gentoonx 08.02.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 jescze nie dawno stolarka okienna nie była tak szczelna jak dzisiaj, montaż też nie - infiltracja wystarczała.czy podczas codziennego użytkowania nocą, jak śpisz, wstajesz co godzinę żeby wyjść sobie na dwór i w czasie otwarcia drzwi wpuszczasz powietrze do domu? nie dlatego robiąc wentylację zapewniaż nawiew świerzego i wywiew tzw. zużytego powietrza. Jak z tych dwóch nie ma jednego to drugie nie działa. co z tego że w kotłowni bedziesz miał kociol na jakiekolwiek paliwo podlączony prawidlowo do komina skoro nie bedziesz miał któreędy czerpać powietrza do spalania?z wentylacja tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 12.02.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Tak się kończy ślepe zaufanie dla architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 12.02.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 co do architektów i tego co widzę łażąc po budowach to 90% gości to typy bez wyobraźni i pomyślunku, jedno wielkie kopiowanie rozwiązań jednego przez drugiego, jeśli tam jest belka to tu też dam i będzie lepiej, po co myśleć inwestor i tak zapłaci bo wykonać musi, nasrać stali bo lepiej za dużo niż policzyć ile trzeba a jeszcze potrafi się taki kłócić że wm nie jest możliwa do ukrycia, dramat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s4d 31.05.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Witam Postanowiłem podłączyć się do tego wątku (szukałem w innych, ale nie znalazłem) z zagadnieniem, które nie daje mi spokoju. Otóż w dużym pomieszczeniu otwartym (kuchnia poprzez jadalnię łączy się z salonem) bezpośrednio w suficie pozostawiono 3 kanały wentylacyjne. Właściciele planują w tym miejscu sufit podwieszany (20cm poniżej stropu właściwego). Jeden kanał miałby "obsługiwać" przedpokój, drugi: okap kuchenny, a trzeci: anemostat na środku kuchni. Mam jednak pewne wątpliwości co do samego faktu zabudowy tej przestrzeni - m.in. brak bezpośredniego dostępu do tego miejsca itp. Załączam foto: . Moje pytania brzmią: Jak powinno się prawidłowo wykonać przejście z pionów do poziomych elementów instalacji, aby układ działał poprawnie? Czy w ogóle można bez większego ryzyka zabudować to wszystko "na sztywno" bez jakiejś rewizji itd? PS. Jeśli w jakimś wątku ten problem został już przedstawiony, to poproszę o link . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 01.06.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 hmmm, kolanko rura, kolanko anemostat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts