Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kwaiken powiedz mi ile cie kosztował dach? chcemy robic tez ceramike i tez brazowy kolor;-)

tak na szybko, bo bym musiał liczyć

23 tys robota

12 tys wieźba

25tys dachówka rupp ceramika syriusz 13 brąz

10 tys okna velux

ale z tego co pamiętam to ok 70 tys łącznie

z tego co się oriętuję to z dachówki i z okien trochę vatu zwróci US nie?

My mamy pape i deski polozone juz.Interesuje mnei ile cie kosztowala dokladnie sama ceramika z robocizna?

Nas polozenie wiezby dachowej kosztowalo 7tysiecyrobota plus material 7500zł plus bicie desek 5tysiecy papa 2500zł i same deski z obrynnowka 3tysiace a i jeszcze gwozdzie itd.W sumie okolo 27tysiecy.Nie licze preparatow do impregnacji bo sami impregnowalismy. Ciekawa jestem ile wyjdzie nas ceramika bo dach jest naprawdy duży .

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I powiedz mi ile cie kosztowalo ocieplenie poddasza i folie? Musze wiedziec na jakie koszty sie przygotowac :-?

no to inaczej

dach nam wyszedł 325 m2

policz to x 65zł za m2

i masz 21125 zł za robotę (położenie dachówki, obróbki drobne, zrobienie wieźby)

mam 10 okien velux po 200 zł montaż każdy to dodarkowe 2000 tys

razem robota 23 tys

mój majster nie rozdrabniał się za połażenie foli, dachówki, przybicie desek

zrobił komplet

z tym że u mnie nie ma papy ani desek, mam położoną folię paraprzepuszczalną i na to dachówka tak jak jest w projekcie

Edytowane przez kwaiken

• 5 months później...
  • 4 weeks później...

Witam wszystkich

jestem nową fanką M37 i za niespełna miesiąc ruszamy z budową. Pozwolenie na budowę prawomocne już jest, w przyszłym tygodniu idę zgłosić rozpoczęcie robót i podbić dziennik i na koniec czerwca mam zaklepaną ekipę i ruszamy :) Chcielibyśmy do września/października zamknąć budynek i ogrzewać go przez zimę, jednocześnie kładąc w środku instalacje. Wykończenie zostawiamy na wiosnę.

Korzystając z okazji, pierwsze pytanie (a pewnie będzie ich jeszcze sporo) napiszcie, jakie wysokie fundamenty mieliście, ile bloczków na ściany fundamentowe Wam poszło i ile betonu z gruchy? Muszę powoli przygotować się do zamawiania, a chcę wiedzieć na jakiego rzędu koszty się przygotować, co by tylko z krzesła nie spaść, jak przyjdzie do płacenia.

Za każdą odpowiedź dziękuję i szczerze obiecuję, jak coś z ziemi zacznie rosnąć wrzucę fotki :)

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...

mam już zrobione:

- okna

-parapety

- tynki

- instalacje elektryczną

- instalację hydrauliczną

- przyłącza wody, kanalizacji

- równanie działki wjechało kolejne ze 20 wywrotek ziemi