bansz 30.11.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 witajcie! Po zamontowaniu okien okazało się, że pod dwoma oknami mamy lukę 7cm, wiadomo pójdze jeszcze parapet, ale co z resztą? Okna zamówiliśmy standardowe i takie wymiary jak mieliśmy miały byc ok, czy taka olbrzymia luka jest normalna, czy da się to normalnie zlicować ze ścianą. To samo mamy w drzwiach wejściowych , tyle że od góry, podobno zabudowuje się to styropianem i jest dobrze... Podzielcie się swoimi informacjami na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.11.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Okna zamówiliśmy standardowe i takie wymiary jak mieliśmy miały byc ok, czy taka olbrzymia luka jest normalna, czy da się to normalnie zlicować ze ścianą.Kto Wam powiedział, że miało być ok? Sprzedawca okien Jeżeli tak - to teraz u tego samego pana proszę zamówcie sobie parapety i niech się głowią jak je porządnie zamontować w takiej pustce. U mnie pod każdym oknem jest 6cm. Minus 2 na parapet - zostaje im 4cm na mocowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 30.11.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Jesli macie stan surowy to po prostu podmurujcie dół zostawiajac miejsce na parapet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.11.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 witajcie! Po zamontowaniu okien okazało się, że pod dwoma oknami mamy lukę 7cm, ... przed zamontowaniem okien nalezało pomurowac je cegłą z drzwiami trudno powiedziec czy zostały zamówione za niskie czy tez prawidłowe /licują sie górą z górą okien ?/, a moze nadproze zostało wykonane zbyt wysoko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 30.11.2008 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 nadporoże zrobili za wysokie, można to zabudowąc styropianem? czy będzie pękać tynk na tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 30.11.2008 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Troci, Ty masz 6 cm, czyli potrzeba 4 cm na mocowanie, ja mam 5, nie bardzo rozumiem... i co Ty robisz z tą pustką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.12.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Troci, Ty masz 6 cm, czyli potrzeba 4 cm na mocowanie, ja mam 5, nie bardzo rozumiem... i co Ty robisz z tą pustką?Ja nie mam zamiaru nic robić. Perfidnie zamówiłem montaż w tej samej firmie co okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 01.12.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 u mnie zastosowano styrodur do wypełnienia pustki pod oknem, na to parapet marmurowy na kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.12.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 nadporoże zrobili za wysokie, można to zabudowąc styropianem? czy będzie pękać tynk na tym? mozna na rózne sposoby - styropianem równiez, wtedy siatka i klej na styropian mozna tez podkleic gazobeton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 01.12.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 mozna tez podkleic gazobeton Sprawdzone i najlepsze. Można dociąć paski odpowiedniej grubości i nawet wkleić na klej do gazobetonu. U mnie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 02.12.2008 03:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 mozna tez podkleic gazobeton Sprawdzone i najlepsze. Można dociąć paski odpowiedniej grubości i nawet wkleić na klej do gazobetonu. U mnie tak jest. Potwierdzam. Ja ciąłem 5-cio cm paski BK i wklejałem je na klej do styropianu. Parapety przyklejałem na elastyczny klej do kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.12.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 hi hi hi znów pojawia sie montowanie na sile okien tzw. typowych przy nagminnym dodawaniu przez murarzy kilku cm luzu na montaż okiendo parapetów drewnianych luz pod oknem powinien wynosić 50-60mmdla kamiennych 40-50co z tym zrobić?A wziąć kawałek deski, przybić ja do ściany na odpowiednim poziomie, zrobić zaprawę cementowo-wapienna i po prostu wylać pozostawiając odpowiednie luzyKto to powinien zrobić?Murarze bądź tynkarze bądź własnoręcznieA tu przestroga jakby dla innych - zapomnijcie w końcu o tzw. typówce Trociu - nie znasz szczegółów i uzgodnień klienta z tym co mierzył i okna wykonał wiec nie gadaj takich rzeczy. Ciągle słyszę o typówce a w trakcie pomiarów okazuje się ze otwory większe niż byc powinny ale klient chce typówkę i basta - bo wydaje mu się ze będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.12.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Trociu - nie znasz szczegółów i uzgodnień klienta z tym co mierzył i okna wykonał wiec nie gadaj takich rzeczy. Ciągle słyszę o typówce a w trakcie pomiarów okazuje się ze otwory większe niż byc powinny ale klient chce typówkę i basta - bo wydaje mu się ze będzie taniejOczywiście, że nie znam szczegółów. Dlatego jeżeli sprzedawca proponując standardowe okna mówił, że wszystko będzie ok, to proponuję zamówić parapety u tego samego i niech on zamontuje je tak, aby było ok. Poruszyłem swój przykład, gdzie okna nie były standardowe tylko na wymiar - zostało około 6cm luzu i teraz ten sam wykonawca będzie się martwił jak zamocować tam parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 02.12.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 .. klient chce typówkę i basta - bo wydaje mu się ze będzie taniej Bo tu i tam jest taniej. Sam jestem tego przykladem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 02.12.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 zostało około 6cm luzu i teraz ten sam wykonawca będzie się martwił jak zamocować tam parapety. Niestety zmartwienie chyba pozostanie po twojej stronie, bo znając wykonawców to przyjdą i ci po najmniejszej linii oporu elegancko szparkę zapiankują ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.12.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 zostało około 6cm luzu i teraz ten sam wykonawca będzie się martwił jak zamocować tam parapety. Niestety zmartwienie chyba pozostanie po twojej stronie, bo znając wykonawców to przyjdą i ci po najmniejszej linii oporu elegancko szparkę zapiankują ...A co jest złego w zapiankowanej szparce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.12.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 nic - ale będą ci udowadniać ze tak się parapetów nie montuje - ze musi być na klej i basta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts