skorpio 01.12.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 To jest idiotyczne, że w 2007roku dają WZ na zabudowę jednorodzinną, po czym na ten sam teren w rok później uchwalanym planiechcą zrobić łączkę. Jesteś pewien, że idiotyczne? A może ktoś ma ochotę na ten teren? Dziś w MPZP jest to terenem zielonym, a za jakiś czas - oczywiście po przejęciu przez miasto - zmiana przeznaczenia na zabudowę np. hipermarketami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 01.12.2008 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Jesteś pewien, że idiotyczne? A może ktoś ma ochotę na ten teren? . Nieee, no jak ktoś ma ochotę na ten teren to wszystko w porządku i nie ma w tym nic idiotycznego że z dnia na dzień zmiania się jego przenaczenie a potem być może z powrotem (choć market to tam bardzo mało prawdopodobny jest). Wszystko jest tak jak powinno być w państwie prawa. A swoją drogą mogą mieć sobie ochotę i h.uj. Zmiana MZPM to nie zmiana własności Za grosze na pewno tego nie sprzedam, na szczęście kasy "zamrożonej" w tej działce nie uwzgledniałem w wydatkach więc przetrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 02.12.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Jeżeli faktycznie chcieli przeznaczyć te grunty na tereny zielone, nie powinni w 2007 roku wydawać takich warunków zabudowy. Ty jako inwestor od tamtego czasu mogłeś ponieść jakieś koszty związane z inwestycją zgodną z warunkami, a bank mógł inaczej wycenić grunt będący np. zabezpieczeniem kredytu wiedząc, że przeznaczony jest pod zabudowę. Trzeba walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek1111 29.03.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Mam pytanie o teren zielony. Mam działkę oznaczoną na planie zagospodarowania przestrzennego jako zieleń uporządkowana (ZP). Chciałbym ją ogrodzić. Czy mogę ją ogrodzić na zgłoszenie, czy muszę uzyskać pozwolenie na budowę? W zgłoszeniu muszę załączyć oświadczenie o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane. Skąd mogę uzyskać informacje, czy mam prawo do dysponowania nieruchomością na cele budowlane?Czy teren zielony jest w ogóle działką budowlaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 29.03.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Oświadczenie jest tylko oświadczeniem i tyle. Oświadczenie nieprawdy będzie miało skutki prawne.Jeśli chodzi o przeznaczenie terenu to wszystkie informacje znajdziesz w planie zagospodarowania a jeśli go nie ma to musisz wystąpić do gminy o warunki zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts