Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkło piankowe Foamglass typ F- sprzedam

Recommended Posts

• 4 months później...

Witam.

Czy to szkło piankowe jest naprawdę takie dobre? Potrzebuję wyciąć swoją izolację aby zamontować rolety zewnętrzne. Nie chce jednak tworzyć mostków termicznych. Czy zamontowanie 5-6 cm szkła piankowego wystarczy za 15 cm wełny?

I wreszcie gdzie to można kupić? Potrzeba mi tego niewiele - 0,25m3

Witam.

Czy to szkło piankowe jest naprawdę takie dobre? Potrzebuję wyciąć swoją izolację aby zamontować rolety zewnętrzne. Nie chce jednak tworzyć mostków termicznych. Czy zamontowanie 5-6 cm szkła piankowego wystarczy za 15 cm wełny?

I wreszcie gdzie to można kupić? Potrzeba mi tego niewiele - 0,25m3

Szkło jest gorsze termicznie niż wełna, nie wiem co planujesz ale jeśli masz mało miejsca jeśli chodzi o grubość izolacji to daj Vapotherm, dwa razy cieplejszy niż szkło i 1,5 x lepszy niż styro.

Szkło jest wytrzymałe na ściskanie a tam gdzie rolety wytrzymałości takiej nie potrzebujesz raczej.

pzdr

Dzięki za info, poważnie szkło ma taką małą wartość termiczną? Mnie polecano je jako materiał o najwyższych parametrach, jestem więc w kropce. Rolety zewnętrzne zamówiona a ja nadal nie wiem co pod te kasety zamontować? Te płyty o ktorych pisałeć poważnie są takie dobre? Z tych informacji wynika, że 6 cm zastąpiło by mi 12 cm wełny.

Pozdrawiam

Dzięki za info, poważnie szkło ma taką małą wartość termiczną? Mnie polecano je jako materiał o najwyższych parametrach, jestem więc w kropce. Rolety zewnętrzne zamówiona a ja nadal nie wiem co pod te kasety zamontować? Te płyty o ktorych pisałeć poważnie są takie dobre? Z tych informacji wynika, że 6 cm zastąpiło by mi 12 cm wełny.

Pozdrawiam

Wełna ma wspól. przewodności cieplnej= ok. 0,04 a vapotherm ok 0,025.

Różnica spora jeśli chodzi o minimalizacje grubości ale nie aż dwa razy.

A to że szkło jest super izolatorem to bzdury. Izoluje ale ma współ. równy ok. 0,05.

pzdr

A gdzie te płyty Vapoterm kupić? Nie bardzo można coś w necie znaleść.

Pozdr

Nie wiem jak szukasz,ale jest to np. IC market lub po wpisaniu w google "Vapotherm" na chyba 3 pozycji jest:

http://www.akrobud.pl/index.php?a=pianki-ocieplanie-dachow

pzdr

• 3 years później...
  • 5 years później...
  • 1 year później...