brachol 03.12.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Chciałem dodać do tego jako , że mam Ekofiber , że spoko u mnie leży na płytach KG. Waga około 7kg/m2 przy 25 cm grubości. I najwazniejsze. Przekrój od dołu to płyta KG , Ekofiber i nic więcej. Nie ma foli paroizolacyjnej , ktora wymagana jest przy wełnie.Brak jakichkolwiek wykropleń itp. Całość sobie ładnie oddycha. a jaki koszt ekofibru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.12.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Należy ją stosować pomiędzy pomieszczeniami ogrzewanymi i nie ogrzewanymi. bez znaczenia na rodzaj izolacji. Własnie , że rodzaj izolacji ma znaczenie. Dla ekofibru folii nie stosuje się. Na ekofibrze się nie znam, ale czy to oznacza, że on chroni belki stropu przed wilgocią? W jaki sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 03.12.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Myślałem o granulacie wełny Ale ekofiber tez by był oki, tylko czy można to kupić w workach i sobie powsypywać ? W sumie to nie rozumiem dlaczego ekofiber nie chłonie wilgoci, a może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 03.12.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 zbigmor,Piczman opis jest tu: http://ekofiber.com.pl/strona.php?psz=tresc&subaction=showfull&id=1195758073&ucat=3 Ekofiber reguluje wilgoć. Jak dasz folię to masz termos , a tu odwrotnie. Nie znalazłem tylko ekofibru i musiałem zamówić z usługą , ale wyszło taniej niż wełna i wdmuchnęli tak , że wełny bym tak nie ułożył, ( krzyżowe stelaże płyt KG). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts