stasikk 12.06.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Witam ponownie forumowiczów.Jak wygląda u was sprawa drzwi zewnętrznych frontowych. W projekcie jest ich szerokość 115, robiłem wycenę w kilku firmach i każdy mówił że jest to jakaś dziwna szerokość i trzeba dopłacać. Drzwi firmy cal, dębowe wyliczyli mi na 7 tyś (cena z montażem, klamkami, zamkami. to już całość) ale w tej cenie jest właśnie dopłata do szerokości 900 zł. Czy ktoś miał podobne akcje. Napiszcie proszę jakie drzwi macie i ile kosztowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgi 16.06.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Witamjestem na etapie szukania projektu i mam jedno pytanie odnośnie tego projektu. Czy ktoś zmniejszał jego wysokość? Niestety u mnie w planie jest dom dwuspadowy z wysokością max 7,50 m.Jestem ciekawa czy to nie zburzy wyglądu domu i jego proporcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ObiWan40 19.06.2013 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam jestem na etapie szukania projektu i mam jedno pytanie odnośnie tego projektu. Czy ktoś zmniejszał jego wysokość? Niestety u mnie w planie jest dom dwuspadowy z wysokością max 7,50 m. Jestem ciekawa czy to nie zburzy wyglądu domu i jego proporcji Fokus ma w szycie dachu 7,95 (wg projektu). Z kominem 8,35. Dlaczego taka wysokość -7,5?. Dach Fokusa jest zbyt duży aby udało sie obniżyć dom bez ingerencji w proporcje. Może spróbować skrócić krokwie o 20-30 cm. Ja podnosiłem dom (ścianę kolankową) i wydłużyłem krokwie o 30 cm. Wydaje mi się, że dom nie stracił na wyglądzie. Ładniej by było z dachem 4-spadowym - projekt Faworyt. Ale inny układ poddasza. Tak czy siak przy takich operacjach należy uważać na proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ObiWan40 21.06.2013 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Witam ponownie forumowiczów. Jak wygląda u was sprawa drzwi zewnętrznych frontowych. W projekcie jest ich szerokość 115, robiłem wycenę w kilku firmach i każdy mówił że jest to jakaś dziwna szerokość i trzeba dopłacać. Drzwi firmy cal, dębowe wyliczyli mi na 7 tyś (cena z montażem, klamkami, zamkami. to już całość) ale w tej cenie jest właśnie dopłata do szerokości 900 zł. Czy ktoś miał podobne akcje. Napiszcie proszę jakie drzwi macie i ile kosztowały. My wzięliśmy drzwi PCV. Niecałe 4000 za komplet z montażem. Może nie są najpiękniejsze ale są pewniejsze i bezpieczniejsze niż drewniane. W pierwszej wersji miały być stalowe ale czytałem, że podrapane trudno jest naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 22.06.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Jak wygląda u was sprawa drzwi zewnętrznych frontowych. W projekcie jest ich szerokość 115, robiłem wycenę w kilku firmach i każdy mówił że jest to jakaś dziwna szerokość i trzeba dopłacać. Drzwi firmy cal, dębowe wyliczyli mi na 7 tyś (cena z montażem, klamkami, zamkami. to już całość) ale w tej cenie jest właśnie dopłata do szerokości 900 zł. Czy ktoś miał podobne akcje. Napiszcie proszę jakie drzwi macie i ile kosztowały. Chodzi o drzwi wejściowe do domu? U nas drewniane drzwi, dwa lata temu, kosztowały 2 tyś. z hakiem (mahoń-meranti). To cena z zamkami, klamkami i montażem. Bynajmniej firma w której złożyłem zamówienie nie uskarżała się na to, że drzwi są nietypowe i nie żądała dopłaty/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasikk 23.06.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Chodzi o drzwi wejściowe do domu? U nas drewniane drzwi, dwa lata temu, kosztowały 2 tyś. z hakiem (mahoń-meranti). To cena z zamkami, klamkami i montażem. Bynajmniej firma w której złożyłem zamówienie nie uskarżała się na to, że drzwi są nietypowe i nie żądała dopłaty/ Tak właśnie drzwi wejściowe. Znalazłem tańsze, za 5 tyś. dębowe. Dopłaca się do każdych drzwi które są szersze niż 100. Bynajmniej w kilku firmach tak mi powiedzieli. A cena jak wiadomo zależy od tego jakie drzwi, jakie drewno itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmagdawx 01.07.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 (edytowane) Witam wszystkichCzym ocieplaliście Wasze Fokusy- chodzi mi o dach? Czy robiliście to samodzielnie? A jeśli nie, to ile kosztowała robocizna? Ocieplenie do kalenicy czy może po suficie? Co z wentylacją? Macie może jakieś rady na chwilę tuż przed ocieplaniem poddasza? Pozdrawiam Edytowane 1 Lipca 2013 przez xmagdawx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 02.07.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Jak masz możliwość to zrób wentylację mechaniczną. My ocieplaliśmy wełną, ale na dzień dzisiejszy to chyba zdecydowałbym się na piankę. Ocieplenie oczywiście do kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 03.07.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Witam wszystkich Czym ocieplaliście Wasze Fokusy- chodzi mi o dach? Czy robiliście to samodzielnie? A jeśli nie, to ile kosztowała robocizna? Ocieplenie do kalenicy czy może po suficie? Co z wentylacją? Macie może jakieś rady na chwilę tuż przed ocieplaniem poddasza? Pozdrawiam U nas ocieplenie po suficie. Mamy jedną zimę za sobą i było nam ciepło:) Prace wykonał ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmagdawx 25.07.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Może ktoś z Was ocieplał poddasze celulozą? Rozważamy takie rozwiązanie, z tym, że ja nie jestem przekonana, w przeciwieństwie do mojego męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgi 27.07.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Fokus ma w szycie dachu 7,95 (wg projektu). Z kominem 8,35. Dlaczego taka wysokość -7,5?. Dach Fokusa jest zbyt duży aby udało sie obniżyć dom bez ingerencji w proporcje. Może spróbować skrócić krokwie o 20-30 cm. Ja podnosiłem dom (ścianę kolankową) i wydłużyłem krokwie o 30 cm. Wydaje mi się, że dom nie stracił na wyglądzie. Ładniej by było z dachem 4-spadowym - projekt Faworyt. Ale inny układ poddasza. Tak czy siak przy takich operacjach należy uważać na proporcje. weszłam na stronę http://www.mgprojekt.com.pl/fokus-2 i jest w opisie: Wysokość budynku: 7,87 m (8,27 m z podmurówką). To skąd wysokość 8,35?. U mnie w planie zagospodarowania jest wysokość budynku w kalenicy max 7,5 m. Znalazłam również gdzieś w necie zdjęcie domu gdzie nie ma schodów wejściowych tylko jeden schodek i tak można zmniejszyć wysokosc? Nie wiem czy można zmienić plan zagospodarowania odnośnie wysokości muszę udać się do gminy i zobaczę czy wyrażą zgodę a jak nie to albo obniżę wys. albo poszukam innego projektu - chociaż ten bardzo przypadł mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasikk 10.08.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Siema budowniczy Fokusa, coś ostatnio cisza, wklejam zdjęcie drzwi wejściowych do domu, oraz tych między garażem a domem. Te ostatnie nieco przerobiłem ale efekt wspaniały. W projekcie otwierają się one do domu (wewnątrz wchodząc do garażu) ale jako że zachodziły by na schody postanowiłem otwierać je do garażu i w ten sposób zamówiłem szeroką ościeżnicę, moim zdaniem wygląda ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasikk 20.08.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Witam ponownie.Czy ktoś z budujących fokusa ma problemy z tym dużym oknem łukowym balkonowym. Jak konstrukcja się sprawuje, i czy nie ma przecieków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnikos 21.08.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 witamy serdecznie wszystkich fokusowiczówprzymierzamy się do kupna projektu fokus 2 - duży salon, garaż dwustanowiskowy, oddzielna kuchnia, spiżarnia, dach dwuspadowy - to co nam się podoba w fokusie. tylko wiadomo, że lepiej byłoby go zobaczyć na żywo. czy jest ktoś z Dolnego Śląska, kto byłby chętny pokazać swojego fokusa (może być w trakcie budowy, może być wykończony - głównie chodzi nam o parter - salon, kuchnia, hol). bylibyśmy bardzo wdzięczni. pozdrawiamy przyszli fokusowicze ania & michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmagdawx 27.08.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam po raz kolejny. Tym razem robimy ocieplenie zewnętrzne. Ile to metrów? Gość twierdzi, że 300? Czy to możliwe? Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez xmagdawx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martyna30 01.09.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Witam . Dawno sie nie odzywalam ale robota postepuje teraz skaczylismy elewacje zostalo tylko zafugowac. W tym roku bedzie jeszcze dachowka i okna . Za rok ciag dalszy . Oto kilka zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martyna30 03.09.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Dla nas poszlo 200 m kw welny mineralnej pod cegle i tyle samo cegly . Architekt wyliczyl 200 m kw elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepek1979 11.09.2013 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Witam wszystkich mam do was gorącą prośbę jak możecie zagłosować na nasz domek znajduje się na 3 stronie konkursu - nazwa domu FOKUS MŁAWA dziękuję za oddane głosy podaje link - http://www.mgprojekt.com.pl/galeria-konkursowa-ii-edycja?pn=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 11.09.2013 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 (edytowane) Głos oddany Edytowane 11 Września 2013 przez Alina&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinusia031 26.09.2013 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Ja też , głos oddany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts