sylwiap-w29 01.12.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 mam już pozwolenie na papierze, tylko czekać do wiosny i zaczynamy:D No to gratuluję, bo macie już to z głowy...my jeszcze sobie poczekamy, na razie sprawy w toku...nie wiem czy widziałeś ale na stronie muratora w pozycji: wkrótce w sprzedaży pojawił się następny wariant projektu Blisko marzeń...wygląda na ciut mniejszy, ale szczerze to dla mnie nie jest już taki fajny, http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1258&IdKolekcji=&dzial_s=wkrotce&nr=15 zupełnie inny układ, no i dwóch tarasów nie ma Co Ty na to? Mam nadzieję że wreszczie znajdziecie kogoś kto buduje ten dom. Pozdrawiam i będę podpatrywała postępy w budowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 01.12.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 mam już pozwolenie na papierze, tylko czekać do wiosny i zaczynamy:D właśnie czekam na uprawomocnienie się zezwolenia umowę z wykonawcą na stan surowy i dach już podpisałem zmieniłem jeszcze : - zamiast okien na poddaszu od strony ogrodu wstawiłem lukarnę podwójną i od razu pomieszczenia te 2 zrobiły się ciut większe - wstawiłem w pomieszczeniu nad garażem jeszcze jedno okno, bo prawdopodobnie będzie tam pokój w tej chwili liczę kosztorys,harmonogram prac, zbieram komplet dokumentów do banku w celu otrzymania ofert na kredyt u mnie jak zwykle pod górkę jak kupowałem działkę to ceny były wyśrubowane a jak teraz chce kredyt wziąść to mamy kryzys i banki utrudniają ale damy rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 01.12.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 ...nie wiem czy widziałeś ale na stronie muratora w pozycji: wkrótce w sprzedaży pojawił się następny wariant projektu Blisko marzeń...wygląda na ciut mniejszy, ale szczerze to dla mnie nie jest już taki fajny, http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1258&IdKolekcji=&dzial_s=wkrotce&nr=15 zupełnie inny układ, no i dwóch tarasów nie ma Co Ty na to? widziałem ten projekt, napisane że I wariant to i pewnie II będzie kiedyś projekt ciekawy ale ... nie pasuje mi kuchnia od wejścia, okno za małe przez co juz nie ma takiego samego uroku co tamten, dzrzwi od garażu jakieś chyba niższe za dużo okien połaciowych jeden taras, chociaż jak by się zastanowić dłużej to i u mnie kuchnię można było powiększyć zamiast tarasu, tam sobie myślałem że ten taraz można by zabudować przeszkolonymi ściankami i mogła by być spiżarka lub coś podobnego trzy kominy ale fajnie w salonie jest to rozwiązanie łamanej ścianki gdzie stół jadalny stoi całkowicie nie podoba mi się dachówka i elewacja wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 19.04.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 No i zaczęliśmy budowę ...w lutym kupiłem materiały belix i bloczki betonowe, po świętach wielkanocnych, geodeta wyznaczył osie i punkty domu, ściągnęliśmy humus, przed 2-3 dni wykonawca wykopał rowy pod ławy fundamentowe, przyjechała stal, piach, cegły na kominy, deski, tymczasowy załatwiłem prąd, woda w beczkach, ławy wylane wczoraj tj 18.04.09. Na razie tyle się udało, oczywiście porobiłem trochę zdjęć, jak się doczytam na jakiej zasadzie je umieszczać to powrzucam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 01.05.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 widzę że jesteśmy pionierami w budowie tego projektu M37, jeżeli się mylę to proszę o info na [email protected] czy ktoś jeszcze ten dom buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 01.05.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 a jak teraz chce kredyt wziąść to mamy kryzys i banki utrudniają ale damy rade z tym kredytem to fakt, nie miałem różowo z powodu oczywiście tzw. "kryzysu", temat załatwiłem pozytywnie, teraz jak bym się starał to pewnie by nici były z tej budowy (przynajmniej na parę lat), bank to nie ING, finanse też są dużo mniejsze niż planowałem, więc budowa potrwa trochę miesięcy, może lat ... pozdrawiam wszystkich fanów i przyszłych właścicieli M37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 01.05.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 a jak teraz chce kredyt wziąść to mamy kryzys i banki utrudniają ale damy rade z tym kredytem to fakt, nie miałem różowo z powodu oczywiście tzw. "kryzysu", temat załatwiłem pozytywnie, teraz jak bym się starał to pewnie by nici były z tej budowy (przynajmniej na parę lat), bank to nie ING, finanse też są dużo mniejsze niż planowałem, więc budowa potrwa trochę miesięcy, może lat ... pozdrawiam wszystkich fanów i przyszłych właścicieli M37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 01.05.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 oczywiście porobiłem trochę zdjęć, jak się doczytam na jakiej zasadzie je umieszczać to powrzucam. Witaj ...jeżeli chodzi o zdjęcia to najlepiej zalogowac sie na fotosiku i wklejać tutaj http://www.fotosik.pl/ ... My dopiero ławy fundamentowe kopiemy ... także jesteś przed nami z robotą ale już powoli będziemy wychodzić z tej wielkiej dziury ... Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 09.05.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 w końcu znalazłem chwilę na zapis zdjęć mamy już prawie stan zero http://kwaiken.fotosik.pl/albumy/631509.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 24.05.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 zmiany dalsze: - większe okno w kuchni - dłuższe nadproża w garażu, może w przyszłości będzie z tego pokój lub biuro - w salonie obok komina dziura w ścianie, odsłonęliśmy schody, wizualizacja była w muratorze tej ściany i nam się spodobała - tarasy nie będą betonowe, z czego to jeszcze nie wiem - przesunięte jest okno w salonie ok 30 cm, po to by lukarna i to okno było w osi budynku - zamiast okien dachowych w pokojach nad salnem, będzie lukarna zdjącia na fotosiku, link podawałem wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 24.05.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 wow "Blisko Marzeń" rośnie w oczach ... z czego budujesz? silikaty czy beton komórkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 25.05.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 tradycyjnie: beton komórkowy z niemiec biały na klej, dachówka ceramiczna ruup ceramika syriusz, materiały proponowene w projekcie, raczej nie wymyślamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robsi73 17.06.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Zacząłem stawiać ten domek na początku maja,obecnie jestem na etapie stanu zerowego i od lipca pnę go w górę i właśnie zastanawiam się z czego? może jakieś sugestie? Jeżeli chodzi o sam projekt i zmiany powiększyliśmy salon kosztem lewego tarasu,(patrząc z góry od przodu) ok 50m2,a powiększyliśmy prawy taras. Okno centralne od ogrodu w salonie zamienimy na drzwi , podwyższymy o 50 cm piętro. Garaż i kotłownie podniosłem o 1 eMkę wyżej,działkę mam w lekkim dole. Z tego co wiem na temat tego projektu są w nim drogie kominy które można zrobić o połowę taniej, stan zerowy wyniósł mnie ok 35tys(góra na 9 eMek, garaż na 7). Wrzucę jakieś fotki jak się zacznie jazda w lipcu:) pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 18.06.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 super że nie jestem sam:)ja już wieńce robie na więźbe dachową, gdzieś w przyszłym tygodniu zaczyamy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robsi73 18.06.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 no to jest nas 2. z czego budujesz i czy możesz wrzucić jakieś fotki,byłoby super może na mail [email protected] trzymasz się sztywno projektu,bo wiem że są jaja z podłogami tzn: garaż wyżej,kotłownia niżej i pomieszczenia znów wyżej.r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 19.06.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 (edytowane) belix biały na klej solbet też biały, dachówka ceramiczna syriusz 13 brązgaraż i kotłownia są na tym samym poziomie, coś źle słyszałeś, zobacz zdjęciaumieszczałem na fotosikupomiędzy poziomem garażu i samonem jest 45 cm, 2 schodkiwg nas jest okmy trzymamy się projektu, małe, niewielkie zmiany oczywiście są poczytaj jeszcze moje wcześniejsze posty będziesz wiedział więcej, zobacz też zdjęcia, posty znajdziesz po akronimie "kwaiken" Edytowane 11 Grudnia 2010 przez kwaiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 21.06.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Z tego co wiem na temat tego projektu są w nim drogie kominy które można zrobić o połowę taniej, o jestem ciekaw jaka jaet receptura na te kominy? bo właśnie jestem na tym etapie, jakie są koszty albo gdzie poczytać? jak taniej? zastanawiam się czy aby nie można ich skrócić, czy muszą mieć po 2,2m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robsi73 23.06.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Aby zmniejszyć koszt można zastosować kominy prefabrykowane zamiast murowanych wg projektu ( oszczędność około 8 tys. zł ).taką propozycję dostałem od firmy budującej.widziałem piwnicę jestem ciekaw ile wyniesie stan do dachu bez 0 - same mury. [email protected]poz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anianiunia1 25.06.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Kupilam projekt murator m37.mamy juz pozwolenie na budowe i jest juz uprawomocnione.dzisiaj jeszcze podbijali mi dziennik budowy i za 7 dni moge dzialac bez zastrzen zadnych.czyli 3 lipca moze juz koparka kopac czy osoby ktore wybudowaly m37 jestescie zadowoleni? my z mezem ten projekt juz 3 lata temu wybralismy bo nam pod kazdym wzgledem pasowal no i stało sie kupilismy go i dzialamy dalej.ktos pisal ze zmienia co neico.ja tez mam zamiar zmienic tu i owdzie.w schowku nad garazem ma byc garderoba -zafy zabudowane i mąz wymyslil sobie ze postawi stól bilardowy i zrobi barek;-) napewno bedzie dodatkowe okno bo na tak duze pomieszczenie 1 velux to porazka. a na dole w salonie likwidujemy drzwi balkonowe na maly taras poniewaz z kuchni wyjscie na niego wystarczy.w miejsce likwidowanego balkonu bedzie okno zeby bylo widniej w salonie.nad wiekszym oknem w kuchni tez sie zastanawiam ale chyba dam sobie spokoj bo jest balkon wiec bedzie widno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anianiunia1 25.06.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 zmiany dalsze: - większe okno w kuchni - dłuższe nadproża w garażu, może w przyszłości będzie z tego pokój lub biuro - w salonie obok komina dziura w ścianie, odsłonęliśmy schody, wizualizacja była w muratorze tej ściany i nam się spodobała - tarasy nie będą betonowe, z czego to jeszcze nie wiem - przesunięte jest okno w salonie ok 30 cm, po to by lukarna i to okno było w osi budynku - zamiast okien dachowych w pokojach nad salnem, będzie lukarna zdjącia na fotosiku, link podawałem wcześniej Powiedz mi kwaiken ile cie kosztowal budynek od fundamentow do wiezby dachowej? i czy robiles/las strop z terivy?my zaczynamy bodowac z H+H a strop ma byc z teriwy.dach ma byc z blachodachowki poniewaz niechce ceramiki-jest za ciezka i slyszalam ze duzo jej pęka nawet podczas kladzenia.a tania wcale nie jest;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts