MARTiiii 01.02.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Ja bez paska maluje tylko tam gdzie musze np. korytarz gdzie sa schody. Jak dla mnie z paskiem lepiej wyglada sciana zwłaszcza w ciasnych pomieszczeniach. Ogólnie wszędzie prawie mam paski poza korytarzami. Właścwie wszytkie farby są ok. Ja miałem 5 pruducentów u siebie i wszystkie wyszły jak trzeba (Caporal, Dulux, Beckers, Dekoral i Nobiles). Najlepiej mi się malowało Caparolem, bo nie śmierdział jak Beckers. Dekoral słabo kryje ale jest ok jak ktos lubi taka wode. Dulux straszne masło ale też ok. Nobiles jest bardzo przyjemny w malowaniu, dobrze kryje, nie taki gesty jak dulux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 01.02.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Po całym malowaniu mogę podsumować efekty i wrażenia. Beckers- gotowy cappucino- bardzo fajna farba, wydajna i łatwa w nanoszeniu, kolor-dokładnie taki jak oczekiwaliśmy. Tikkurila- biała super, dobrze kryje i jest śniezno biała- berdzo nam się podoba, ale zachwyceni jesteśmy tym co wyszło z mieszalnika Tikkurili, położyliśmy dwa odcienie fioletu na bazie optiva5. Malowało sie bardzo dobrze, potrzebne były dwie warstwy, ale najlepszy jest piękny zapach- delikatny i świeży. Nie wiem co producent dodaje do tej farby, ale zaczęłam podejrzewać, ze coś uzależniającego, bo kiedyś rano naszła mnie ochota, zeby sie tak zaciągnąć zapachem swieżych scian z naszego nowego domu Zdecydowanie niezadowolona jestem z jednego odcienia Dekorala- jedwabny blask (czy coś w tym stylu) wyszedł odcień zdecydowanie różny od tego na próbniku- jasny szary trącący wyraźnie fioletem.... chyba bedzie przemalowany. Narzekan malarzy na dekorala nie słyszałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 10.02.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Odnośnie pasków, czy ktoś z was stosowal takie odcięcie sufitu od ściany na poddaszu, jak to zrobic na skosie i czy wogule do pomieszczeń ze skosami będzie cos takiego pasowało, a może ktos ma zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts