pepek1979 16.06.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Sciankę kolankową podniosłem o 3 pustaki jest rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragnar66 16.06.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 na moje oko to od 75 cm do 1 mr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragnar66 16.06.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 coś mi sie wydaje że czas forum jest tak o dwie godziny uwsteczniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepek1979 16.06.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Ja mam 180 cm. wzrostu podchodze do skosu bez rzadnego schylania. Super jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niki 5 17.06.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Pytanie do grigoriosa i pepeka- czy zmienialiście wysokość pomieszczeń na dole? pytam bo u innych przed tynkowaniem Faworyta wyrażnie widać, że zazwyczaj pomiędzy pierwszym stropem a nadprożem dolnych okien jest jeszcze jedna warstwa cegły lub suporku a u was tej warstwy już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 18.06.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 U mnie jest troszkę niżej niż w projekcie, o jakieś cztery cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek.s 19.06.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Jeszcze raz chciałbym wrócić do metrażu. Czy ktoś może powiedzieć ile ostatecznie jest metrów szczególnie jeśli ktoś ma projekt z garażem dwustanowiskowym? Jeśli jedno stanowiskowy to ile metrów ma sam dom. Z moich wyliczeń wynika że sam dom (bez garażu, kotłowni i strychu) metrów użytkowych jest 172. natomiast licząc wszystko po podłodze wychodzi prawie 270 z garażem dwustanowiskowym. Ktoś to potwierdza?? Jaran82 wg projektu focus II jest: kubatura - 898,8 zabudowa - 182,20 całkowita - 310,40 netto - 255,50 Jednak warto powiększyć garaż więc wyjdzie nieco więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek.s 19.06.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 pepek1979 dzięki za dobre serce Projekt doszedł, pod koniec lata rozpoczynamy budowę focus B, ze wstępnych analiz projektu wynikają następujące zmiany: - kolankowa do góry co najmniej o jeden pustak - okna połaciowe praktycznie do likwidacji - schody w holu przesunięte ze środka do ściany salonu/gabinetu ( doszliśmy do wniosku, że schody na środku holu pogarszają komunikację i estetykę w holu ) - wejście do gabinetu pod schodami przy drzwiach do garażu - pomieszczenie gospodarcze pomniejszone ale dalej pod schodami - prawdopodobnie podniesiemy schody o trzy stopnie wydłużając je tym samym w holu i likwidując schody na strych/do pralnio-suszarni ( ale decyzja jeszcze nie zapadła ) - likwidacja wejścia do kuchni z holu - przesunięcie wyjścia z kuchni do jadalni w kierunku holu aby nie wpadać prosto na stół i krzesła i zyskać więcej swobody w jadalni - likwidacja otwartej przestrzeni w salonie na ścianie od kominka do słupa, słup stanie się częścią ściany - rezygnacja z okien w salonie na rzecz dużych drzwi przesuwnych - taras z kostki brukowej i palisad - zamiast fundamentu płyta fundamentowa ( mam dość płytko wody gruntowe, poza tym zależy mi na czasie ) i tak zamieszany projekt powinien sprostać naszym oczekiwaniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepek1979 23.06.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 mam pytanko jak zamieścic zdjęcia ale nie wiem jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasikk 28.06.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 pepek1979 jak będziesz pisał posta to na dole masz opcje zarządzaj załącznikami, tam wybierasz z twojego kompa pliki które chcesz dodać jako załączniki.Dodaj pare fotek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 28.06.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Pepek, ja mam serdeczną prośbę o umieszczenie fotki okien w wykuszu. Nam dzisiaj wstawili okna i w wykuszu została spora szczelina między bocznymi okienkami w wykuszu, a murem. Ciekawi mnie jak to jest u Ciebie? Czy mógłbyś też napisać ile Cię kosztowała elektryka i hydraulika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UMUla 28.06.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witamy wszystkich budujących Fokusa. Z mężem będziemy się budować pod Nadarzynem, jesteśmy na etapie wyboru projektu i mamy nie lada zagwozdkę Czy moglibyśmy odwiedzić czyjąś budowę, w okolicach lub niedalekiej odległości od Warszawy? Mój adres e-mail: [email protected] Pozdrawiamy Urszula i Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepek1979 29.06.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Kilka zdjęć z naszej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepek1979 29.06.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Pepek, ja mam serdeczną prośbę o umieszczenie fotki okien w wykuszu. Nam dzisiaj wstawili okna i w wykuszu została spora szczelina między bocznymi okienkami w wykuszu, a murem. Ciekawi mnie jak to jest u Ciebie? Czy mógłbyś też napisać ile Cię kosztowała elektryka i hydraulika? Witam grigorios Co do kosztu elektryki to już mogę powiedzieć bo wszystko już wiem ok. 10.000 zł. materiał + wykonanie. A co do hydrauliki narazie jestem w trakcie prac ale podejrzewam ok. 30.000 zł. to się okaże.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepek1979 29.06.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Kilka zdjęć c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepek1979 29.06.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Kilka zdjęć c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 29.06.2010 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Pepek czy możesz jeszcze pokazać zdęcie wykuszu przed tynkowaniem z zewnątrz i wewnątrz, i wogóle podczas budowy kolejne etapy jego wykonania (jeśli oczywiście masz takie zdjęcia). Czy obniżałeś trochę okno wykuszu u góry pod sufitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepek1979 30.06.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 KasiaC79 WITAM ZDJĘCIA WYKUSZU TAKIE JAK DOŁĄCZAM. A CO DO OKNA Z WYKUSZU TO BYŁO OPUSZCZANE O JEDEN PUSTAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 01.07.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Dzięki za zdjęcia! Teraz wiem na czym polegał błąd w moim wykuszu. Zamontowano mi okna i się okazało, że pomiędzy małymi okienkami w wykuszu, a ścianami została spora szczelina. Myślałem, że to błąd wymiarowania okna, ale forumowi specjaliści zwrócili mi uwagę, że okno jest prawidłowo zwymiarowane i osadzone. Co więcej nie da się go inaczej osadzić, ani wstawić większego okna, ponieważ warstwa zewnętrznego ocieplenia wchodziłaby w okno, co widać na załączonym zdjęciu. Żeby jakoś uniknąć problemu z tak wielką szczeliną należy dodać poszerzenia do profili okien i wtedy te szczeliny wypełnią się plastikowym poszerzeniem i szczeliny znikną. Okazuje się, że problem został spowodowany przez konstrukcję wykusza. Jak porównamy zdjęcia mojego wykuszu z Twoim wykuszem, to wyraźnie widać, że u Ciebie jest wymurowany dodatkowy kawałeczek muru między ścianą, a oknem wykusza, dokładnie w punkcie, w którym łączy się wykusz ze ścianą domu. Dzięki temu uniknąłeś problemu, który pojawił się u mnie. Pozostałych budowniczych Fokusa uczulam na tą sprawę! Zwróćcie na to uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasikk 02.07.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 pepek1979 jaki strop robiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts