marek1971 01.12.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Mam takie pytanie odnosnie głowic termostatycznych Diamont. Jak ściągne głowice termostatyczne z zaworów to na zaworach jest numeracja od 0 do 5 co oznaczaja te cyfry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.12.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Mam takie pytanie odnosnie głowic termostatycznych Diamont. Jak ściągne głowice termostatyczne z zaworów to na zaworach jest numeracja od 0 do 5 co oznaczaja te cyfry Te cyferki oznaczają stopień przydławienia zaworów. Chodzi o to, aby grzejniki w miarę równomiernie się nagrzewały (czyli pomieszczenie). Im bliżej źródła ciepła (kotła) tym zawór powinien być bardziej zdławiony, żeby nie przejmował całego ciepła na siebie i następne w kolejce nagrzewały by się później. To tak chyba najprościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1971 01.12.2008 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Jezeli mam instalacje na rozdzielaczu to jakie cyferki powinny byc poustawiane zaczynajac od najdalszego grzejnika od rozdzielacza.0 zmniejsza przepływ5 zwieksza przepływ zgadza sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.12.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Jezeli mam instalacje na rozdzielaczu to jakie cyferki powinny byc poustawiane zaczynajac od najdalszego grzejnika od rozdzielacza. 0 zmniejsza przepływ 5 zwieksza przepływ zgadza sie? Chyba odwrotnie, ale się nie upieram. Nie wiem nawet czy jest jeden standard, czy producenci różnie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 01.12.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Miałem kiedyś Damonda...szkoda tylko , że szybko musiałem kupić poczciwego Danfossa... po prostu żeby to działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1971 01.12.2008 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 np.jak ustawie na 5 to trzpień wysuwa się z zaworu a jak ustawie na zero to chowa się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 03.12.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 0 zmniejsza przepływ 5 zwieksza przepływ zgadza sie? Potwierdzam , tak jest - miałem danfosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jz 22.03.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Czy wie ktoś jaką złączkę mają zawory termostatyczne w grzejnikach Diamond?Jaki rodzaj głowicy termostatycznej mogę zastosować do grzejników Diamond (chodzi mi o określenie wtyku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.03.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 do autora wątku .... wszystkie te głowice niezależnie od firmy produkującej działają tak samo .... tu masz bardzo przydatną stronke którą ktoś kiedyś mi zapodał ... poczytaj, na pewno Ci się nieco rozjaśni http://www.sbt.siemens.pl/_files_/hvp/karty/N2143pl.pdf pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekr114 07.01.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Mam pytanie kolega kupił zawór diamont komplet podłączył i o dziwo pokrętło z pozycji 3 lub 4 sam się przesuwa na pozycję 5 max i grzejnik robi się zimny ,czy ktoś z was kolegów miał takie cuda ,dodam że jest to drugie pokrętło -wymiana w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts