Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 285
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To troche skomplikowane ale po dwóch dniach prób udało się:

1. wejdź na stronę: http://imageshack.us/

2. kliknij Browse... - i wyszukaj sobie z kompa zdjęcie, które chcesz zamieścić,

3. w rozwijanym pasku przy zaznaczonym kwadraciku "resize image?" zaznacz rozmiar - najlepiej 640x480 (for message boards)

4. kliknij "start upload!"

5. po załadowaniu pojawi się strona z małym zdjęciem i linkami - wybierz Direct link to image (po prostu skopiuj go)

6. w oknie forum muratora wklej ten skopiowiany link dodając przed nim a za nim , bez przerw pomiędzy znakami.

Dzięki Justynkanik :D biore się za próbowanie zaczełam od fotosika bo znalazłam na forum ale jak narazie troche chyba kiepsko.. :-? zobaczymy póki co jeszcze raz dzięki u nas juz strop wylany i ścianki idą w górę czekam na położenie dachu a tak wogóle to już bym chciała być na etapie Viyo :D ale cóz cierpliwości... ciszę sie że kolejny stanie szmaragdzik

Tak Viyo my mamy lustrzane odbicie ze względu na położenie działki ja chciałam mieć salon i jadalnie na południowy zachód tzn salon na południe a kuchnia i jadalnia na zachód dłużej świeci słońce :D i też podobnie jak Ty powiększyłam okno w jadalni i bedzie większa łazienka na dole powiększona o prysznic nad resztą zmian juz w środku ciągle się zastanawiam :D

Witam wszystkich zainteresowanych tym projektem oraz budujących...

Czy mógłbym prosić o orientacyjne podanie kosztów

-Fundament / Ławy

-Mury

-Strop

-Dach (chodzi konstrukcję szkielet bez blachy)

-Okna

Jesteśmy młodzi budować będziemy pierwszy raz więc mamy całą masę pytań i obaw :)

Z góry dziękujemy ...

Dziękuję już czytam :)

Na 100 % będzie to Szmaragd projekt kupujemy na święta a materiały zimą

Teraz korzystamy z okazji że mamy jeszcze czas i bacznie czytamy wasze postępy . Nie planujemy zbyt wiele zmian może tylko na górze zamiast trzech zrobimy dwa pokoje oraz zlikwidujemy balkon frontowy

Mam jeszcze pytanie odnośnie drzwi garażowych jak jest wysokość wjazdu bo często w tych nowych domach są bardzo niskie i czy ewentualne obniżenie wjazdu czy podwyższenie progu na górze jest problemem ?

Witaj acici

teraz kiedy mam już pozwolenie na budowę otworzyłaś mi oczy na wykusz :)

W związku z tym mam pytanko - czy już rozmawiałaś z architektem o zrobieniu wykuszu i czy nie będzie z tym problemu, czy sa toTwoje plany które dopiero musisz uzgodnić z architektem?

Ja też chciałam poszerzyć garaz ale o jakieś 50-80 cm i owszem można ale jak mi zaczał architekt wymieniac co za tym idzie i jakie koszty to zrezygnowałam. W kazdym razie trudno byłoby poszerzyc garaż z uwagi na jest jakies wzmocnienie czy cos w tym stylu. :)

A oczywiście nie pomyślałam tak jak Ty o drugiej ścianie i ewentualnym wykuszu :D

Może w trakcie budowy będe kombinowac o ile bedzie to możliwe ale chyba jak już to będę musiała zgłosić zmianę projektu. Cóż kierownik budowy nie będzie miał ze mną "lekko":) jak zacznę wymyślać :D

Podoba mi się tez pomysł z daszkiem nad wykuszem.

Pozdrawiam