mdzalewscy 01.12.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 nie no poprawiałeś chyba okna na wawrze po kimś (chyba że się mylę), tam były wszystkie źle zamontowane i był kozacko zamontowany trojkąt na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.12.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 nie no poprawiałeś chyba okna na wawrze po kimś (chyba że się mylę), tam były wszystkie źle zamontowane i był kozacko zamontowany trojkąt na poddaszuhmmm...a skąd o tym wiesz? Trójkąta jeszcze nie poprawiałem gdyż inwestor nie przyjechał jak byl umówiony i po dziś dzień chyba mu wstyd bo milczy na dodatek trójkąt źle zwymiarowany ostatnimi czasy coraz częściej jeżdżę by wyjmować i ponownie wstawiać okna spierniczone przez innych - nawet do Myślenic mnie pognało dwa miesiące temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winkiel 02.12.2008 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 A nie zgubisz tego grubością posadzki ? nie da rady, musiałbym dawać po 3cm kleju pod płytkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastian 2008 02.12.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 keralevel lr masa do wyrównywania szybkoschnąca trzeba tylko znaleźć odpowiednią firmę która da radę wyrównać dobrze posadzkę a da radę można powiedzieć nawet, że idealnie w poziomie tylko niestety jest jeszcze bardzo mało glazurników którzy potrafią sobie tak przygotować podłoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 02.12.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 ...moze mi ktos wytłumaczyc dlaczego najpierw montuje sie okna a pózniej do tych najczesciej krzywo zamontowanych okien ktos kto robi wylewki musi sie dopasowac ????jesli niedograne sa docelowe poziomy posadzek nie dziwota ze później wychodzi jak wychodzi a montuje sie okna przed wylewkami choćby z jednego powodu - dol drzwi balkonowych winien być tą wylewka podparty, i odpowiednio "oblana" listwa podparapetowa można by przytaczać jeszcze mnóstwo innych powodów No i najważniejszy - producentów okien jest wielu a i tak wśród nich zdarzają się partacze ale montażystów jest jeszcze więcej ale znających się na rzeczy jest naprawdę niewielu tyle to i ja wiem odkąd pamiętam tylko chodzi mi o to że robiąc w ten sposób zawsze wychodzi zle i sa kombinacje.jak na razie to najczesciej goscie od wylewek sa o wiele dokladniejsi niz ci od okien wiec może jak by oni pierwsi zrobili swoje to bylo by lepiej .a pasy pod oknami można dolac po ich zamontowaniu a do do lasera do nanoszenia poziomów o faktycznie niektórym szkoda 500z na takie cudo... co do naprozy to ja widziałem nawet takie które bylo o 15cm za nisko i po wstawieniu okna okazalo sie że blat wchodzący pod okno bedzie na wysokosci ok.75cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 02.12.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 >>>>co do naprozy to ja widziałem nawet takie które bylo o 15cm za nisko i po wstawieniu okna okazalo sie że blat wchodzący pod okno bedzie na wysokosci ok.75cm<<<<<<<<<<<<<<<< to że parapet nie jest na wysokości 85-95 cm o niczym nie świadczy. Ja mam u siebie parapety w kilku oknach na wysokości 50 cm od podłogi. Chyba chodziło CI o to że okna w tym samym pomieszczeniu, bądź na tej samej elewacji powinny być na tym samym poziomie. Chociaż i to też nie jest takie oczywiste, czy musi tak być. Najlepiej wie inwestor na jakim poziomie mają być -o ile jest to projekt indywidualny. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 02.12.2008 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 >>>>co do naprozy to ja widziałem nawet takie które bylo o 15cm za nisko i po wstawieniu okna okazalo sie że blat wchodzący pod okno bedzie na wysokosci ok.75cm<<<<<<<<<<<<<<<< to że parapet nie jest na wysokości 85-95 cm o niczym nie świadczy. Ja mam u siebie parapety w kilku oknach na wysokości 50 cm od podłogi. Chyba chodziło CI o to że okna w tym samym pomieszczeniu, bądź na tej samej elewacji powinny być na tym samym poziomie. Chociaż i to też nie jest takie oczywiste, czy musi tak być. Najlepiej wie inwestor na jakim poziomie mają być -o ile jest to projekt indywidualny. Pozdrawiam Konrad przeciez napisałem blat wiec w domysle chodziło o blat kuchenny a ten akurat dobrze jak jest na odpowiedniej wysokosci a nie na 50cm czy też na rowni z innym oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 05.12.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 po to jest właśnie urządzenie zwane niwelatorem, aby można było wszystko ładnie dograć. Niestety nieznane szeroko pojętej braci budowlanej. Ja mam laserowy niwelator, który ładnie wygląda, jest efektowny, kosztował sporo ponad 2tys.zł, daje piękną czerwoną linię - niestety nie zawsze poziomą , mam też elektroniczną szlauchwagę za jedyne 2600,- zł - ta już bardziej dokładna ale i tak potrafi mnie omamić na 5mm, mam też zwykłą, przelaną wodą szlauchwagę - tu dokładność jest do 0,5 - 1mm max. - zależy od grubości zatemperowanego ołówka - bez niej nie zaczynam pracy - słupa cieczy nie oszukasz ... i odkąd to zrozumiałem i wróciłem do zwykłej rurki przelanej wodą skończyły się moje problemy z poziomami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 07.12.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 A ja po dzisiejszych niedzielnych budowlanych przemyśleniach pozwolę dopytać się o o poziom właśnie posadzek..np na parterze planujemy panele w czesci domowej i płytki w łazience, kuchni, korytarzu pomieszczeniu gospodarczym - i w takim przypadku jak to wychodzi z podłogami tzn robimy równy poziom wylewek posadzkowych i potem jakoś zte podłogi sie wyrównuje czy już na etapie wylewek trzeba mieć świadomość jak gruba będzie docelowa podłoga?Mam nadzieje ze za bardzo nie zakręciłem...Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 08.12.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 A ja po dzisiejszych niedzielnych budowlanych przemyśleniach pozwolę dopytać się o o poziom właśnie posadzek..np na parterze planujemy panele w czesci domowej i płytki w łazience, kuchni, korytarzu pomieszczeniu gospodarczym - i w takim przypadku jak to wychodzi z podłogami tzn robimy równy poziom wylewek posadzkowych i potem jakoś zte podłogi sie wyrównuje czy już na etapie wylewek trzeba mieć świadomość jak gruba będzie docelowa podłoga? Mam nadzieje ze za bardzo nie zakręciłem... Pawlok z reguły wszyscy jesli wiedza ze beda panele-płytki to robia jaden poziom bo po polożeniu jednego i drugiego równica miedzy wysokosciami wychodzi moze z 3mm a łatwo możan zrobic tak żeby wychodziło na równo jedynie jak sie planuje parkiet to wtedy warto kombinowac BMS mam też szlauchwage ale mam tez i laser i to szlaufwaga lezy tak na wszelki wypadek jakby w laserze sie baterie rozładowały.po to to kosztuje 2 tys.zł zeby mialo odpowiednia dokladnosc .moj ma samopoziomowanie które ma bląd 1mm/ 2m więc wątpie żebys dokładniej zrobil to szlauchwaga.ty pewnie robisz tak że nanosisz metr od poziomu który robisz na scianie i od tego mierzysz tak ??? ja laser moge ustawic w płaszczynie wylewki i nie musze juz nic wiecej robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts