Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszta instalacji odkurzacza centralnego

mk77

Recommended Posts

Witam

Chciałbym zapytać się Was jaki mniej więcej może być koszt zrobienia instalacji do odkurzacza centralnego.

Dom z poddaszem użytkowym o powierzchni 140m2. Na parterze 2 punkty + 2 szufelki (kuchnia i wiatrołap) i do tego jeden punkt na piętrze. W sumie 5 punktów.

Nie chodzi mi o dokładną wycenę bo do tego trzeba znać szczegóły ale o przybliżony koszt. Czy to będą okolice 1000zł czy 2000zł czy więcej.

Chodzi o samą instalację podtynkową, bez gniazd, szufelek, jednostki centralnej. Robocizna + materiał.

Pozdrawiam

Polecam lekturę allegro. Cena zależy od ilości złączek, kolanek , długości odcinków. Jakby co mogę polecić gościa od którego kupowałem. Doradził i pomógł jak mógł.

Ja mam tylko 2 gniazda i materiały wyniosły z dostawą ok. 200 zł. Do tego kupiłem 3 m-ce temu jednostkę za 2500 z gadzetami, LED-ami, zestawem garażowym itp.

P.S.

Swego czasu była na forum dyskusja na temat odkurzacza centralnego: warto czy nie? Też miałem wątpliwości. Jako użytkownik uważam, że warto.

350zł, 2 gniazda na dole + 1 na górze. robocizna własna.

Do tego dojdzie jednostka za jakieś 2500zł.

Narysuj sobie schemat instalacji na rzucie projektu, policz długości, łuki, trójniki, itp, a potem allegro 8)

Robota na jeden dzień, bardzo przyjemna zresztą.

Oferty z firma miałem na 6000zł za całość... :evil:

350zł, 2 gniazda na dole + 1 na górze. robocizna własna.

Do tego dojdzie jednostka za jakieś 2500zł.

Narysuj sobie schemat instalacji na rzucie projektu, policz długości, łuki, trójniki, itp, a potem allegro 8)

Robota na jeden dzień, bardzo przyjemna zresztą.

Oferty z firma miałem na 6000zł za całość... :evil:

Ja nawet nie pytałem o ofertę bo to kosmosy z planetami włącznie. :p

Poradzisz sobie sam i będziesz miał satysfakcję , że sam zrobiłeś.

• 2 weeks później...
Polecam lekturę allegro. Cena zależy od ilości złączek, kolanek , długości odcinków. Jakby co mogę polecić gościa od którego kupowałem. Doradził i pomógł jak mógł.

Ja mam tylko 2 gniazda i materiały wyniosły z dostawą ok. 200 zł. Do tego kupiłem 3 m-ce temu jednostkę za 2500 z gadzetami, LED-ami, zestawem garażowym itp.

P.S.

Swego czasu była na forum dyskusja na temat odkurzacza centralnego: warto czy nie? Też miałem wątpliwości. Jako użytkownik uważam, że warto.

podeślij mi namiary na P.W.

• 2 weeks później...
  • 3 years później...