Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to muszę się pochwalić od piątku MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ, i możemy rozpoczynać budowę. Pomimo wielkich chęci mam obawy czy damy radę jeszcze w tym roku. Boję się pogody. Mamy już wykonawcę i jutro mamy dostać wytyczne co do koniecznych zakupów materiałowych na fundamenty. Ale cały czas nie wiem czy nie jest trochę za późno. Z drugiej strony nie chcę czekać z pracami ziemnymi do przyszłego roku bo nasz sąsiad miał dość duże problemy z wodą, zaczął w marcu kopać fundamenty a dopiero w połowie czerwca zalał.

Jestem dobrej myśli i mam nadzieję że jednak zima tak szybko nie przyjdzie i jeszcze w tym roku wyjdziemy do zera. :)

• Odpowiedzi 285
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A zapomniałem napisać że będę tu was śledził więc mam nadzieję że nie zrezygnujecie z prowadzenia tak pomocnego dziennika :)))

.

please nie nie zrezygnujecie ja w sobote jade dogadać sprawe z architektem odnośnie poszerzenia garażu a wasz dom jest dlamnie dodatkową motywacją żeby jak najszybciej ruszyć ze swoim ....

Witam. Od dłuższego czasu wspólnie z żoną śledzimy forum na temat Szmaragdu. Też jesteśmy zainteresowani tym projektem ale żeby podjęć ostateczną decyzji chcielibyśmy zobaczyć w rzeczywistości to cudeńko. Na forum doczytałem się że mania37 buduje swój Szmaragd w okolicach Koluszek, co by nam bardzo odpowiadało ponieważ mieszkamy w Łodzi. W związku z powyższym proszę manie37 o kontakt albo kogoś z forumowiczów o namiary na manie37.

Witam. Od dłuższego czasu wspólnie z żoną śledzimy forum na temat Szmaragdu. Też jesteśmy zainteresowani tym projektem ale żeby podjęć ostateczną decyzji chcielibyśmy zobaczyć w rzeczywistości to cudeńko. Na forum doczytałem się że mania37 buduje swój Szmaragd w okolicach Koluszek, co by nam bardzo odpowiadało ponieważ mieszkamy w Łodzi. W związku z powyższym proszę manie37 o kontakt albo kogoś z forumowiczów o namiary na manie37.

Mój kontakt [email protected]

• 2 weeks później...
Czekamy już tylko na dach! Ścianki działowe na górze będą dopiero, gdy dach będzie ukończony. Robiliśmy porządki dookoła domu, tworzyliśmy stertę gruzu, stertę drewna, stertę folii, stertę papieru a w środku domu - stertę kurzowego pyłu...

w garażu pod schodami powstał przypadkiem bardzo praktyczny schowek - na rowery, półki czy cokolwiek innego. po prawej wejście do kotłowni

http://i792.photobucket.com/albums/yy206/acici_photos/gr1modified.jpg

w łazience na dole robice miejce na kabine prysznicową? na zdjęciu widac ze jest ścianka cofnięta .....

/QUOTE]

dobry pomysł z przesunięciem tej ścianki pd wc jaki pod prysznic. napisz czy podany kosztorys na mgprojekt dożo obiega od rzeczywistości. wiem że jeszcze nie jest ukończona wasza budowa ale na tym etapie prac mogli byście cokolwiek powiedzieć. właśnie odbieram projekt i będę robił adaptacje.

• 2 weeks później...

to fakt udało nam się bo dziś nawet zapewne nie weszlibyśmy na podwórko zasypane śniegiem .a na grila będzie jeszcze okazja :-))

Jak najbardziej polecam wszystkim budującym taką wizytę oczywiście w miarę uprzejmości gospodarzy bo to co na zdjęciach w katalogach nie oddaje tego w co pomimo iż jest to SSO w realu.

Dzięki tej wizycie mogę jeszcze wnieść sporo istotnych poprawek do projektu a dzięki temu poprawi się komfort użytkowania

udało wam się coś w ta pogode zrobić z daszkiem nad garazem.

Edytowane przez certa

• 3 weeks później...

http://i792.photobucket.com/albums/yy206/acici_photos/Kartka_swiateczna.jpg

Najlepsze życzenia... pięknych, śniegiem oprószonych, pachnących choinką, aromatycznych jak pierniczki Świąt Bożego Narodzenia oraz w Nowym Roku samych pozytywnych doznań, optymistycznych myśli i spełnienia marzeń - szczególnie tych związanych ze sprawną i spełnioną w oczekiwaniach budową ukochanych "4 ścian"... wszystkim Szmaragdowiczom i całej rzeszy Nie'Szmaragdowiczów składają Ania & Paweł :D