an-bud 29.12.2009 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 wystarczy, i wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 29.12.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 wystarczy, i wygodniej thanks! mam już jasność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.12.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 wystarczy, i wygodniej thanks! mam już jasność! Według mnie masz ciemność.Wygodę znajdziesz wtedy jak w odpowiednim miejscu i odpowiedni kominek do pasujesz do warunków panujących w domciu.Pomyśl nad tym i nie fascynuj się tym czego jeszcze nie sprawdziłeś.Na razie wymieniłeś tylko doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 29.12.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 wystarczy, i wygodniej thanks! mam już jasność! Według mnie masz ciemność.Wygodę znajdziesz wtedy jak w odpowiednim miejscu i odpowiedni kominek do pasujesz do warunków panujących w domciu.Pomyśl nad tym i nie fascynuj się tym czego jeszcze nie sprawdziłeś.Na razie wymieniłeś tylko doświadczenia. denerwujesz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.12.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 wystarczy, i wygodniej thanks! mam już jasność! Według mnie masz ciemność.Wygodę znajdziesz wtedy jak w odpowiednim miejscu i odpowiedni kominek do pasujesz do warunków panujących w domciu.Pomyśl nad tym i nie fascynuj się tym czego jeszcze nie sprawdziłeś.Na razie wymieniłeś tylko doświadczenia. denerwujesz mnie Niby czym.Tym ,że jeszcze raczkujesz i nic nie wiesz.Spokojnie kolego jeszcze nie raz zadasz w wymianie mnóstwo pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 29.12.2009 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 denerwujesz mnie http://www.postare.it/user/36502/giga%20rotfl.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 18.01.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 koledzy - forest - an-bud czy Do Vari Ah - podloczenie doplywu powietrza z zewnatrz mozna zrobic taka zwykla elastyczna rura spiro?aluminiowa? Z kwasowki? czy tez trzeba dokupic ten element laczeniowy "niby oryginalny" za ponad 400 zl?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 19.01.2010 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 koledzy - forest - an-bud czy Do Vari Ah - podloczenie doplywu powietrza z zewnatrz mozna zrobic taka zwykla elastyczna rura spiro? aluminiowa? Z kwasowki? czy tez trzeba dokupic ten element laczeniowy "niby oryginalny" za ponad 400 zl?? Witam ten "niby oryginalny" można dorobić za kilkadziesiąt zł z wyjściem na rurę 150mm i dalej np: alu spiro (dość duża średnica tego "garka") Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 19.01.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 z blachy na zamówienie, u każdego blacharza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 20.01.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 dzieki - tak tez myslalem - ale kto wie - moze ten "oryginalny" to z jakiegos specjalnego stopu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 30.01.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 an-bud napisz co uważasz o przepustnicach powietrza do kominka tych elektronicznych (nie chodzi mi o jakośc) tylko sens stosowania czy przy tej ręcznej regulacji nie trzeba co chwila biegać do kominka i przestawiać . Czy ta elektroniczna przepustnica ma sens?http://www.kratki.com/product_info.php?products_id=1188 tak myślę co będzie jak np na 2 tygodnie wyłaczą prąd dobrze by chyba było zrobić bajpas w razie co i za tą elektroniczną dać trójnik i do obudowy rurę i w razie W dać powietrze z pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 30.01.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witajcie!Potrzebuję dobrać kominek/wkład do planowanego budynku i całkowicie nie wiem jak się do tego zabrać.Dom będzie grzany PC.Kominek będzie raczej rekreacyjnie, choć fajnie by było, gdyby nie daj boże była jakaś awaria z PC i trochę by wspomógł dogrzanie domu.Będzie stał w rogu salonu.Podajecie moc wkładu, a nawet nie wiem z czym to się je.Jak mam się do tego zabrać i co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 30.01.2010 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 an-bud napisz co uważasz o przepustnicach powietrza do kominka tych elektronicznych (nie chodzi mi o jakośc) tylko sens stosowania czy przy tej ręcznej regulacji nie trzeba co chwila biegać do kominka i przestawiać . Czy ta elektroniczna przepustnica ma sens? http://www.kratki.com/product_info.php?products_id=1188 tak myślę co będzie jak np na 2 tygodnie wyłaczą prąd dobrze by chyba było zrobić bajpas w razie co i za tą elektroniczną dać trójnik i do obudowy rurę i w razie W dać powietrze z pomieszczenia? Znakomicie nadaje się do wykończenia komina (pożaru sadzy i jej nadmiernej produkcji), zasmolenia paleniska i szyby chyba że ma opcję: - otwarte na max jak rozpalasz -kończy się palenie, zostaje żar i się zamyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 30.01.2010 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witajcie! Potrzebuję dobrać kominek/wkład do planowanego budynku i całkowicie nie wiem jak się do tego zabrać. Dom będzie grzany PC. Kominek będzie raczej rekreacyjnie, choć fajnie by było, gdyby nie daj boże była jakaś awaria z PC i trochę by wspomógł dogrzanie domu. Będzie stał w rogu salonu. Podajecie moc wkładu, a nawet nie wiem z czym to się je. Jak mam się do tego zabrać i co wybrać? mało danych -jaka wentylacja -z efektem czystej czy zasyfionej szyby -mniej czy bardziej sprawny (rozbudowany) -orientacyjnie za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 30.01.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 kurna czy znowu będę musiał zgłębiać ten temat czy ktoś mi pomorze Siema!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 30.01.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witajcie! Potrzebuję dobrać kominek/wkład do planowanego budynku i całkowicie nie wiem jak się do tego zabrać. Dom będzie grzany PC. Kominek będzie raczej rekreacyjnie, choć fajnie by było, gdyby nie daj boże była jakaś awaria z PC i trochę by wspomógł dogrzanie domu. Będzie stał w rogu salonu. Podajecie moc wkładu, a nawet nie wiem z czym to się je. Jak mam się do tego zabrać i co wybrać? mało danych -jaka wentylacja -z efektem czystej czy zasyfionej szyby -mniej czy bardziej sprawny (rozbudowany) -orientacyjnie za ile? Wentylacja grawitacyjna, powietrze doprowadzone od dołu. Co do efektu szyby to chyba będzie zależało od kasy. Założyłem w kosztorycie, że kominek oraz wykończenie jego będzie kosztowało 10300. Nie wiem, czy się w tej kwocie wyrobię, a chciałoby się z jedną rurkę poprowadzić na pięterko, żeby z jeden pokoik dodatkowo się nagrzał. Coś z tego będzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 30.01.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 kurna czy znowu będę musiał zgłębiać ten temat czy ktoś mi pomorze Siema!!! Siema warto coś wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 30.01.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 kurna czy znowu będę musiał zgłębiać ten temat czy ktoś mi pomorze Siema!!! Siema warto coś wiedzieć weż mnie nie dobijaj proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 30.01.2010 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Wentylacja grawitacyjna, powietrze doprowadzone od dołu. Co do efektu szyby to chyba będzie zależało od kasy. Założyłem w kosztorycie, że kominek oraz wykończenie jego będzie kosztowało 10300. Nie wiem, czy się w tej kwocie wyrobię, a chciałoby się z jedną rurkę poprowadzić na pięterko, żeby z jeden pokoik dodatkowo się nagrzał. Coś z tego będzie??? hmmmm ciężko będzie więcej na "serce" kominka, czy wygląd, znaczy obudowę ? jak pierwsze lepsze to na obudowę mizerną zostanie i odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 30.01.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 an-bud napisz co uważasz o przepustnicach powietrza do kominka tych elektronicznych (nie chodzi mi o jakośc) tylko sens stosowania czy przy tej ręcznej regulacji nie trzeba co chwila biegać do kominka i przestawiać . Czy ta elektroniczna przepustnica ma sens? http://www.kratki.com/product_info.php?products_id=1188 tak myślę co będzie jak np na 2 tygodnie wyłaczą prąd dobrze by chyba było zrobić bajpas w razie co i za tą elektroniczną dać trójnik i do obudowy rurę i w razie W dać powietrze z pomieszczenia? Znakomicie nadaje się do wykończenia komina (pożaru sadzy i jej nadmiernej produkcji), zasmolenia paleniska i szyby chyba że ma opcję: - otwarte na max jak rozpalasz -kończy się palenie, zostaje żar i się zamyka Rozumiem, że brac ręczną . Otwarte jest na pewno jak rozpalam a le co się dzieje póxniej nie wiem Wiem, że zrobili opcję iz bezprądowo może pozostać otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts