j-j 29.11.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 SPRZEDAM PACZKĘ SZKŁA PIANKOWEGO FOAMGLASS TYP "F",4 PŁYTY O WYM.: 0,6x0,45x0,12 mPłyty nie są spakowane są luzem ale w paczce były 4 sztuki i tyle mi zostało.Nie są uszkodzone!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesioj0 27.04.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam.Czy to szkło piankowe jest naprawdę takie dobre? Potrzebuję wyciąć swoją izolację aby zamontować rolety zewnętrzne. Nie chce jednak tworzyć mostków termicznych. Czy zamontowanie 5-6 cm szkła piankowego wystarczy za 15 cm wełny? I wreszcie gdzie to można kupić? Potrzeba mi tego niewiele - 0,25m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 28.04.2009 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam. Czy to szkło piankowe jest naprawdę takie dobre? Potrzebuję wyciąć swoją izolację aby zamontować rolety zewnętrzne. Nie chce jednak tworzyć mostków termicznych. Czy zamontowanie 5-6 cm szkła piankowego wystarczy za 15 cm wełny? I wreszcie gdzie to można kupić? Potrzeba mi tego niewiele - 0,25m3 Szkło jest gorsze termicznie niż wełna, nie wiem co planujesz ale jeśli masz mało miejsca jeśli chodzi o grubość izolacji to daj Vapotherm, dwa razy cieplejszy niż szkło i 1,5 x lepszy niż styro. Szkło jest wytrzymałe na ściskanie a tam gdzie rolety wytrzymałości takiej nie potrzebujesz raczej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesioj0 28.04.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Dzięki za info, poważnie szkło ma taką małą wartość termiczną? Mnie polecano je jako materiał o najwyższych parametrach, jestem więc w kropce. Rolety zewnętrzne zamówiona a ja nadal nie wiem co pod te kasety zamontować? Te płyty o ktorych pisałeć poważnie są takie dobre? Z tych informacji wynika, że 6 cm zastąpiło by mi 12 cm wełny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 28.04.2009 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Dzięki za info, poważnie szkło ma taką małą wartość termiczną? Mnie polecano je jako materiał o najwyższych parametrach, jestem więc w kropce. Rolety zewnętrzne zamówiona a ja nadal nie wiem co pod te kasety zamontować? Te płyty o ktorych pisałeć poważnie są takie dobre? Z tych informacji wynika, że 6 cm zastąpiło by mi 12 cm wełny. Pozdrawiam Wełna ma wspól. przewodności cieplnej= ok. 0,04 a vapotherm ok 0,025. Różnica spora jeśli chodzi o minimalizacje grubości ale nie aż dwa razy. A to że szkło jest super izolatorem to bzdury. Izoluje ale ma współ. równy ok. 0,05. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesioj0 29.04.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 A gdzie te płyty Vapoterm kupić? Nie bardzo można coś w necie znaleść. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 29.04.2009 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 A gdzie te płyty Vapoterm kupić? Nie bardzo można coś w necie znaleść. Pozdr Nie wiem jak szukasz,ale jest to np. IC market lub po wpisaniu w google "Vapotherm" na chyba 3 pozycji jest: http://www.akrobud.pl/index.php?a=pianki-ocieplanie-dachow pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesioj0 29.04.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam.Dzięki, materiał zamówiony.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRISBUDUJĄCY 15.04.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam szukam bloczków ze szkła piankowego w rozmiarze jak bloczki fundamentowe proszę o mamiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilda 08.04.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 WitamSprzedam szkło piankowe foamglas HLB 1600. Zainteresowanych proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BadPi 15.06.2020 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 odkupię bloczki ze szkła spienionego. Małopolska, Podkarpacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts