,ale u was przeszkadzają mi schody w salonie samym.Znalazłem coś podobnego i mam pytanie-jaka jest szerokość szmaragda,ale samej bryły domu,bez garażu.W tym co znalazłem ,boję się ,że może to dziwnie wyglądać, bo chyba sama bryła domu jest wąska ,poszerza ją optycznie ten dostawiony garaż i salon za nim ,ale boję się czy nie będzie wrażenia wąskiego klocka z czymś doklejonym.Stąd prośba porównajcie wymiary.Wywalimy potem to pytanie ,żeby nie zaśmiecać waszego wątku,ale póki co pomóżcie.Dziękihttp://www.dobredomy.pl/projekt/junona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 09.02.2012 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) Z naszym Szmaragdem przenieśliśmy się tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207709-Szmaragd-%28MG-Projekt%29-budowa-acici Edytowane 24 Września 2012 przez acici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esechiel 28.02.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam kolegów i koleżanki. Czy zrobił ktoś z Was taką zmianę w Szmaragdzie, by gdzieś na dole, zapewne poprzez podzielenie garażu, zrobić dodatkowy pokój?Szukam rzutu parteru z takim pomysłem. Bo jak ja kreślę to na kartce, to wychodzi mi, że do garażu i kotłowni wchodziłbym z dworu a nie z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luzik- fsl 11.04.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam, stawiam pierwsze kroki na forum. Po wielkim poszukiwaniu "właściwego" projektu- wybór padł na Szmaragd lub Kasjopea III. Przed podjęciem decyzji bardzo chciałabym zobaczyć na własne oczy, realizację tych domów. Szukam kogoś, kto cieszy się Szmaragdem w wol. lubuskim. Bardzo proszę o przesłanie zdjęć wewnątrz budynku ([email protected]).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luzik- fsl 22.04.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam kolegów i koleżanki. Czy zrobił ktoś z Was taką zmianę w Szmaragdzie, by gdzieś na dole, zapewne poprzez podzielenie garażu, zrobić dodatkowy pokój? Szukam rzutu parteru z takim pomysłem. Bo jak ja kreślę to na kartce, to wychodzi mi, że do garażu i kotłowni wchodziłbym z dworu a nie z domu. witam, ja planuję zrobić dodatkowy pokój z części jednego garażu, a z reszty pralnię z miejscem na półki - typu spiżarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaKuba 06.06.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Dom jest śliczny! Myśle, że to rozwiązanie aby zamienić jedną część garażu na pokój i pralnie jest świetnie! Po co komu taki duży garaż!! (hihi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 06.06.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 (edytowane) Dom jest śliczny! Myśle, że to rozwiązanie aby zamienić jedną część garażu na pokój i pralnie jest świetnie! Po co komu taki duży garaż!! (hihi) My akurat właśnie mamy garaż dwustanowiskowy bez żadnych zmian, bo potrzeba nam na dwa samochody Ten pomysł niestety przegrał z pokojem w połówce... Z naszym Szmaragdem przenieśliśmy się tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207709-Szmaragd-%28MG-Projekt%29-budowa-acici Edytowane 24 Września 2012 przez acici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaKuba 06.06.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Oczywiscie zazartowalam z tym garazem:) Wiadomo, że niektórzy potrzebuja wiecej miejsca w garażu- ja (niestety) potrzebuje tylko jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 08.06.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Spoko My też mamy na razie jeden samochód, tylko jesteśmy optymiści i myślimy perspektywicznie, że tak czy siak będą dwa, heh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaKuba 08.06.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Heheh, no odpowiednie podejście to połowa sukcesu;) Także, życze żeby te drugie miejsce nie było długo samotne:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bababa 19.07.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 hehe jakie piękne drzwi stoją;p wyobraźnie to masz nie powiem ze nie:) Ale fajnie, że juz jesteście na takim etapie. Ile mniej więcej Wam zajęło doprowadzenie do takiego stanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 20.07.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 (edytowane) Zajęło to tyle, że forumowicze, którzy byli daleko za nami z budową, już mieszkają w swoich Szmaragdach, a nam to idzie jak krew z nosa i wciąż jesteśmy w lesie... także nasz domek buduje się baaardzo powoli - od pierwszych dni września 2010 roku. Niedługo stuknie 2 lata a jeszcze może z rok / półtora nam potrzeba, by móc się wprowadzić. Myślę, że mając do wydania pełen fundusz na budowę i wykończenie, idąc szybkim tempem, w rok da się ogarnąć cały temat (nie licząc papierkologii, bo to bez komentarza, jak się zawsze wlecze!). Lada dzień będzie stała cała spiżarka, więc wstawię zdjęcie prawdziwej, a nie rodem z Painta... Edytowane 20 Lipca 2012 przez acici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luzik- fsl 20.07.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Zajęło to tyle, że forumowicze, którzy byli daleko za nami z budową, już mieszkają w swoich Szmaragdach, a nam to idzie jak krew z nosa i wciąż jesteśmy w lesie... także nasz domek buduje się baaardzo powoli - od pierwszych dni września 2010 roku. Niedługo stuknie 2 lata a jeszcze może z rok / półtora nam potrzeba, by móc się wprowadzić. Myślę, że mając do wydania pełen fundusz na budowę i wykończenie, idąc szybkim tempem, w rok da się ogarnąć cały temat (nie licząc papierkologii, bo to bez komentarza, jak się zawsze wlecze!). Lada dzień będzie stała cała spiżarka, więc wstawię zdjęcie prawdziwej, a nie rodem z Painta... Witam, bardzo się cieszę, ze u Was prace idą do przodu i mogę podziwiać pięknego Szmaragda a tej spiżarki nie mogę się doczekać... my dopiero mamy wytyczone osie:( ale mam nadzieję ze niedługo, też pochwalę się fotkami) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 22.07.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Witam, bardzo się cieszę, ze u Was prace idą do przodu i mogę podziwiać pięknego Szmaragda a tej spiżarki nie mogę się doczekać... my dopiero mamy wytyczone osie:( ale mam nadzieję ze niedługo, też pochwalę się fotkami) pozdrawiam Zobaczysz, jeszcze to my u Ciebie na zdjęciach będziemy inspiracji szukać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 28.07.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 zamiast inspiracji szukać skoncentrujcie się na wykańczaniu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luzik- fsl 01.08.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Witam, a może ktoś jeszcze wybudował SZMARAGDA MG??? Ma ktoś zdjęcia Viyo???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 22.09.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 (edytowane) tez to zauważyłem jakiś czas temu, ale byłem przekonany że to wasza robota we współpracy autorem poprzedniego wątku.jak wchodzisz na "Dziennik budowy" w stopce to masz taki komunikat: Temat nieokreślony. Jeśli wszedłeś na nieprawidłowy link, proszę powiadom administratora Edytowane 22 Września 2012 przez certa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts