anianiunia1 19.11.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Kwaiken powiedz mi ile cie kosztował dach? chcemy robic tez ceramike i tez brazowy kolor;-) tak na szybko, bo bym musiał liczyć 23 tys robota 12 tys wieźba 25tys dachówka rupp ceramika syriusz 13 brąz 10 tys okna velux ale z tego co pamiętam to ok 70 tys łącznie z tego co się oriętuję to z dachówki i z okien trochę vatu zwróci US nie? My mamy pape i deski polozone juz.Interesuje mnei ile cie kosztowala dokladnie sama ceramika z robocizna? Nas polozenie wiezby dachowej kosztowalo 7tysiecyrobota plus material 7500zł plus bicie desek 5tysiecy papa 2500zł i same deski z obrynnowka 3tysiace a i jeszcze gwozdzie itd.W sumie okolo 27tysiecy.Nie licze preparatow do impregnacji bo sami impregnowalismy. Ciekawa jestem ile wyjdzie nas ceramika bo dach jest naprawdy duży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anianiunia1 19.11.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 I powiedz mi ile cie kosztowalo ocieplenie poddasza i folie? Musze wiedziec na jakie koszty sie przygotowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 20.11.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 (edytowane) I powiedz mi ile cie kosztowalo ocieplenie poddasza i folie? Musze wiedziec na jakie koszty sie przygotowac no to inaczej dach nam wyszedł 325 m2 policz to x 65zł za m2 i masz 21125 zł za robotę (położenie dachówki, obróbki drobne, zrobienie wieźby) mam 10 okien velux po 200 zł montaż każdy to dodarkowe 2000 tys razem robota 23 tys mój majster nie rozdrabniał się za połażenie foli, dachówki, przybicie desek zrobił komplet z tym że u mnie nie ma papy ani desek, mam położoną folię paraprzepuszczalną i na to dachówka tak jak jest w projekcie Edytowane 4 Grudnia 2010 przez kwaiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 20.11.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 z tym że ja ceny za robotę ustalałem w marcu 2008 roku !!!!i wtedy podpisywałem umowę, wtedy było dobrych fachmanów ze świeczką szukać, teraz jest trochę lepiejceny spadły i większy jest wybór w majstrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 20.11.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 325 m dachu u mnie bo jest lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 22.11.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 zaglądałem na stronę muratora z naszym projektem i widzę że cena spadła na 405 tys za postawienie M37, dopiero co było 429 tysw tamtym roku w marcu koszt postawienie był ok 350 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 02.05.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 (edytowane) cześć anianiunia1 , jak prace w tym roku, pochwalcie się trochę, chcielibyśmy zobaczyć trochę Waszych zdjęć,może być na email Edytowane 4 Grudnia 2010 przez kwaiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olka_gru 27.05.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witam wszystkich jestem nową fanką M37 i za niespełna miesiąc ruszamy z budową. Pozwolenie na budowę prawomocne już jest, w przyszłym tygodniu idę zgłosić rozpoczęcie robót i podbić dziennik i na koniec czerwca mam zaklepaną ekipę i ruszamy Chcielibyśmy do września/października zamknąć budynek i ogrzewać go przez zimę, jednocześnie kładąc w środku instalacje. Wykończenie zostawiamy na wiosnę. Korzystając z okazji, pierwsze pytanie (a pewnie będzie ich jeszcze sporo) napiszcie, jakie wysokie fundamenty mieliście, ile bloczków na ściany fundamentowe Wam poszło i ile betonu z gruchy? Muszę powoli przygotować się do zamawiania, a chcę wiedzieć na jakiego rzędu koszty się przygotować, co by tylko z krzesła nie spaść, jak przyjdzie do płacenia. Za każdą odpowiedź dziękuję i szczerze obiecuję, jak coś z ziemi zacznie rosnąć wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robsi73 06.06.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Mam pytanko odnośnie tynków na parterze jakie ponieśliscie koszty,u mnie za parter wyszło 498 m i zastanawiam się czy nia za dużox 18 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 03.07.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 (edytowane) projekt jak w temacie, stan surowy Edytowane 11 Grudnia 2010 przez kwaiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 03.07.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 (edytowane) jeszcze parę innych: Edytowane 11 Grudnia 2010 przez kwaiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 03.07.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 (edytowane) nasz obecny stan Edytowane 4 Grudnia 2010 przez kwaiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jun_dymek 15.08.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Witam. Mam pytanie o łazienkę w tym projekcie. Czy 5m wystarczy? W łazience na górze ma być wanna, prysznic, umywalka, wc. Z góry dziękuję za odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 13.09.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Witam. Mam pytanie o łazienkę w tym projekcie. Czy 5m wystarczy? W łazience na górze ma być wanna, prysznic, umywalka, wc. Z góry dziękuję za odpowiedź? na prysznic nie wystarczy, ale jest miejsce na prysznic w łazience na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 13.09.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 mam już zrobione:- okna-parapety- tynki- instalacje elektryczną- instalację hydrauliczną- przyłącza wody, kanalizacji- równanie działki wjechało kolejne ze 20 wywrotek ziemi- instalację alarmową planuję w tym roku jeszcze:- wylewki- ocieplenie z zew.- dalsze równanie działki zastanawiam się czy nie przenieść tego tematu do dziennika ktoś tu jeszcze w ogóle zagląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.10.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 hej ja czasem zaglądam kiedyś chciałam budować ten domek ale zmieniliśmy projekt. A tutaj widze ładnie się buduje. Blisko Marzeń wygląda na spory domek. A w środku też jest taki przestrzenny? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiulki 29.10.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Witamy, W Niedługim czasie planujemy budowę M37 z projektów muratora. Czy ktoś buduje może ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 11.11.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 na górze tylko umywalka, wc i wanna, apysznic będzie na dole w łazience wc i umywalka też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 11.11.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 (edytowane) salon też jest Edytowane 4 Grudnia 2010 przez kwaiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaiken 11.11.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 (edytowane) wylewki zrobione, ocieplenie zew zacząłem, trochę wyrównałem działkę i przerwa do wiosny Edytowane 4 Grudnia 2010 przez kwaiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts