listek 01.12.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 A inne zalety oprócz kosztów nie przeważyły? Kierbud powiedział,że to niezgodne ze sztuką budowlaną, ale jak sie upieram to czemu nie (ale projektant przeliczył mi terrivę na płytę jednokierunkową zbrojoną fi12xfi6) Przy cegle zbroi sie chyba dwukierunkowo. Robi się "kratkę" np z prętów fi8xfi 10, fi10xfi10, fi10xfi12. Pomiędzy "oczka" dajesz cegłę dziurawkę. Oczka muszą byc w miarę takie same, co by beton dobrze oblał zbrojenie. Przynajmniej ja taka technologie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 01.12.2008 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 witam ! co do cegły dziurawki to w płaskim (nad parterem) stropie nie dawałem- jest zgodnie z projektem monolit. w skośny poszła dziurawka dlatego że była i nie miałem pomysłu co z nią zrobić, chodziło również o wagę takiego stropu. pragnę również dodać że mój skośny strop był w projekcie, pojawił się tam drogą adaptacji projektu gotowego, jednak było zmienione zbrojenie (ponownie przeliczone). więc nie jest to w moim przypadku radosna twórczość inwestora i wykonawcy.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 24.01.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Mam pytanie do osób które mają żelbetonowe skosy pod dachem - ja też będę miał takowe - w jaki sposób i kiedy robi się ocieplenie tych skosów. Jaka powinna być kolejność prac i co najważniejsze: styropian czy wełna?Proszę o podpowiedzi jak rozwiązaliście ten temat. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts