Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy zakup odśnieżarki to dobry pomysł w dobie globalnego oci

Czy zakup odsnieżarki w terenie nie górskim jest uzasadniony?  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zakup odsnieżarki w terenie nie górskim jest uzasadniony?

• Tak, jak najbardziej. Mam i u
      0

Recommended Posts

Lookita, kosztuje ok. PLN 2000,-

Ma zaplon elektryczny - jest to wazne, poniewaz mnie czesto nie ma w domu i wtedy odsniezac musi zona, a manualnie chyba nie dalaby rady jej odpalic (przynajmniej tak bylo w przypadku naszej poprzedniej kosiarki). Poza tym nie potrzebujemy super wydajnego sprzetu mogacego godzinami odsniezac polmetrowa pokrywe sniezna, bo nie mieszkamy w okolicach gorskich. Dlatego ten niepozorny sprzet wydaje sie dosc dobrze pasowac do naszych wymagan/oczekiwan.

Aha, no i jest to sprzet markowy - jestesmy za biedni, zeby kupowac "wynalazki".

Pozdrawiam

Edytowane przez wierzch

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytanie bylo celowe,gdyz istotne sa jakies parametry i walory uzytkowe ,ktore w rzeczywistosci decyduja o uzytecznosci sprzetu.A wierzysz w jakosc wyrzutu?Ja akurat filmiku nie obejrzalem,ale slyszalem od kilku osob,ze nie jest regula,ze wyrzut jest efektywny.Nigdy nie bawilem sie takim sprzetem,wiec nie wiem,co jest istotne w pracy tego sprzetu.Musze poczytac o specyfikacji.Jaki i jak napedza sie ?

Parametry sa podane na zalinkowanej przeze mnie stronie.

Ja rowniez mam wiecej pytan niz odpowiedzi w temacie odsniezarek. Wydaje mi sie tylko, ze w moim przypadku nie ma sensu kupowania modelu z wyzszej polki za PLN 5000 - 6000,- jesli nie jestem mieszkancem Podhala tylko okolic Czestochowy :)

Dlatego rowniez zalezaloby mi na opiniach uzytkownikow tego sprzetu. Ewentualnie bede musial zorientowac sie, co sie mowi o nim na forach niemieckojezycznych.

Pozdrawiam

Cena chyba dobra.Ja wierze w Husqvarne,choc cena ich odsniezarki na pewno mnie odepchnie,Honda miala w tamtym roku jakies mile ceny,ale wyzsze od tej.Stigi nie znam,ale znana jest .Ja pochwale sie Tobie,ze wlasnie zakupilem szufle do sniegu Fiskarsa,z aluminiowym trzonkiem.W tamtym roku,jak chcialem,to w szczycie sezonu ich nie bylo.Trzeba bylo czekac 3-4 tyg.Wiec odpuscilem,a poniewaz w tym roku mam wreszcie kostke,totez porobie na lopacie.U mnie,zakup odsniezarki jest bardziej oplacalny,gdyz bedzie sluzyc w obrebie 3 domow,zatem cena na 3.Zwrociles uwage na fakt,ze skoro Zona ma sie tym czasem zajmowac-odsniezaniem-to czy naped nie bylby wart uwagi-doplaty?Ja mam dosc duza kosiarke,nie wyobrazam sobie zakupu mniejszej kosiary,nie wspomne,bez napedu.