moonikaa77 18.10.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 No to muszę się pochwalić od piątku MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ, i możemy rozpoczynać budowę. Pomimo wielkich chęci mam obawy czy damy radę jeszcze w tym roku. Boję się pogody. Mamy już wykonawcę i jutro mamy dostać wytyczne co do koniecznych zakupów materiałowych na fundamenty. Ale cały czas nie wiem czy nie jest trochę za późno. Z drugiej strony nie chcę czekać z pracami ziemnymi do przyszłego roku bo nasz sąsiad miał dość duże problemy z wodą, zaczął w marcu kopać fundamenty a dopiero w połowie czerwca zalał. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję że jednak zima tak szybko nie przyjdzie i jeszcze w tym roku wyjdziemy do zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 19.10.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 A zapomniałem napisać że będę tu was śledził więc mam nadzieję że nie zrezygnujecie z prowadzenia tak pomocnego dziennika )) . please nie nie zrezygnujecie ja w sobote jade dogadać sprawe z architektem odnośnie poszerzenia garażu a wasz dom jest dlamnie dodatkową motywacją żeby jak najszybciej ruszyć ze swoim .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlino 22.10.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witam. Od dłuższego czasu wspólnie z żoną śledzimy forum na temat Szmaragdu. Też jesteśmy zainteresowani tym projektem ale żeby podjęć ostateczną decyzji chcielibyśmy zobaczyć w rzeczywistości to cudeńko. Na forum doczytałem się że mania37 buduje swój Szmaragd w okolicach Koluszek, co by nam bardzo odpowiadało ponieważ mieszkamy w Łodzi. W związku z powyższym proszę manie37 o kontakt albo kogoś z forumowiczów o namiary na manie37. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlino 22.10.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witam. Od dłuższego czasu wspólnie z żoną śledzimy forum na temat Szmaragdu. Też jesteśmy zainteresowani tym projektem ale żeby podjęć ostateczną decyzji chcielibyśmy zobaczyć w rzeczywistości to cudeńko. Na forum doczytałem się że mania37 buduje swój Szmaragd w okolicach Koluszek, co by nam bardzo odpowiadało ponieważ mieszkamy w Łodzi. W związku z powyższym proszę manie37 o kontakt albo kogoś z forumowiczów o namiary na manie37.Mój kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonikaa77 23.10.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Mam pozwolenie, mam kierownika budowy, mam zgłoszone roboty do PINB-u, mam wykonawcę teraz tylko żeby pogoda dopisała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 24.10.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 (edytowane) Z naszym Szmaragdem przenieśliśmy się tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207709-Szmaragd-%28MG-Projekt%29-budowa-acici Edytowane 24 Września 2012 przez acici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 02.11.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Czekamy już tylko na dach! Ścianki działowe na górze będą dopiero, gdy dach będzie ukończony. Robiliśmy porządki dookoła domu, tworzyliśmy stertę gruzu, stertę drewna, stertę folii, stertę papieru a w środku domu - stertę kurzowego pyłu... w garażu pod schodami powstał przypadkiem bardzo praktyczny schowek - na rowery, półki czy cokolwiek innego. po prawej wejście do kotłowni http://i792.photobucket.com/albums/yy206/acici_photos/gr1modified.jpg w łazience na dole robice miejce na kabine prysznicową? na zdjęciu widac ze jest ścianka cofnięta ..... /QUOTE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 07.11.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 dobry pomysł z przesunięciem tej ścianki pd wc jaki pod prysznic. napisz czy podany kosztorys na mgprojekt dożo obiega od rzeczywistości. wiem że jeszcze nie jest ukończona wasza budowa ale na tym etapie prac mogli byście cokolwiek powiedzieć. właśnie odbieram projekt i będę robił adaptacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
playro 18.11.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 W takim razie trzymamy kciuki za pogodę u WAS I pamiętajcie o zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 19.11.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fryzjereczka 25.11.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witam... przymierzamy sie do budowy szmaragda i rowniez chcialabym sie dowiedziec cos wiecej , jesli Panstwo znajda chwile to prosze ... [email protected] pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 25.11.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 juz się nie mogę doczekać jak to wygląda w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 26.11.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Kuuuurdeeee.... wstyd mi, ale okropnie Wam zazdroszczę tego SSO :):)Już się nie mogę doczekać, aż my będziemy na podobnym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 26.11.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 też biorę to pod uwagę że widok nie będzie zadowalajacy ale przeciez to dopiero stan surowy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
playro 28.11.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 ale już macie pokryty cały ? czyli zdążyliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 29.11.2010 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 (edytowane) to fakt udało nam się bo dziś nawet zapewne nie weszlibyśmy na podwórko zasypane śniegiem .a na grila będzie jeszcze okazja ) Jak najbardziej polecam wszystkim budującym taką wizytę oczywiście w miarę uprzejmości gospodarzy bo to co na zdjęciach w katalogach nie oddaje tego w co pomimo iż jest to SSO w realu. Dzięki tej wizycie mogę jeszcze wnieść sporo istotnych poprawek do projektu a dzięki temu poprawi się komfort użytkowania udało wam się coś w ta pogode zrobić z daszkiem nad garazem. Edytowane 3 Grudnia 2010 przez certa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 05.12.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 (edytowane) Z naszym Szmaragdem przenieśliśmy się tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207709-Szmaragd-%28MG-Projekt%29-budowa-acici Edytowane 24 Września 2012 przez acici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 23.12.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 http://i792.photobucket.com/albums/yy206/acici_photos/Kartka_swiateczna.jpg Najlepsze życzenia... pięknych, śniegiem oprószonych, pachnących choinką, aromatycznych jak pierniczki Świąt Bożego Narodzenia oraz w Nowym Roku samych pozytywnych doznań, optymistycznych myśli i spełnienia marzeń - szczególnie tych związanych ze sprawną i spełnioną w oczekiwaniach budową ukochanych "4 ścian"... wszystkim Szmaragdowiczom i całej rzeszy Nie'Szmaragdowiczów składają Ania & Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 24.12.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Aniu Pawle Wesołych Świąt mnóstwo wymarzonych prezentów jaki Wszystkim budującym najserdeczniejsze życzenia składa Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 29.12.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 O to ja z chęcią poproszę może coś wprowadzę jeszcze do swojego projektu zanim wbiję pierwszą łopatę w ziemie.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts